Οι νέες πιο hot κυκλοφορίες video games που περίμενες πως και πως! (pics)

Gazzetta team
Οι νέες πιο hot κυκλοφορίες video games που περίμενες πως και πως! (pics)
Δέκα τρομερά video games για κονσόλες και PC έρχονται για να σε παρασύρουν στον «μαγικό» κόσμο του gaming!

Το 2021 έχει μπει με τους καλύτερους οιωνούς όσον αφορά στο gaming, αφού ήδη τους πρώτους μήνες του, τα αξιόλογα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει σε κονσόλες και PC δεν είναι και λίγα - κάθε άλλο μάλιστα.

Σπουδαίες co-op εμπειρίες, θρυλικά franchises, καλοφτιαγμένες επανακυκλοφορίες και έξυπνες σόλο προτάσεις συνθέτουν μέχρι στιγμής ένα πολύχρωμο μωσαϊκό τίτλων που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Ό,τι κι αν ψάχνεις, είναι δεδομένο ότι θα το βρεις στη λίστα με τα καλύτερα νέα video games που ακολουθεί ευθύς αμέσως!

Resident Evil Village

Μετά από μία περίοδο εσωτερικής αναζήτησης και αυτοπροσδιορισμού, τα Resident Evil έγιναν και πάλι συνώνυμο του τρόμου με το νέο επεισόδιο της σειράς, Village, να βαδίζει στα χνάρια του αμέσως προηγούμενου. Ένα survival horror με τα όλα του λοιπόν, το νέο Resident Evil συνδυάζει την εξερεύνηση με τη δράση, το πιστολίδι και βέβαια τα jump scares που θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπά βίαια στο στέρνο σου. Η λαίδη Dimitrescu είναι έτοιμη να σε υποδεχθεί κάνοντας την παραμονή σου κάπου στην ανατολική Ευρώπη αξέχαστη. Για τους λάθος λόγους όμως… Κυκλοφορεί σε PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One και PC.

Oddworld: Soulstorm

Η υπέροχη σειρά Oddworld επιστρέφει! Το Soulstorm αποτελεί φόρο τιμής και συνάμα μία φρεσκαρισμένη εκδοχή του εκπληκτικού Abe’s Exoddus του 1998. Στην ουσία είναι το sequel του New ‘n’ Tasty και παρ’ ότι κυκλοφορεί έξι χρόνια μετά απ’ αυτό, τα γεγονότα του διαδραματίζονται μόλις λίγες ώρες αργότερα. Αν αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι το Oddworld: Soulstorm, πρόκειται για ένα 2,5D platformer με πρωταγωνιστή τον υπέροχο Abe, ένα χαριτωμένο πλάσμα που προσπαθεί να βοηθήσει τη φυλή του να γλιτώσει από τη δουλεία. Gameplay με σπουδαίο βάθος, πανέμορφα γραφικά και ένας… κουβάς αναμνήσεων σε περιμένουν! Θα το βρεις σε PS5, PS4 και PC.

Maquette

Είμαστε σίγουροι ότι διαβάζοντας απλά και μόνο το όνομα της εταιρείας που εκδίδει το Maquette, θα καταλάβεις ότι δεν γίνεται να πρόκειται για ένα συνηθισμένο παιχνίδι. H Annapurna Interactive άλλωστε, εκδότρια των What Remains of Edith Finch, Flower, Gone Home και Outer Wilds δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια. Το Maquette είναι ένα σύγχρονο adventure με υπέροχα γραφικά και θεσπέσια μουσική επένδυση που εξελίσσεται σε έναν κόσμο γεμάτο… μακέτες! Διαθέτει εικόνες που θα σε ταξιδέψουν σε χρόνο μηδέν αλλά και εμπνευσμένα παζλ που θα κάνουν το μυαλό σου να δουλέψει υπερωρίες. Διατίθεται σε PS5, PS4 και PC.

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury

Το αρχικό Super Mario 3D World ήταν ένα εκπληκτικό από κάθε άποψη παιχνίδι με ένα μεγάλο μειονέκτημα: είχε κυκλοφορήσει στο Wii U με αποτέλεσμα εκείνοι που εν τέλει το χάρηκαν να είναι ελάχιστοι. Η Nintendo αντελήφθη το σφάλμα της και έτσι αποφάσισε να λανσάρει τον τίτλο εκ νέου, αυτή τη φορά στο Switch. Πρόκειται μάλιστα για μία ενισχυμένη έκδοση αφού περιλαμβάνει και το Bowser’s Fury, ένα έξτρα παιχνίδι μέσα στο κυρίως παιχνίδι! Σε κάθε περίπτωση θα απολαύσεις κορυφαίο platforming στις τρεις διαστάσεις με τον Mario να δείχνει πιο εντυπωσιακός από ποτέ.

Mass Effect Legendary Edition

Επιστροφή για ακόμα μία σειρά που έχει γράψει ιστορία στο gaming. Τα Mass Effect ετοιμάζονται να κάνουν απόβαση σε PS4, Xbox One και PC για ακόμα μία φορά χάρη στην επανακυκλοφορία ολόκληρης της τριλογίας από τη BioWare. Ετοιμάσου να ταξιδέψεις στα πέρατα του γαλαξία λοιπόν στις remastered εκδοχές των τριών RPG, παίζοντάς τις με καλύτερα γραφικά και χειρισμό, απολαυστικότερες μάχες, ανώτερο μοντέλο Φυσικής και βελτιωμένο gameplay γενικότερα. Η συλλογή μάλιστα περιλαμβάνει και όλο το έξτρα περιεχόμενο που διατέθηκε για κάθε παιχνίδι.

Outriders

Το Outriders ήρθε από το πουθενά και μας γοήτευσε άπαντες. Δημιούργημα της People Can Fly (μας χάρισε το Bulletstorm ενώ δούλεψε και στο Fortnite), είναι ένα third-person RPG που παίζεται είτε σόλο, είτε σε co-op. Οι παίκτες δημιουργούν τους χαρακτήρες τους, αρπάζουν τα όπλα τους και ρίχνονται στο πιστολίδι εξερευνώντας τις καλοσχεδιασμένες τοποθεσίες. Το δε στόρι του εκτυλίσσεται στον Enoch, έναν πλανήτη που η ανθρωπότητα μόλις αρχίζει να εξερευνά κάπου στα μέσα του 21ου αιώνα κι ενώ η κατάσταση στη Γη έχει φτάσει στο μη παρέκει. Θα το παίξεις σε PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One και PC.

Harvest Moon: One World

Το Harvest Moon: One World αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην ομώνυμη σειρά. Πρόκειται για τον όγδοο τίτλο της ο οποίος και θα σε μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο. Η Θεά της Συγκομιδής εξαφανίστηκε, έχοντας ωστόσο μεταλαμπαδεύσει τη δύναμη και τη σοφία της στα περίφημα Harvest Wisps. Εσύ θα πρέπει να τα εντοπίσεις και να εκμεταλλευτείς τη δύναμή τους ώστε να ξεκλειδώσεις όσο το δυνατόν περισσότερους σπόρους! Ένα παιχνίδι που δίνει βάση στην εξερεύνηση, με πολλές και εντελώς διαφορετικές τοποθεσίες που θα σε… ταξιδέψουν. Κυκλοφορεί σε Switch και PS4.

It Takes Two

Ο Josef Fares «ξαναχτυπά» με ακόμα μία co-op περιπέτεια στα πρότυπα των Brothers: A Tale of Two Sons και A Way Out. Το It Takes Two είναι ένα χαριτωμένο platformer με στοιχεία εξερεύνησης το οποίο παίζεται σε co-op. Πάρε τον κολλητό σου και παίξτε παρέα είτε τοπικά, είτε online, λύνοντας τους γρίφους του παιχνιδιού και απολαμβάνοντας την όμορφη ιστορία που έχει να σας διηγηθεί. Μπορεί να μην είναι μεγάλο σε διάρκεια, είναι όμως απόλυτα ολοκληρωμένο και εν τέλει συνιστά μία εμπειρία που θα σε αποζημιώσει στο ακέραιο. Παίζεται σε PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One και PC.

Little Nightmares II

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε ο προκάτοχός του, το Little Nightmares II θα σε αιχμαλωτίσει με την ξεχωριστή του γοητεία και τον αρρωστημένα όμορφο κόσμο του. Πρόκειται για ένα platformer που ναι μεν δίνει έμφαση στους γρίφους, ωστόσο θα σε αιχμαλωτίσει με την απίθανη και άκρως επιβλητική του ατμόσφαιρα. Prequel του πρώτου Little Nightmares, εμπλουτίζει τον κόσμο της σειράς με ακόμα περισσότερα στοιχεία αλλά διατηρώντας τα ίδια κορυφαίου επιπέδου στάνταρ. Διατίθεται σε PS4, Xbox One, Switch και PC για την ώρα.

Nioh Collection

Nioh Collection λοιπόν, μία συλλογή που θα κάνεις δική σου είτε γιατί απόλαυσες τα παιχνίδια της σειράς Nioh και θες να τα ξαναζήσεις, αυτή τη φορά με τη δύναμη και την ισχύ του PS5, είτε γιατί σου ξέφυγαν και θες να δεις ποιος ο λόγος που τόσοι και τόσοι παίκτες πίνουν νερό στο όνομα του franchise. Όπως και να ‘χει, η Nioh Collection περιλαμβάνει τα δύο παιχνίδια της σειράς με όλο τους το έξτρα περιεχόμενο υποστηρίζοντας 4K ανάλυση και framerate που αγγίζει και τα 120 fps για εκπληκτικά ομαλή κίνηση, ακόμα και κατά τη διάρκεια των μαχών. Κυκλοφορεί στο PS5.