Ντοκουμέντο (1993): Η πρώτη εμφάνιση των Prodigy στην Αθήνα (Pics+video)

Gazzetta team
Ντοκουμέντο (1993): Η πρώτη εμφάνιση των Prodigy στην Αθήνα (Pics+video)
Ο Γιάννης Γεωργόπουλος γράφει για την πρώτη εμφάνιση των Prodigy στην Αθήνα πριν από 22 χρόνια και τις απίστευτες στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην παραλία Αλίμου όταν οι οπαδοί έγιναν ένα με την μπάντα χορεύοντας όλοι μαζί στη σκηνή!

To 1993 είναι η χρονιά που το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Προβάλλεται στους κινηματογράφους το Jurassic Park, ενώ δημιουργείται το συγκρότημα Ξύλινα Σπαθιά. Εκείνη την εποχή το rave κίνημα βρίσκεται στα φόρτε του. Στο +Soda γίνεται το αδιαχώρητο, το Battery στην Καβάλας ζει μεγάλες πιένες, ενώ τα πάρτι στα Οινόφυτα γράφουν ιστορία έχοντας δημιουργήσει ουκ ολίγους αστικούς μύθους.

Στις 10 Ιουλίου του ίδιου έτους, η παλιοπαρέα από το Essex επισκέπτεται την >Αθήνα. Το team του θρυλικού «Sunrise Zone» φέρνει τους Prodigy διοργανώνοντας ένα αλήστου μνήμης live στην παραλία του Αλίμου.

Το εισιτήριο κοστίζει 5.000 δραχμές. Οι Prodigy δεν έχουν κατακτήσει ακόμη τον κόσμο. Άλλωστε εκείνη την εποχή είχαν κυκλοφορήσει μόλις ένα album, το «Experience».

Έχοντας ξεκινήσει σαν underground rave συγκρότημα συνδύασαν το rave με την techno και τα breakbeats, την ηλεκτρονική ροκ με punk φωνητικά.

Liam Howlett, Maxim, Leeroy Thornhill και Keith Flint προκαλούν παροξυσμό στο κοινό που χορεύει ασταμάτητα μέχρι πρωίας.

Στο «out of space» επικρατεί πανδαιμόνιο. «Θα πάω το μυαλό σου σε μια άλλη διάσταση, για αυτό δώσε προσοχή» είναι το σύνθημα και άπαντες ακολουθούν. Τα breakbeats δίνουν και παίρνουν.

Ηλεκτρονικός ήχος διανθισμένος με punk τεχνοτροπία; Πολύ πρώιμο για να το ισχυριστεί κανείς. Έπρεπε να περάσει τουλάχιστον μία τετραετία προκειμένου με το Music for the Jilted Generation να γίνουν αρεστοί οι Prodigy από σχεδόν όλες τις μουσικές φυλές.

Στην ιστορική συναυλία του Αλίμου πριν από 22 χρόνια μπήκαν τα θεμέλια για μία αμφίδρομη σχέση λατρείας και πάθους μεταξύ της μπάντας και των Ελλήνων.

Highlight αποτέλεσε ο προπομπός του «No Good», με την ονομασία «Start the Dance» το οποίο παίχθηκε στο φινάλε του Live δίχως στίχους.

Ήταν οι στιγμή, όπου αυθόρμητα δεκάδες οπαδοί του συγκροτήματος εμφανώς εκστασιασμένοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους και ανέβηκαν στην σκηνή χορεύοντας μαζί με τους Prodigy!

Η αδρεναλίνη στα ύψη, η μπάντα στα καλύτερα της και ο κόσμος στα ουράνια!

Ένα μυθικό live από κάθε άποψη από μία πρωτοποριακή μπάντα που συνεχίζει να προκαλεί πάταγο σε κάθε εμφάνιση της.

Το set list για την ιστορία περιελάμβανε τα ακόλουθα κομμάτια:

Intro

Unknown Track
Everybody In The Place (Fairground Remix)
Pandemonium
G-Force (Energy Flow)
Charly (Alley Cat Remix)
Your Love (cut)
Out Of Space
Now Hear This
Fire (sunrise Version)
Rhythm Of Life
Wind It Up (Rewound)
One Love
Time To Get Funky And Raw
Start the Dance

* Οι Prodigy θα δώσουν το παρών στην τρίτη μέρα του Rockwave. Στο πλαίσιο των εικοστών του γενεθλίων το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας υποδέχεται το Σάββατο 4 Ιουλίου στο TerraVibe τους Prodigy και τους Judas Priest, μαζί με πλήθος καλλιτεχνών που θα ανακοινωθούν σύντομα. The Prodigy λοιπόν στο Terra Stage, ενώ οι Judas Priest θα εμφανιστούν στο Vibe Stage του χώρου, σε ένα show που θα θυμόμαστε για καιρό!