Αυτά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5 (vid)

Gazzetta team
Αυτά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5 (vid)
Η Sony αποκάλυψε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της πολυαναμενόμενης κονσόλας Playstation 5, που θα είναι... τούμπανο!

Καραντίνα και PlayStation πάνε μαζί.

Φανταζόμαστε, δηλαδή, πως πολλοί από εσάς, όπως και εμείς, το έχετε -ειδικά τώρα- λιώσει. Και μπράβο σας. Μείνετε μέσα και παίζετε.

Σε έναν, περίπου, χρόνο, ωστόσο, καλά να είμαστε και να έχει περάσει όλος αυτό το πρωτοφανές πράγμα που ζούμε, θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5. Και η Sony, μέσα σε αυτή την κατάσταση, μας κάνει να ανυπομονούμε, καθώς έκανε γνωστά τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της πολυαναμενόμενης κονσόλας -χωρίς να αποκαλύψει, όμως, πώς θα μοιάζει εξωτερικά.

Η εταιρεία, λοιπόν, επιβεβαίωσε ότι το Playstation 5 θα έχει τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της AMD, Zen 2 στα 3.25Ghz με κάρτα γραφικών RDNA 2, που θα λειτουργεί στα 10.28 Tflops.

Η μνήμη RAM του συστήματος θα είναι 16GB και θα έχει σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 825GB!

Θυμίζουμε, στο PS5 θα παίζουν πολλοί τίτλοι του PS4, αλλά όχι όλοι και ο σκληρός δίσκος SSD θα είναι σχεδόν τόσο γρήγορος όσο και η μνήμη RAM και οι προγραμματιστές θα μπορούν απλά να ανακτήσουν δεδομένα παιχνιδιών από τον SSD.

Όσον αφορά τις GPU και CPU, η Sony ανέπτυξε νέες στρατηγικές που οδήγησαν σε μια επεξεργασία γραφικών με ανώτατο όριο τα 2.23GHz που μπορεί να παράγει 10.3 teraflops, ενώ ο επεξεργαστής τρέχει στα 3.5GHz.

Όσο για τον ήχο, το Tempest Engine hardware παράγει 3D ήχο, ξεκινώντας από τα ακουστικά, ενώ όσοι χρησιμοποιούν ηχεία, το PS5 θα εξασφαλίζει ήχο virtual surround.

Το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το φθινόπωρο του 2020, όπως και τα PS3 και PS4 που είχαν επίσης κυκλοφορήσει φθινόπωρο. Η τιμή του εκτιμάται γύρω στα 499 δολάρια στις ΗΠΑ. Άρα κάπου στα 470 ευρώ στην Ελλάδα;

Θα δείξει...

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του PlayStation 5:

CPU: x86-64-AMD Ryzen Zen 2, οκταπύρηνο, μεταβλητής συχνότητας 3.5 GHz

GPU: AMD Radeon RDNA 2-b με συχνότητα έως 2.23 GHz (10.3 Tflops)

Μνήμη RAM: GDDR6 16GB SSD: 825GB, 5.5GB/s

Οπτικός δίσκος: Ultra HD Blu-ray, up to 100GB/disc

Video out: Support of 4K 120Hz TVs, 8K TVs, VRR (specified by HDMI ver 2.1)

Ήχος: Tempest 3D AudioTech