«Ξεχάστε αυτά που ξέρατε!»

Gazzetta team
«Ξεχάστε αυτά που ξέρατε!»

bet365

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επέρριψε ευθύνες στις διοικήσεις των «αιωνίων», οι οποίες συντηρούν «τις στρατιές των αλητών» και κακώς τις εμπιστεύτηκε η Ε.Ο.Κ., ανέλαβε τις δικές του κι ανακοίνωσε το τέλος εποχής του Ελληνικού.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε στην ιστοσελίδα tanea.gr για...

...την 12ετή απουσία του από τελικούς Κυπέλλων Ελλάδος: «Μετά τα αίσχη της Λαμίας το 2004, όταν... κατεδαφίστηκε η πόλη, είπα "τέλος". Δε θα ξαναπάω στο γήπεδο και το τηρώ εδώ και μία 12ετία. Δε θα κάτσω να βλέπω τις στρατιές των αλητών να αλωνίζουν».

...το τι φταίει: «Το φαινόμενο είναι κοινωνικό και πλέον έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Εδώ δε μπορούμε να διοργανώσουμε μία παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου ή στην 25η Μαρτίου και δεν μπορεί να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τι να λέμε τώρα. Έχει σαφώς κι η πολιτεία τις ευθύνες της κι η Αστυνομία. Δηλαδή πώς πέρασαν φέτος τόσες φωτοβολίδες κι όπλα και μαχαίρια και πέρυσι σχεδόν δεν είχε περάσει τίποτε; Η Αστυνομία ξέρει σχεδόν... ονομαστικά το κάθε μέλος απ' αυτές τις στρατιές των ομάδων και γνώριζε καλά πως είχαν μάλιστα και ραντεβού για να πλακωθούν στην περιοχή. Δεν ξέρω ειλικρινά ώρες-ώρες, εάν τους αφήνουν να πλακώνονται στο γήπεδο για να μην τα σπάνε περισσότερο απ' έξω. Θα πρέπει η παρέμβαση της Πολιτείας να είναι πολύ πιο δραστική κι οι τιμωρίες να είναι πραγματικά αυστηρές.
Δηλαδή, τώρα φάγανε οι δύο ομάδες από 4 αγωνιστικές, αν δεν κάνουν και καμία έφεση. Όχι, κύριε δικαστή. Αν θέλεις να τους τιμωρήσεις, να μη ξαναπαίξουν με κόσμο μέχρι το τέλος της σεζόν, να δεις, αν θα τους πειράξει. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα».

...τις ευθύνες της Ε.Ο.Κ.: «Ναι, ήταν λάθος να εμπιστευτούμε τελικά περισσότερο απ' όσο έπρεπε τους διοικούντες των ομάδων. Δεν το αξίζουν. Συντηρούν αυτές τις στρατιές, τους θέλουν κι ειλικρινά δεν ξέρω γιατί. Τους φοβούνται, τους έχουν ανάγκη, δεν μπορώ να καταλάβω. Είδατε πού πήγαν τα εισιτήρια και στις δύο ομάδες. Με μπλουζάκια ομοιόμορφα με υβριστικά συνθήματα οι μεν, ανάλογη εικόνα κι απ' την άλλη και μάλιστα πολλοί έκοβαν βόλτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι απειλούσαν ανενόχλητοι. Είναι απίστευτα πράγματα! Η ευθύνη βαραίνει καθαρά τους προέδρους που δε θέλουν ή δε μπορούν να βάλουν ένα τέλος σ' αυτόν τον παραλογισμό βίας».

...τον καλύτερο τελικό Κυπέλλου της Ευρώπης σε αγωνιστικό επίπεδο μεταξύ δύο κορυφαίων ομάδων: «Είναι αλήθεια αυτό. Το θέαμα ήταν υψηλού επιπέδου κι η συμπεριφορά των παικτών και των προπονητών ήταν άψογη. Τρομερή εικόνα μάλιστα στο τέλος που οι παίκτες του Ολυμπιακού συγχαίρουν τους αντιπάλους τους. Ήταν λάθος που δεν βγήκαν στην απονομή, βέβαια, αλλά είμαι σίγουρος ότι παρασύρθηκαν. Θα θυμίσω ότι τα παλιά χρόνια, αν γινόταν κανένα επεισόδιο, ξεκινούσε συνήθως από ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο απ' τους παίκτες ή απ' τους προπονητές. Πλέον αυτό δεν υπάρχει και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό μεταξύ των ομάδων. Αλλά δυστυχώς έχουμε τους αλήτες, που καίνε την Αθήνα, που καταστρέφουν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, να εισχωρούν και στο μπάσκετ. Σε μεγάλο βαθμό είναι ίδιοι κι ουσιαστικά είναι οι... γνωστοί-άγνωστοι».

...το γεγονός πως αυτός ήταν ο 6ος συνεχόμενος τελικός μεταξύ των δύο «αιωνίων»: «Μετά λόγου γνώσεως θα σας πω ότι είναι ευλογία και μεγάλη τύχη για το μπάσκετ να φτάνουν 2 εκ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης στον τελικό. Το θέμα δεν είναι να τους ρίξουμε αντιπάλους στον ημιτελικό ή στα προημιτελικά. Το βασικό είναι να λύσουμε επιτέλους το πρόβλημα, βάζοντας το μαχαίρι στο κόκαλο. Το έχουμε ξαναπεί: Δείτε τη συμπεριφορά αυτών των στρατών στο εξωτερικό στα Final Fours, αλλά κι εντός έδρας, όταν παίζουν για ευρωπαϊκή διοργάνωση οι ομάδες μεταξύ τους. Απλά κότες! Ο φόβος της πραγματικής τιμωρίας τούς κρατάει μακριά από ακρότητες. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια οι ομάδες, αλλά και το σύστημα τελικά, τους εκτρέψαμε όλους αυτούς. Μην ξεχνάμε πως οι οργανωμένοι σύνδεσμοι λειτουργούν ως μηχανισμοί και παράγουν βία, διακινούν ναρκωτικά πολλές φορές και γενικά έχουν παραβατική συμπεριφορά, κάνοντας επίδειξη βίας. Κι όμως, τους ανεχόμαστε».

...την ημι-εκκένωση του Ελληνικού: «Απαράδεκτο! Όταν λέμε "εκκένωση", εννοούμε να αδειάσει το γήπεδο εκτός απ' τους πρωταγωνιστές, παίκτες, προπονητές, γραμματεία και δημοσιογράφους, κάτι που δεν έγινε ολοκληρωτικά κι ήταν μεγάλο λάθος. Βέβαια, είδαμε πως υπήρχε πρόβλημα με τις διαπιστεύσεις, αφού πολλές είχαν δοθεί απ' τις ομάδες σε χούλιγκαν! Ε, λοιπόν, ξεχάστε τα αυτά του χρόνου. Εγγυώμαι προσωπικά πως δε θα ξαναπάρουν οι ομάδες προσκλήσεις και διαπιστεύσεις. Δε θα βγάλουμε και θα βρούμε άλλο σύστημα. Ειλικρινά σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να μην πάρουν καν και τα εισιτήριά τους οι φιναλιστ, να είναι οι ίδιοι. Οι ίδιες οι ομάδες έχασαν αυτό το δικαίωμα με τις πρακτικές τους αυτά τα χρόνια. Αρκετά πλέον τους ανεχτήκαμε κι είναι ό,τι πιο θλιβερό φαινόμενο σε μία κοινωνία που έχει τόσα προβλήματα. Λέτε να φύγουν οι παίκτες κι οι προπονητές απ' το γήπεδο. Αυτά δεν γίνονται, αυτοί δε θα πάνε ποτέ κόντρα στα αφεντικά τους. Πρέπει να βρούμε εμείς τη λύση».

...το τέλος εποχής του Ελληνικού: «Ναι, δε θα ξαναγίνει εκεί τελικός, ήταν ο τελευταίος. Θα βρούμε κάποιο άλλο μοντέλο γηπέδου, γιατί αυτό μας τελείωσε. Αποδείχθηκε επίσης ότι δε μπορούν να το περιφρουρήσουν σωστά κι αλλάζουμε σελίδα».

...το πώς γλίτωσε έναν Δήμαρχο απ' το να δει την πόλη του να μετατρέπεται σε... Λαμία: «Τότε ένας φίλος Δήμαρχος απ' τη Βόρεια Ελλάδα μου ζητούσε επίμονα το Final Four. "Άσ' το", του λέω, "πού να μπλέξεις; Άκου κι εμένα, που ξέρω κάτι παραπάνω". Έκλεισε το τηλέφωνο στενοχωρημένος και τη διοργάνωση την πήρε η Λαμία. Ήταν η τελευταία. Την επομένη του τελικού, ο φίλος Δήμαρχος με πήρε τηλέφωνο: "Σε ευχαριστώ πολύ πρόεδρε, είσαι αληθινός φίλος. Με έσωσες" μου είπε».

 

Τελευταία Νέα