O Τοντ Φίλιπς λέει πως ίσως ο Άρθουρ Φλεκ δεν είναι ο αληθινός Joker (vid)

Gazzetta team
O Τοντ Φίλιπς λέει πως ίσως ο Άρθουρ Φλεκ δεν είναι ο αληθινός Joker (vid)
Ο σκηνοθέτης του Joker, Τοντ Φίλιπς, άφησε... ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο όσα είδαμε να ήταν, απλά, δημιούργημα του ταραγμένου μυαλού του Άρθουρ Φλεκ!

Και αν όσα είδαμε στο Joker ήταν στο μυαλό του Άρθουρ Φλεκ, αποκύημα της αρρωστημένης φαντασίας του;

Πριν συνεχίσουμε και επειδή κάποιοι -δίχως να μπορούμε να καταλάβουμε το γιατί- ακόμη δεν το έχουν δει, να πούμε ότι... προφανώς και ακολουθούν spoilers!

Το φινάλε του Joker, λοιπόν, όπως, φανταζόμαστε, θυμάστε οι περισσότεροι, δείχνει τον πρωταγωνιστή κλεισμένο σε ένα ψυχιατρείο, να μιλάει σε μια γιατρό, καπνίζοντας και -φυσικά- γελώντας. Στη συνέχεια βγαίνει από το δωμάτιο, αφήνοντας πατημασιές από αίμα πίσω του και αρχίζει τον χορό...

Και κάπου εδώ αρχίζει το μυστήριο, διότι οι περισσότεροι σκέφτηκαν το ενδεχόμενο μεγάλο μέρος όσων είδαμε να συμβαίνουν στην ταινία να ήταν στο ταραγμένο μυαλό του Άρθουρ Φλεκ και μόνο...

Στις σκέψεις μας, όμως, έρχονται να προστεθούν τώρα και όσα λέει ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς στο διάρκειας 22 λεπτών Joker: Vision & Fury, που περιλαμβάνεται στο DVD και έχει υλικό από τα γυρίσματα και τα παρασκήνια.

Ουσιαστικά, ο Φίλιπς αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας ότι ο Άρθουρ Φλεκ δεν είναι ένας τύπος που πρέπει να εμπιστευόμαστε και μπορεί να μην είναι καν ο Joker!

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κάποιος την ταινία. Αυτός που βλέπουμε μπορεί να μην είναι ο Joker. Μπορεί να είναι απλά μία εκδοχή της ιστορίας του. Είναι μία εκδοχή που εξιστορεί ένας τύπος μέσα σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Δεν ξέρω αν είναι ένας αφηγητής που που πρέπει να εμπιστευόμαστε, αν καταλαβαίνετε τι λέω. Αυτός ο Joker είναι απλά μία εκδοχή του Άρθουρ και τη λέει μέσα στο ψυχιατρείο».

Καταλαβαίνετε ότι το σίκουελ -που δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά δεδομένα θα υπάρξει- είναι από τα πιο πολυαναμενόμενα των τελευταίων πολλών ετών, προκειμένου να πάρουμε (αν πάρουμε) απαντήσεις...