Πέντε βραβευμένες ταινίες που πρέπει να δεις μέσα στη χρονιά (vids)

Gazzetta team
Πέντε βραβευμένες ταινίες που πρέπει να δεις μέσα στη χρονιά (vids)
Από Ταραντίνο μέχρι Jojo Rabbit έχουμε τη λίστα με τα έργα που δεν πρέπει να χάσεις.

Κάθε άνθρωπος που αγαπά τον κινηματογράφο και σέβεται τον εαυτό του διαθέτει μια λίστα με ταινίες που θέλει να δει κάποια στιγμή στη ζωή του. Με τα φετινά Όσκαρ, τα BAFTA και τις Χρυσές Σφαίρες να έχουν μπει πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη λίστα σου κάνοντας 5 ακόμα προτάσεις.

Πάρε μολύβι και χαρτί ή έστω άνοιξε ένα πρόχειρο στο κινητό σου και σημείωσε τις βραβευμένες ταινίες που πρέπει να δεις ή γιατί όχι να ξαναδείς μέσα στο 2020. Ταινίες τις οποίες μπορείς να παρακολουθήσεις χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση στη Nova.

ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Γιατί να το δεις: Για τον Μπραντ Πιτ ο οποίος μετά από τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως τα Seven, Οι Δώδεκα Πίθηκοι, Fight Club, Inglourious Basterds πήρε το Όσκαρ Β’ Αντρικού Ρόλου σε αυτή την ταινία. Ε κάτι θα ξέρει η Ακαδημία.

Δυο λόγια για την ταινία: Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην δολοφονία της Sharon Tate, την οποία υποδύεται η Margot Robbie, από το καλτ του Charles Manson. Προφανώς ο Ταραντίνο δεν ακολουθεί πιστά την ιστορία με αποτέλεσμα να την απογειώνει με τις δικές του σκόρπιες πινελιές και με τη συμμετοχή χαρακτήρων έκπληξη, όπως αυτή του Bruce Lee.

Μην το δεις αν: Δεν είσαι έτοιμος να δεις έναν νέο Ταραντίνο. Το Once Upon A Time In Hollywood είναι η λιγότερο ταραντινική ταινία του διάσημου σκηνοθέτη με βασικό χαρακτηριστικό ότι απουσιάζουν οι τεράστιοι διάλογοι των χαρακτήρων του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα την αγαπήσεις λιγότερο από τα υπόλοιπα έργα του.

JOJO RABBIT

Γιατί να το δεις: Γιατί ακόμα και η ιστορία των Ναζί μπορεί να ειπωθεί με ένα εντελώς διαφορετικό από ό,τι έχουμε συνηθίσει τρόπο.

Δυο λόγια για την ταινία: Πρόκειται για σάτιρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην οποία συντρίβεται ο κόσμος ενός νεαρού αγοριού που είναι μεγάλος θαυμαστής του Χίτλερ, όταν ανακαλύπτει πως η μητέρα του (Scarlett Johansson) κρύβει στο σπίτι τους μια νεαρή Εβραία.

Μην το δεις αν: Θεωρείς πως σε θέματα όπως αυτά του ναζισμού δεν χωράει η σάτιρα.

LITTLE WOMEN

Γιατί να το δεις: Γιατί αγαπάς το ομότιτλο μυθιστόρημα της Louisa May Alcott ή την Greta Gerwig η οποία είχε σκηνοθετήσει και το επίσης υποψήφιο για Όσκαρ Lady Bird.

Δυο λόγια για την ταινία: H Jo, η Amy, η Meg και η Beth ζουν στην Αμερική με την μητέρα τους, αφού ο πατέρας τους συμμετέχει στον αμερικανικό Εμφύλιο. Καθώς η ταινία ξετυλίγεται παρακολουθούμε το πέρασμα των τεσσάρων κοριτσιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση, το κάθε ένα με τον εντελώς ξεχωριστό και δικό του τρόπο.

Μην το δεις αν: Δεν είσαι έτοιμος να παρακολουθήσεις μια δίωρη και κάτι ταινία εποχής.

FORD V FERRARI

Γιατί να το δεις: Γιατί είσαι κολλημένος με ό,τι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Από ταινίες όπως τα Fast and Furious μέχρι Formula 1.

Δυο λόγια για την ταινία: O Carol Shelby (Matt Damon), Αμερικανός σχεδιαστής αυτοκινήτων και ο Ken Miles (Christian Bale), οδηγός, κόντρα σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και τους νόμους της φυσικής προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα super car για την Ford προκειμένου να κερδίσει την Ferrari στον αγώνα του Λε Μαν το 1966.

Μην το δεις αν: Αντιμετωπίζεις το αυτοκίνητο απλώς ως ένα μέσο για να πας στη δουλειά σου και όχι ως έργο τέχνης.

MISSING LINK

Γιατί να το δεις: Γιατί σινεμά δεν είναι μόνο ο Σκορτσέζε, η Πενέλοπε Κρουζ και οι ταινίες που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα.

Δυο λόγια για την ταινία: Ο κύριος Λινκ, στον οποίο έχει χαρίσει τη φωνή του ο Κωστής Μαραβέγιας είναι ένα έξυπνο και καλόψυχο θηρίο που αποτελεί το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Στην προσπάθειά του να βρει τους μακρινούς συγγενείς του θα ζητήσει τη βοήθεια του Σερ Λάιονελ Φροστ (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), του μεγαλύτερου ερευνητή τεράτων στον κόσμο, και της Αντελίνα Φόρτναϊτ (Αντιγόνη Ψυχράμη) που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό γνωστό χάρτη που θα οδηγήσει στη μυθική κοιλάδα που κρύβονται.

Μην το δεις αν: Θεωρείς τον εαυτό σου πολύ μεγάλο και καθωσπρέπει για να δεις κινούμενα σχέδια.

Στη Nova θα δεις τις ταινίες που διακρίθηκαν στα φετινά βραβεία χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.