«Raised by Wolves»: Πρεμιέρα για την πιο παρανοϊκή σειρά της χρονιάς δια χειρός Ρίντλεϊ Σκοτ (vid)

Gazzetta team
«Raised by Wolves»: Πρεμιέρα για την πιο παρανοϊκή σειρά της χρονιάς δια χειρός Ρίντλεϊ Σκοτ (vid)
Τα τρία πρώτα επεισόδια του «Raised by Wolves» κυκλοφόρησαν την Παρασκευή (4/9) στο HBO Max.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ (Blade Runner, Alien, Gladiator, κ.ά.), επιστρέφει στο... διάστημα, κάνοντας το ντεμπούτο του στην αμερικανική τηλεόραση, σκηνοθετώντας τα δύο πρώτα επεισόδια στη νέα σειρά επιστημονικής φαντασίας. Μάλιστα ο σκηνοθέτης θα είναι και εκτελεστικός παραγωγός των δέκα επεισοδίων της σειράς.

Όσοι είδαν ήδη τα πρώτα επεισόδια, έχουν διαπιστώσει ότι ο σκηνοθέτης έχει βάλει για τα καλά την υπογραφή του στην πολυδάπανη retro sci-fi παραγωγή, όπου η εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης σβήνουν και την τελευταία ελπίδα της ανθρώποτητας πάνω στον πλανήτη Keppler-22b.

Το κόνσεπτ είναι κάτι μεταξύ Alien και Blade Runner, αλλά ο 82χρονος, πάντα ευρηματικός Σκοτ, πηγαίνει και σε διαφορετικά μονοπάτια. Το σενάριο εξελίσσεται στο μέλλον κι εστιάζει σε δύο ανδροειδή, τα οποία έχουν το καθήκον να μεγαλώσουν παιδιά ανθρώπων σε έναν άγνωστο, παρθένο πλανήτη. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, αρχίζουν να έχουν υπαρξιακές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ τους. Τα ανδροειδή έρχονται σε δύσκολη θέση, καθώς η διαχείριση της ανθρώπινης κοινωνίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Το δημοφιλές σινεφίλ site, Rotten Tomatoes έχει δώσει στη σειρά 4 στα 5 αστεράκια αναφέροντας: «Το Raised by Wolves είναι μια αιματηρή εξερεύνηση της τεχνητής νοημοσύνης και των θρησκευτικών πεποιθήσεων που διεγείρει το μάτι και το μυαλό - αν όχι και την καρδιά».

Πηγή: Reader.gr