Η Ιαπωνία σχεδιάζει επέκταση των eSports για ενδυνάμωση της οικονομίας

Gazzetta team
Η Ιαπωνία σχεδιάζει επέκταση των eSports για ενδυνάμωση της οικονομίας

bet365

Κεντρικό ρόλο στον οικονομικό προγραμματισμό της επόμενης πενταετίας θα έχουν τα eSports στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.
eSoccer: Live στοίχημα με υψηλές αποδόσεις! | 21+

Ο αναδυόμενος ρόλος των esports στην παγκόσμια σκηνή δεν περνά απαρατήρητος στην Ιαπωνία, μια εκ των πρωτοπόρων στο είδος.

Με βάση και το κενό αθλητικών εκδηλώσεων σε Ασία αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο λόγω κορονοϊού, η δυναμική τους έχει αυξηθεί και με το πέρας της πανδημικής κρίσης δεν αποκλείεται να πιάσουν ιστορικά υψηλά νούμερα σε έσοδα και προβολές.

Έτσι, η ιαπωνική κυβέρνηση πρόκειται να τα εντάξει στον οικονομικό μηχανισμό του κράτους, ανακοινώνοντας το πλάνο πενταετίας που σε συνεργασία με ιδιωτικούς παρόχους πρόκειται να της αποφέρει έσοδα 215 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 2,5 δις ευρώ).

Μέσω αυτού του πλάνου, το Υπουργείο Οικονομίας της χώρας θα συνεργαστεί με ειδικούς και εταιρείες προκειμένου να εκμεταλλευτεί την τεράστια έκταση της εθνικής αγοράς στα video-game αλλά και να περάσει στο επόμενο στάδιο, με διοργάνωση χιλιάδων live εκδηλώσεων τα επόμενα χρόνια.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα