Και επίσημα στα χέρια της Microsoft η ZeniMax Media και η Bethesda

Και επίσημα στα χέρια της Microsoft η ZeniMax Media και η Bethesda
Τι αλλάζει από αυτήν την εξέλιξη και πως θα διαχειριστεί η αμερικανική εταιρεία τα games που αποκτά;

Σε μια επένδυση που ταρακούνησε τα νερά του gaming τον Σεπτέμβριο του 2020, η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της ZeniMax και της Bethesda, αποκτώντας ουσιαστικά έναν μεγάλο εκδότη με portfolio που μετρά αρκετά σημαντικά games. Η επένδυση αυτή ολοκληρώθηκε και τυπικά και ανακοινώθηκε επίσημα το απόγευμα της Τρίτης, όταν και η αμερικανική εταιρεία πήρε τις σχετικές εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη και οι σχετικές πληροφορίες πως θα έρθει μια ειδική παρουσίαση με ανακοινώσεις για το γάμο Microsoft-Bethesda.

Η απόκτηση των studios της ZeniMax ανεβάζει τον αριθμό των ομάδων ανάπτυξης videogames που περνούν στο στρατόπεδο της Microsoft, αφού πλέον αποκτά και τις Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane Studios, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog Studios και Roundhouse Studios. Οι ομάδες αυτές αναπτύσσουν μερικά από τα σημαντικότερα games της αγοράς, όπως τα DOOM, Fallout, The Elder Scrolls και πλέον μένει να δούμε τι θα ισχύσει για τις μελλοντικές κυκλοφορίες.

Ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, τόνισε πως πλέον εξετάζονται όλες οι προοπτικές για κάθε game των εταιρειών αυτών που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον, με δεδομένο πως στο παρελθόν είχαν και πολύ καλές σχέσεις με τη Sony και το PlayStation. Το ποια και πόσα από τα μελλοντικά games των studios της ZeniMax θα βγουν και στις κονσόλες PlayStation είναι κάτι που θα μάθουμε τους επόμενους μήνες, όταν και θα ανοίξει η Microsoft τα χαρτιά της. Προφανώς, βέβαια, αφού ζυγίσει όλες τις παραμέτρους και δει τι την συμφέρει καλύτερα: να προσφέρει τα παιχνίδια σε μια τεράστια εγκατεστημένη βάση κονσολών ή να τα αξιοποιήσει για να πουλήσει περισσότερες κονσόλες Xbox και συνδρομές της υπηρεσίας Xbox Game Pass.