10 Μεγάλες αλήθειες για την Καθαρά Δευτέρα (pics)

Gazzetta team
10 Μεγάλες αλήθειες για την Καθαρά Δευτέρα (pics)
Ένας συντάκτης του Gazzetta δημιουργεί μια λίστα με μεγάλες αλήθειες που αφορούν την Καθαρά Δευτέρα, την πιο ωραία μέρα του χρόνου!

Η Καθαρά Δευτέρα είναι ίσως η πιο τίμια γιορτή από όλες. Εξηγούμαι: Πέφτει πάντα Δευτέρα χαρίζοντάς μας ένα υπέροχο τριήμερο, έχει συνήθως καλό καιρό και τέλος, περνάμε την ημέρα μας τρώγοντας καλαμαράκια, ταραμοσαλάτες, λαγάνες και πίνοντας Ούζο Πλωμαρίου.

Άσε που είναι η μοναδική φορά που στην ερώτηση «τι κάνεις» μπορείς να απαντήσεις «εδώ μωρέ, πετάω χαρταετό» και κανείς να μη το… παρεξηγήσει. Κακό, δεν πειράζει, πιο κάτω έχει καλύτερα.

Για αυτό λοιπόν, εδώ στο Gazzetta αποφασίσαμε να τιμήσουμε την Καθαρά Δευτέρα με 10 μεγάλες αλήθειες για την αγαπημένη μας μέρα του χρόνου.

Ας τις δούμε:

1) Είμαστε όλοι άμπαλοι με τον χαρταετό

Ας το παραδεχτούμε. Αν δεν μας έχει φτιάξει κάποιος από πριν τα ζύγια και την ουρά δεν υπάρχει περίπτωση να πετάξουμε χαρταετό. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον σηκώσουμε και να τον κάνουμε να κρατηθεί στον αέρα πάνω από ένα μιλισεκόντ. Συνήθως για αυτή τη δουλειά «χώνουμε» τον πατέρα μας ή κάποιον ξάδερφο που πιάνουν τα χέρια του. Εννοείτε πως με το πέταγμα του χαρταετού ασχολούμαστε 3 λεπτά ίσα ίσα για το Instagram Story μας.

2) Μπαίνει το καλοκαίρι

Τις πιο ωραίες καλοκαιρινές μας διακοπές τις έχουμε σχεδιάσει με ένα ποτήρι ούζο στο ένα χέρι, ένα πιρούνι με ένα καλαμαράκι στο άλλο, κάτω από ήλιο μια Καθαρά Δευτέρα σε ένα παραλιακό μαγαζί. Καθαρά Δευτέρα κάνουμε την πρώτη αναζήτηση του χρόνου στην Google για δρομολόγια πλοίων και πτήσεις, Καθαρά Δευτέρα μπαίνουμε Booking να τσεκάρουμε τιμές σε δωμάτια και Καθαρά Δευτέρα νιώθουμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν το καλοκαίρι και πρέπει κάπως να μαζέψουμε λεφτά για διακοπές. Καθαρά Δευτέρα και δίνουμε το πρώτο ραντεβού στον ήλιο, κάνοντας μια πρόβα καλοκαιριού με το βλέμμα στραμμένο στην πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

3) Ξεκινάμε τη δίαιτα για το καλοκαίρι

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η μόνη Δευτέρα του έτους που δεν ξεκινάμε δίαιτα. Πάντα την επόμενη μέρα. Γιατί όπως είπαμε και στο (2) πιο πάνω, συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μια ανάσα πριν το καλοκαίρι αλλά το πιο βασικό: βάζουμε το πρώτο κοντομάνικο της χρονιάς. Εκείνο που το προηγούμενο καλοκαίρι μας έκανε και φέτος μας είναι περίπου μισό νούμερο πιο στενό.

4) Θα εκνευριστείς οδηγώντας

Ξυπνάς και δεν δουλεύεις! Πίνεις τον καφέ σου με την ησυχία σου. Ετοιμάζεσαι χωρίς άγχος να πας να βρεις συγγενείς και φίλους να πιείτε και να φάτε. Πας να ξεκινήσεις τη μίζα με την καλύτερη διάθεση; Σε 10 λεπτά τα νεύρα σου θα είναι στο κόκκινο. Η Καθαρά Δευτέρα έχει 10 «κοντινούς προορισμούς για ξέγνοιαστες αποδράσεις» και μάντεψε: ΟΛΟΙ θα είναι εκεί. Άρα θέλει υπομονή και να είσαι προετοιμασμένος ότι θα σου πάρει λίγη ώρα παραπάνω. Ευτυχώς να λες που τα σαρακοστιανά τρώγονται καλύτερα κρύα.

5) Υπάρχει πάντα ένας που δεν νηστεύει

Για να το πούμε καλύτερα, υπάρχει πάντα ένας που τρώει κρέας. Κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα στα καλαμαράκια και στις ταραμοσαλάτες και στους χαλβάδες, υπάρχει πάντα ένας ο οποίος θα ψάξει να βρει να φάει κρέας και θα το συνδυάσει συνήθως με ένα κακό αστείο τύπου: τη λένε Καθαρά Δευτέρα γιατί καθαρίζεις ό,τι έχει μείνει από την Κυριακή. Συνήθως αυτός είναι ένας θείος που θέλει να κάτσει με τη νεολαία.

6) Καθαρά Δευτέρα = Ούζο Πλωμαρίου

Είναι η Καθαρά Δευτέρα η μέρα εκείνη που επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι δεν υπάρχει καλύτερο pairing από αυτό με το Ούζο Πλωμαρίου! Το πώς πηγαίνει με τα θαλασσινά, τον καλό καιρό και πάνω από όλα την καλή σου την διάθεση το Ούζο Πλωμαρίου είναι κάτι που δεν μπορεί να το εξηγήσεις, παρά μόνο να το παραδεχτείς και να το απολαύσεις. Υπεύθυνα πάντα.

7) Θα πάρεις ένα με δύο κιλά

«Είναι θαλασσινά δεν παχαίνουν», «πόσες θερμίδες μωρέ να έχει το καλαμαράκι», «φάε ένα ακόμα ρε συ, λες και τα τρως κάθε μέρα». Μερικές από τις φράσεις που είτε θα ακούσεις είτε θα πεις στον εαυτό σου για να δικαιολογήσεις τις υπερωρίες που θα κάνει η μασέλα σου. Και μπορεί το καλαμαράκι άμα το φας ωμό, σαν σούσι, μόλις το έχεις πιάσει από τη θάλασσα να μην παχαίνει, άμα όμως το καταπιείς πάνω σε λαγάνα, μαζί με 2 στρώσεις ταραμοσαλάτα και ένα τεράστιο κομμάτι χαλβά να ακολουθεί, ε, όλο και καμιά θερμίδα θα έχει.

8) Θα κάνεις τουλάχιστον 3 Unfollow στο Instagram

Τα δυο θα είναι φωτογραφίες με σαρακοστιανά. Αφού λοιπόν έχεις δει περίπου 40 σε κάθε σκρολάρισμά σου, θα την «πληρώσουν» οι 2 άτυχοι που θα τους δεις τελευταίους εκεί γύρω στο απογευματάκι. Τα υπόλοιπα 3 unfollow θα είναι μια επιλογή σου από μια χιλιάδα περίπου photos που έχουν τα εξής hashtags: #cleanMonday #kite #Sarah_Kosti

9) Η λαγάνα είναι πιο νόστιμη από το ψωμί

Είναι ίσως η δεύτερη μεγαλύτερη αλήθεια (μετά από το 6) της Καθαράς Δευτέρας. Κανείς μας κανείς δε μπορεί να καταλάβει γιατί στο καλό δεν τρώμε λαγάνα και τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου. Καταρχάς είναι τέτοια η φυσιολογία της λαγάνας που μπορείς να βάλεις μέσα της γύρο, σουβλάκι (δεν είμαι από τη Θεσσαλονίκη), λουκάνικα κλπ. Μπορείς να την κάνεις μπρουσκέτα, να τη φας σαν κρύο σάντουιτς, γενικά με μια λαγάνα μπορείς να κάνεις τα πάντα. Εκτός από να τη φας Ιούλιο ξέρω γω. Κρίμα κρίμα κρίμα

10) Δε θα θέλεις να πας στη δουλειά την επόμενη μέρα

Έχεις φάει, έχεις πιει ούζο Πλωμαρίου, έχεις αράξει με καλή παρέα ώρες κάτω από τον ήλιο. Το να έχεις θέληση να σηκωθείς την επόμενη μέρα να πας για δουλειά θα ήταν κάτι που ακόμα και ο Dr. Σόιμπλε θα το θεωρούσε ακραίο. Θα πας όμως.

Και του χρόνου namaste καλά.