Παλικαρίσια πρόκριση για την Ελλάδα, αποκλείστηκε μαχόμενη η Κύπρος

Παλικαρίσια πρόκριση για την Ελλάδα, αποκλείστηκε μαχόμενη η Κύπρος

Gazzetta team
Παλικαρίσια πρόκριση για την Ελλάδα, αποκλείστηκε μαχόμενη η Κύπρος

bet365

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στη διοργάνωση του eEURO 2021 και θα παίξει στα νοκ άουτ ματς με τη Γαλλία.
Η Εθνική Ελλάδος υπό την αιγίδα της διοργάνωσης VGL eSports ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις άνευ αγώνων εναντίον της Μάλτας που δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί και έτσι πήρε 6 βαθμούς. Την επόμενη εβδομάδα η Εθνική μας ομάδα είχε γλυκόπικρη βραδιά καθώς στον πρώτο της αγώνα ηττήθηκε με 2-0 από το Βέλγιο. Αν και υπήρξε υπεροχή στο παιχνίδι δεν πέτυχε κάποιο γκολ. Στον επαναληπτικό όμως η Ελλάδα ήταν σαφώς καλύτερη και η Εθνική μας με ένα ξέσπασμα συνέτριψε το Βέλγιο με το εκκωφαντικό 0-4 και πήρε το πολυπόθητο τρίποντο.
Την επόμενη Κυριακή η Ελλάδα αντιμετώπισε την Αυστρία σε διπλές αναμετρήσεις. Στον πρώτο αγώνα έχοντας πολύ καλή ψυχολογία οι διεθνείς μας κατάφεραν να νικήσουν με 3-1 και εξασφάλισαν την πρόκριση στους 8 του eEURO 2021. Ο δεύτερος αγώνας κύλησε αρκετά ομαλά και χωρίς άγχος πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας και βγήκε πρώτη στη φάση των ομίλων με 13 βαθμούς. Στα knock out της Κυριακής η Ελλάδα θα παίξει με την Εθνική ομάδα της Γαλλίας που τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο της με 13 βαθμούς.
Θα είναι διπλές αναμετρήσεις με την Γαλλία την Κυριακή 28/2. Σε δηλώσεις του ο προπονητής της VGL Greece Στέφανος Τσαλμαντζάς μας είπε: «'Κάναμε ένα μεγάλο βήμα με αυτή την πρόκριση στους '8' που δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ότι αξίζαμε. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά πραγματικά που δίνουν το 100% για να επιτευχθούν οι στόχοι μας και κοιτάμε την συνέχεια περιμένοντας να δούμε τον αντίπαλο, δεν έχουμε ουρανό όσο πάει αυτό το ταξίδι»!
Η Εθνική Κύπρου ξεκίνησε και αυτή με 2 νίκες άνευ αγώνων διότι το Σαν Μαρίνο δεν βρέθηκε στο γήπεδο και πήρε ξεκούραστα έξι βαθμούς. Στην τρίτη αγωνιστική η Κύπρος με αντίπαλο την Ισπανία άγγιξε τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά στάθηκε άτυχη καθώς μετά από μια αντεπίθεση στις καθυστερήσεις έκανε το 2-3. Στον δεύτερο αγώνα της βραδιάς η Κύπρος βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1 μέχρι το 90 πιέζοντας για την ισοφάριση αλλά λύγισε ξανά στις καθυστερήσεις και ηττήθηκε με 3-1.
Μένοντας δύο αγωνιστικές για τη φάση των ομίλων η Εθνική Κύπρου προσπάθησε για το απόλυτο 2/2 απέναντι στη Ρουμανία. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε κάνοντας δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια με σκορ 3-2 και 0-2 αντίστοιχα.
 

Τελευταία Νέα