Βγήκε το επίσημο trailer της ταινίας «Ενήλικοι στην αίθουσα» (vid)

Gazzetta team
Βγήκε το επίσημο trailer της ταινίας «Ενήλικοι στην αίθουσα» (vid)
Ένα πολιτικό θρίλερ για τη διαπραγμάτευση του 2015.

«Οι τράπεζες έκλεισαν. Λεφτά τέλος» ακούγεται μια σατανική φωνή με γερμανική προφορά μέσα στην αίθουσα του Eurogroup. Ο Γιάνης Βαρουφάκης (Χρήστος Λούλης) κουλ και ψύχραιμος παίρνει το σακίδιό του στα χέρια και απαντάει: «Όπως λένε και οι Beatles, money can't buy me love» (τα λεφτά δεν μπορούν να μου αγοράσουν αγάπη).

Είναι η τελευταία σκηνή που «σκοτώνει» στο επίσημο τρέιλερ της ταινίας «Ενήλικοι στην αίθουσα» του Κώστα Γαβρά, που κυκλοφόρησε λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας.

«Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή». Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της 19ης ταινίας του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι Ηττημέμνοι» και στην οποία πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ούλριχ Τουκούρ, Ντάν Σούρμανς, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Κορνίλιους Οµπόνια, Φραντσέσκο Ακουαρόλι, Βενσάν Νεµέτ, Ορελιέν Ρεκουάν, Θάνος Τοκάκης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Θέμης Πάνου, Ζοσιάν Πινσόν, Ζερόνζ Λενζ, Μαρία Πρωτόπαππα, Βαλέρια Γκολίνο και Γιώργος Χωραφάς.

Στην Ελλάδα η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» στις 28 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 3 Οκτωβρίου.


Πηγή: reader.gr