To Chernobylite είναι το πρώτο video game με γυρίσματα στη Ζώνη Αποκλεισμού (vids)

Gazzetta team
To Chernobylite είναι το πρώτο video game με γυρίσματα στη Ζώνη Αποκλεισμού (vids)
Δείτε το βίντεο που συγκρίνει τις αληθινές τοποθεσίες με εκείνες του παιχνιδιού.

Αν θα θέλατε και εσείς να επισκεφτείτε τη Ζώνη Αποκλεισμού γύρω από το Τσέρνομπιλ (όπως έχουν κάνει όλοι αυτοί οι Instagramers) αλλά, σε αντίθεση με αυτούς, έχετε μυαλό στο κεφάλι σας, η αμέσως καλύτερη επιλογή σας είναι ένα βιντεοπαιχνίδι, το «Chernobylite».

Πρόκειται για ένα sci-fi survival horror game σε πρώτο πρόσωπο, για το οποίο η εταιρεία ''The Farm 51'' ταξίδεψε στο Πρίπιατ της Ουκρανίας και σε όλη την περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο, έκανε 3D scanning των τοποθεσιών, τις οποίες μετέφερε σχεδόν αυτούσιες στο παιχνίδι.

Το γεγονός ότι στο «Chernobylite» έχουν χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ρωσόφωνοι ηθοποιοί με εμπειρία από τα παιχνίδια «S.T.A.L.K.E.R.» και «Metro» προσθέτει ακόμη περισσότερο ρεαλισμό.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο αληθινές τοποθεσίες από τη Ζώνη Αποκλεισμού μαζί με την ψηφιακή αναπαραγωγή τους στο παιχνίδι.

To «Chernobylite» δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη (το περιμένουμε πριν το τέλος του χρόνου), ωστόσο ένα μεγάλο μέρος του διατίθεται εδώ και λίγες ημέρες στο Steam και στο GOG, ώστε οι παίκτες να το δοκιμάζουν και οι δημιουργοί του να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις αν χρειάζονται.

Πηγή: reader.gr