FIBA: Διοργανώνει παγκόσμιο τουρνουά esports για εθνικές ομάδες!

Gazzetta team
FIBA: Διοργανώνει παγκόσμιο τουρνουά esports για εθνικές ομάδες!

bet365

Η FIBA ανακοίνωσε τη διοργάνωση του πρώτου διεθνούς τουρνουά esports για εθνικές ομάδες υπό την ονομασία FIBA Esports Open 2020.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πλαισιώνει και αυτή το κίνημα των esports μαζί με τις Εθνικές Ομοσπονδίες, σε ένα πρόγραμμα που θα αποτελέσει πιλότο για το μέλλον.

Η εναρκτήρια σειρά αυτών των e-basketball αγώνων θα διεξαχθεί από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 21 του ίδιου μήνα. Οι Εθνικές ομάδες που συμμετέχουν είναι:

Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βραζιλία, Κύπρος, Ινδονησία, Ιταλία, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Ελβετία και Ουκρανία.

Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 7 παίκτες, οι πέντε εκ των οποίων θα «βρίσκονται στο παρκέ» και οι δύο θα είναι αναπληρωματικοί.

Οι αγώνες θα γίνουν στην πλατφόρμα του ΝΒΑ2Κ με τη λειτουργία Pro-Am και θα επιτρέπεται η πλήρη προσαρμογή των παικτών στα γούστα των χειριστών τους, όπως επίσης η πλήρης προσαρμογή των εμφανίσεων και των μορφών των γηπέδων.

Η παραγωγή του τουρνουά FIBA Esports Open 2020 θα γίνει στο ολοκαίνουργιο στούντιο Esports της FIBA που βρίσκεται στη Ρίγα της Λετονίας με ένα καθημερινό 4ωρο σόου, κατά το οποίο θα γίνονται 6 αγώνες.

Κάθε αγώνας θα προβάλλεται ζωντανά από τα κανάλια της FIBA στο Facebook, το Twitch και το YouTube με αγγλική περιγραφή.

«H FIBA είναι πάρα πολύ περήφανη και ενθουσιασμένη για την έναρξη του ταξιδιού της στον κόσμο των esports με το FIBA Esports Open 2020, ένα πιλοτικό πρόγραμμα αγώνων επίδειξης μεταξύ Εθνικών ομάδων σε συνεργασία με το ΝΒΑ2Κ» είπε ο Φρανκ Λίντερς, γενικός διευθυντής, της FIBA Media and Marketing Services.

«Το ΝΒΑ2Κ είναι περήφανο για τη συνεργασία του με την FIBA στη δημιουργία του FIBA Esports Open 2020» είπε ο Τζέισον Έιρτζεντ, Αντιπρόεδρος του Basketball Operations στο 2K. Πρόσθεσε, δε πως: «Μέσα από από αυτά τα ματς είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το παγκόσμιο πρόσωπο του μπάσκετ».

 

Τελευταία Νέα