Η 2Κ εξαγόρασε το στούντιο του PGA Tour 2K21 και υπογράφει συμφωνία με τον Tiger Woods (vid)

Η 2Κ εξαγόρασε το στούντιο του PGA Tour 2K21 και υπογράφει συμφωνία με τον Tiger Woods (vid)
Σημαντική προσθήκη στο portfolio του γνωστού video games publisher.

H 2K συνεχίζει να εμπλουτίζει την γκάμα αθλητικών videogames της και έτσι προχώρησε στην εξαγορά της HB Studios, της ομάδας ανάπτυξης που δούλεψε πάνω στο PGA Tour 2K21 videogame. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε και μια νέα μακροχρόνια συμφωνία με τον αθλητή Tiger Woods. H εν λόγω συμφωνία θα δώσει στην 2Κ τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το όνομα και το χαρακτήρα του αθλητή στα videogames, ενώ ο ίδιος θα εμπλέκεται στην ανάπτυξη των μελλοντικών videogames από τη θέση του συμβούλου.

Εκπρόσωποι της 2Κ δήλωσαν πως η προσθήκη του Tiger Woods στη σειρά θα τους βοηθήσει να προσεγγίσουν το άθλημα ακόμη πιο ρεαλιστικά, ενώ έδωσαν και αρκετές υποσχέσεις για τα όσα θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια.

H HB Studios ιδρύθηκε το 2000 και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα αθλητικά videogames. Το πρώτο της αθλητικό videogame ήταν το Cricket 2002 για λογαριασμό της EA Sports, ενώ έχει εργαστεί και πάνω στα FIFA, Madden NFL, NBA Live και Tiger Woods PGA Tour. Η ανάπτυξη της 2Κ στο κομμάτι των αθλητικών videogames συνεχίζεται υπό την 2K Sports, καθώς μετά την επιτυχημένη σειρά NBA 2K, η εταιρεία πλέον θα κυκλοφορεί ετήσιες εκδόσεις παιχνιδιών για τα NFL, MLB, NHL και Tennis.