2+1 νέες λειτουργίες του PS5 που εμφανίστηκαν από το πουθενά

Παύλος Παπαπαύλου
2+1 νέες λειτουργίες του PS5 που εμφανίστηκαν από το πουθενά
Με την εγκατάσταση της νέας έκδοσης λογισμικού της κονσόλας PS5.

H Sony ξεκίνησε ήδη τη διάθεση της νέας έκδοσης λογισμικού για το PS5 και πέραν αυτών που ήδη ξέραμε, οι χρήστες εντόπισαν και κάποια νέες ενδιαφέρουσες λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Σε πρώτη φάση, φαίνεται πως η ιαπωνική εταιρεία κατάφερε να μειώσει με κάποιο τρόπο τον θόρυβο που προκαλούσε το drive της κονσόλας όταν είχε μέσα Blu-ray disc. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον μαρτυρούν αρκετοί χρήστες σε διάφορα forums, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η κονσόλα έγινε πλέον πιο αθόρυβη όταν έχει δίσκο στο drive.

Μια δεύτερη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η επιλογή για αυτόματη απενεργοποίηση του HDR, μιας λειτουργίας που έχει νόημα μόνο σε τηλεοράσεις που την υποστηρίζουν και τονίζει την αντίθεση των χρωμάτων για να αποδώσει καλύτερα τις σκιάσεις και τις πηγές του φωτός.

Τέλος, φαίνεται πως στην κονσόλα προστέθηκε το HDMI Link που συνδέει το σύστημα με την Smart TV ακόμη καλύτερα. Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν δύο νέες λειτουργίες για το PS5. Η πρώτη είναι το Power Off Link, όπου με το κλείσιμο της τηλεόρασης, μπαίνει αυτόματα σε rest mode και η κονσόλα. Η δεύτερη είναι το One-Touch Play, όπου δηλαδή με το άνοιγμα της κονσόλας ανάβει και η τηλεόραση και συντονίζεται μάλιστα και στο σωστό κανάλι της πηγής.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τις αλλαγές που φέρνει το πρόσφατο PS5 firmware update εδώ.