10 κορυφαία videogames για να δοκιμάσετε τώρα στο PS5 σας (vids)

Παύλος Παπαπαύλου
10 κορυφαία videogames για να δοκιμάσετε τώρα στο PS5 σας (vids)
Μια σειρά 10 προτάσεων για να περάσετε στην κονσόλα PS5.

To PS5 κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες, και αν και είναι σχετικά δυσεύρετο ακόμη και σήμερα, έχει υποδεχτεί μερικά εξαιρετικά παιχνίδια. Ξεχωρίσαμε λοιπόν για εσάς 10 από αυτά που πρέπει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας με την αγορά της κονσόλας, έτσι ώστε να πάρετε μια γεύση από αυτά που έχει να προσφέρει η νέα γενιά.

Σημείωση: Τα παιχνίδια είναι με αλφαβητική σειρά

Assassin’s Creed Valhalla
Η περσινή κυκλοφορία της σειράς Assassin’s Creed ταξιδεύει τους παίκτες στην Νορβηγία, στην εποχή των Vikings και στον χαρακτήρα Eivor που καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις. Τα πολύ καλά γραφικά και το σύστημα μάχης θα καταφέρουν να σας γεμίσουν αρκετές ώρες.

Astro’s Playroom
Με την αγορά της κονσόλας θα βρείτε προ-εγκατεστημένο το Astro’s Playroom. Είναι ένα παιχνίδι διάρκειας 4-5 ωρών που θα σας ταξιδέψει σε διάφορους κόσμους γεμάτους στοιχεία από το hardware της κονσόλας, αλλά θα αποτελέσει και το καλύτερο tech demo για τα νέα χαρακτηριστικά του χειριστηρίου DualSense, όπως τα adaptive triggers και το haptic feedback.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time
Το παιχνίδι που έκανε μεγάλη επιτυχία στις κονσόλες περασμένης γενιάς, επιστρέφει ενισχυμένο και στο PS5. Στη νέα έκδοση που κυκλοφορεί από τις αρχές Μαρτίου υποστηρίζονται ταχύτεροι χρόνοι φορτώματος, 4Κ 60fps ανάλυση, τρισδιάστατος ήχος και τα adaptive triggers του χειριστηρίου.

Demon’s Souls
H σειρά των Dark Souls videogames έχει γράψει τη δική της ιστορία και το Demon’s Souls του 2019 ήταν ένα από τα παιχνίδια που έχουν ξεχωρίσει. Η Sony το επαναφέρει με τη βοήθεια της Bluepoint στο σήμερα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Disco Elysium: The Final Cut
Το παιχνίδι που έχει λάβει άπειρα βραβεία σε διάφορες διοργανώσεις και θεωρείται ένα από τα καλύτερα του είδους του. Ένας ντετέκτιβ ξυπνάει σε μια παρακμάζουσα συνοικία, έχοντας απώλεια μνήμης και αναζητεί το τι του έχει συμβεί.

Immortals Fenyx Rising
Το παιχνίδι παρουσιάστηκε με την ονομασία Gods & Monsters, ξεχάστηκε για αρκετό καιρό και τελικά κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020, καταφέρνοντας να αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο της Fenyx, προσπαθεί να βοηθήσει τους Θεούς του Ολύμπου να επαναφέρουν την τάξη και καλείται να αντιμετωπίσει ορδές τεράτων που εμφανίζονται σε κάθε άκρη του χάρτη.

FIFA 21
Νέα γενιά κονσολών δεν θα υπήρχε χωρίς παιχνίδι της σειράς FIFA και η EA Sports δούλεψε πάνω στο FIFA 21 και στα next-gen χαρακτηριστικά του. Σε σχέση με την έκδοση για το PS4, το FIFA 21 του PS5 προσφέρει ταχύτερους χρόνους φορτώματος, την EA Sports GameCam και νέο σύστημα φωτισμού που αναδεικνύει τους αγώνες.

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
Η συνέχεια του Marvel’s Spider-Man κυκλοφόρησε μαζί με την κονσόλα και με τις μέχρι στιγμής ενημερώσεις προσφέρει πεντακάθαρη εικόνα 4K 60fps και γενικότερα δείχνει τις δυνατότητες της νέας κονσόλας σε επίπεδο ανάλυσης και ρυθμού ανανέωσης. Ο Peter Parker λείπει σε διακοπές και τη θέση του αναλαμβάνει ο Miles, ο οποίος καταφέρνει να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ένα blockbusterικό game.

Mortal Kombat 11 Ultimate
Ένα από τα καλύτερα fighting games των τελευταίων ετών είναι διαθέσιμο και στο PS5. 37 χαρακτήρες είναι έτοιμοι για τις πιο σκληρές μάχες, με μια πληθώρα στολών και επιλογών για customization.

NBA 2K21
H επόμενη γενιά του NBA 2K είναι εδώ. Το παιχνίδι κυκλοφορεί και σε αναβαθμισμένη έκδοση για το PS5 με πολλές βελτιώσεις στα γραφικά και σχεδόν τρομακτικά επίπεδα λεπτομέρειας στους παίκτες και τα γήπεδα.