Hall of Fame: Τέταρτοι στην ψηφοφορία οι Iron Maiden που τρολάρουν τον θεσμό

Gazzetta team
Hall of Fame: Τέταρτοι στην ψηφοφορία οι Iron Maiden που τρολάρουν τον θεσμό
Οι Iron Maiden πήραν την τέταρτη θέση στην ψηφοφορία για ένταξη στο Rock and Roll Hall of Fame με την Τίνα Τέρνερ να βρίσκεται στην κορυφή.

Οι Iron Maiden έχουν δικαιώμα συμμετοχής στην ψηφοφορία ένταξης στο Rock and Roll Hall of Fame από το 2005, όταν και συμπλήωσαν 25 χρόνια από το ντεμπούτο τους.

Παρόλα αυτά φέτος είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι. Το αγγλικό συγκρότημα heavy metal δεν υποστηρίζει καθόλου τον συγκεκριμένο θεσμό, σε σημείο μάλιστα, να αποτρέψει τους φανς του να ψηφίσουν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας των τελευταίων εβδομάδων.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του για το Hall of Fame, ο τραγουδιστής των Iron Maiden, Bruce Dickinson ήταν κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο η μπάντα να μπει εκεί: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν μας έχουν βάλει και δεν θέλω να γίνει ποτέ αυτό. Αν προσπαθήσουν να μας εντάξουν θα αρνηθώ, δεν θα έχουν το… πτώμα μου εκεί μέσα. Το rock and roll δεν ανήκει σε ένα μαυσωλείο στο Κλίβελαντ. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αναπνέει και αν τον κλείσεις σε μουσείο θα πεθάνει. Είναι χειρότερο από κακό. Είναι βάρβαρο».

Έτσι εξηγείται και η τέταρτη θέση που πήραν στα τελικά αποτελέσματα συγκεντρώνοντας κάτι περισσότερο από 400.000 ψήφους. Στην κορυφή βρέθηκε η Tina Turner με 585.000 ψήφους, στη δεύτερη θέση ο Fela Kuti, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι The Go-Go’s και πέμπτοι οι Foo Fighters.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα ληφθούν υπόψιν από την επιτροπή που θα καταθέσει και τις δικές της προτιμήσεις και στη συνέχεια μέσα στον μήνα θα ανακοινωθούν οι καλλιτέχνες που θα αποτελέσουν τη φετινή φουρνιά του Rock and Roll Hall of Fame.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μοναδικά heavy metal συγκροτήματα που έχουν μπει στο Rock and Roll Hall of Fame είναι οι Metallica και οι Black Sabbath, ενώ οι Motorhead και οι Judas Priest παρότι ήταν υποψήφιοι στο παρελθόν, τελικά δεν μπήκαν.