Όχι, ο Super Mario δεν πεθαίνει!

Παύλος Παπαπαύλου
Όχι, ο Super Mario δεν πεθαίνει!
Η κατάσταση ξέφυγε με τη φημολογία περί θανάτου του δημοφιλούς ήρωα.

Παράνοια σχετικά με το μέλλον του Super Mario έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο λόγω του λανθασμένου τρόπου που μετέφρασαν ορισμένα mainstream media μια πρόσφατη κυκλοφορία της Nintendo. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Super Mario γιορτάζει τα 35 χρόνια παρουσίας στην αγορά των videogames και η ιαπωνική εταιρεία είχε ανακοινώσει μια εκπληκτική συλλογή με θρυλικά παιχνίδια της σειράς για το Nintendo Switch. Το Super Mario 3D All-Stars (αναλυτική παρουσίασή του μπορείτε να διαβάσετε εδώ) ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει για λίγους μήνες και πως στις 31 Μαρτίου θα αποσυρθεί από την αγορά, τόσο σε physical, όσο και σε digital μορφή.

Ένας χρήστης σχολίασε στο Twitter πως «ο Mario πεθαίνει αύριο. Θα μας λείψει» και κάτι τέτοιο ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει θύελλα δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media από ανθρώπους που δεν είχαν κατανοήσει επαρκώς την εμπορική απόφαση της Nintendo να δώσει στην αγορά ένα videogame με…ημερομηνία λήξης.

Ωστόσο, κανένας Super Mario δεν πεθαίνει. Τα παιχνίδια του θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και ειδικά στην παρούσα φάση, με την εμπορικότητα του Nintendo Switch να ξεπερνάει κάθε μήνα και άλλο ρεκόρ, θα ήταν αυτοκτονικό. Οπότε, ηρεμήστε!