Ο Sam Mendes και το team πίσω από το «1917» θα κάνουν σειρά στην Ελλάδα!

Gazzetta team
Ο Sam Mendes και το team πίσω από το «1917» θα κάνουν σειρά στην Ελλάδα!
O Sam Mendes και η ομάδα πίσω από το εξαιρετικό «1917», ένα από τα μεγάλα φαβορί των φετινών Όσκαρ, έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν σειρά!

Ο Sam Mendes, σκηνοθέτης της εξαιρετικής ταινίας «1917», που συγκαταλέγεται μεταξύ των φαβορί για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, αλλά και όλο το team πίσω από αυτήν, θα κάνουν σειρά (ή τηλεταινία) στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με τον Guardian, τα γυρίσματα θα γίνουν στις Σπέτσες, με τη νέα δουλειά του σπουδαίου Mendes να έχει θέμα το βιβλίο του John Fowles, ''The Magus'' (Ο Μάγος).

Ο Άγγλος σκηνοθέτης και η Neal Street Productions ετοιμάζουν τη συγκεκριμένη τηλεοπτική μεταφορά για το best seller του 1965 στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού, μιας και ο Fowles έγραψε το βιβλίο, που έγινε και ταινία το 1968, όταν δίδασκε αγγλικά στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή στις Σπέτσες.

Το βιβλίο «Ο Μάγος» είναι ένα μεταμοντέρνο μυθιστόρημα, που αφηγείται την ιστορία του Νίκολας Ερφ, ενός νεαρού Βρετανού, που διδάσκει την αγγλική γλώσσα σε σχολείο ενός μικρού ελληνικού νησιού.

Το 1999, μάλιστα, περιλήφθηκε σε λίστα με τα «100 καλύτερα μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας», ενώ το 2003 σε έρευνα του BBC (The Big Read) κατετάγη στην 67η θέση.