«Ανακαλύφθηκε» το Άγιο Δισκοπότηρο: Αυτό είναι το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Linkin Park που έψαχναν οι οπαδοί τους!

Νίκος Ράλλης
«Ανακαλύφθηκε» το Άγιο Δισκοπότηρο: Αυτό είναι το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Linkin Park που έψαχναν οι οπαδοί τους!
Χρόνια τώρα οι οπαδοί των Linkin Park ψάχνουν μανιωδώς να βρουν και να ακούσουν το ακυκλοφόρητο τραγούδι ​Pictureboard, το οποίο έγραψε η μπάντα όταν το όνομά της ήταν ακόμα Xero. Ε, βρέθηκε!

Πρόκειται, ίσως, για το πιο διάσημο ακυκλοφόρητο τραγούδι.

Το Pictureboard το έγραψαν οι Linkin Park όταν ακόμα το όνομα της μπάντας ήταν Xero, στα ξεκινήματά της, στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Το 1998, όταν ο Chester Bennington έγινε μέλος τους, το ηχογράφησαν ξανά σε demo μορφή, αλλά δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ για κάποιον λόγο στο άλμπουμ Hybrid Theory του 2000 και η μόνη «εμφάνιση» του τραγουδιού ήταν στο Rock am Ring του 2001.

Από τότε, λοιπόν, οι οπαδοί των Linkin Park... χαλάνε τον κόσμο, για να το κυκλοφορήσει η μπάντα και, επιτέλους, να το ακούσουν.

Όταν ο Mike Shinoda, ωστόσο, δήλωσε ότι λόγω ενός sample που περιείχε (από το I’m Gonna Love You Just A Little More Baby του Barry White) δεν άξιζε τον κόπο και προσπαθούσε να χαμηλώσει τις προσδοκίες του κόσμου, λέγοντας πως δεν είναι τίποτα σπουδαίο, άπαντες απογοητεύτηκαν.

Τελικά... έκπληξη!

Την Παρασκευή (9/10), μετά από 20 και πλέον χρόνια, οι Linkin Park μαζί με την επετειακή έκδοση του Hybrid Theory έδωσαν στην κυκλοφορία, έστω και στην demo μορφή του, το Pictureboard, ένα από τα πρώτα τραγούδια που ηχογράφησε ο αξέχαστος Chester με το θρυλικό συγκρότημα!