Πρωτιά για το PS5 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Αυστραλία και Ασία

Παύλος Παπαπαύλου
Πρωτιά για το PS5 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Αυστραλία και Ασία
Σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την κονσόλα της Sony.

Μπορεί το PS5 να "υποφέρει" από τα προβλήματα διαθεσιμότητας, δεν παύει όμως να είναι ένα από τα πιο hot προϊόντα της περιόδου που διανύουμε. Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι καταναλωτές δίνουν μάχη για να βρουν μια κονσόλα και αυτή η προσπάθεια μεταφράστηκε και σε πολύ υψηλές πωλήσεις για τις αγορές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής, Αυστραλίας και Ασίας. Τα νούμερα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από μια νέα έρευνα της GSD, η οποία μελέτησε τα δεδομένα πωλήσεων του Φεβρουαρίου σε αυτές τις περιοχές.

Εν συντομία, πάνω από 15 εκ. παιχνίδια πουλήθηκαν στην περιοχή για PC και κονσόλες, ενώ το PS5 ήταν η πρώτη κονσόλα με διαφορά 12% από το δεύτερο Nintendo Switch. Σε επίπεδο τίτλων, πρώτο αναδείχτηκε το Super Mario 3D World + Bowser’s Fury του Nintendo Switch, χωρίς καν να υπολογίζονται οι ψηφιακές πωλήσεις που δεν ανακοινώνονται από την Nintendo.

Τα αξεσουάρ κινήθηκαν στο +12% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, οι κάρτες πόντων και συνδρομών στο +35% ενώ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα ευρήματα της έρευνας για τον Μάρτιο, αφού θα γίνει η σύγκριση με τον πρώτο μήνα των «σκληρών» lockdown σε όλο τον πλανήτη το 2020.