«Black Panther»: Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά σε ελεύθερο κανάλι το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

Gazzetta team
«Black Panther»: Η ταινία θα προβληθεί για πρώτη φορά σε ελεύθερο κανάλι το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου
Ο Alpha αποχαιρετά τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν.

H ταινία «Black Panther» με τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν θα προβληθεί για πρώτη φορά σε ελεύθερο κανάλι και συγκεκριμένα στον Alpha το Σάββατο (5/9) στις 10:10 το βράδυ.

Με τον τρόπο αυτό, το κανάλι θέλει να τιμήσει τον διάσημο ηθοποιό ο οποίος έχασε τη «μάχη» με τον καρκίνο κι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 43 ετών, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ο Μπόουζμαν διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου το 2016, κρατώντας ωστόσο το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Μέσα στο top 10 των πιο επιτυχημένων εμπορικά ταινιών όλων των εποχών για μεγάλο διάστημα, το «Black Panther» έγινε γρήγορα ταινία ορόσημο μέσα στο σύμπαν της Marvel.

Επτά υποψηφιότητες για βραβεία Όσκαρ - ανάμεσα σε αυτά και για Καλύτερη Ταινία- κέρδισε αυτά στις κατηγορίες κοστουμιών, μουσικής και καλλιτεχνικής παραγωγής. Αρκετές υπήρξαν οι υποψηφιότητες και οι βραβεύσεις σε πλήθος άλλες διοργανώσεις όπως Χρυσές Σφαίρες, BAFTA, Grammy κ.ά.

Η ταινία δεν έσπασε μόνο το φράγμα του 1 δισ. σε εισπράξεις, αλλά και πολλά κινηματογραφικά ρεκόρ, ενώ κέρδισε διθυραμβικές κριτικές για τη σκηνοθεσία, τις ερμηνείες και την καλλιτεχνική παραγωγή.

Η ταινία αποτέλεσε επίσης το εφαλτήριο για την εκτόξευση του κινηματογραφικού άστρου του πρωταγωνιστή της, Τσάντγουικ Μπόουζμαν ο οποίος «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή.

Πηγή: Reader.gr