Οι 10 κορυφαίες συνεργασίες των Chemical Brothers (vids)

Γιάννης Κονταξής
Οι 10 κορυφαίες συνεργασίες των Chemical Brothers (vids)
Οι Chemical Brothers επιστρέφουν στην Αθήνα και το Gazzetta φτιάχνει ένα ιδιαίτερο mixtape για να σας κρατήσει συντροφιά.

Οι συνεργασίες γνωστών ερμηνευτών σε τραγούδια ηλεκτρονικής μουσικής, γινόταν πάντα και θα συνεχίσει να γίνεται. Κανείς όμως δεν θα φτάσει τους Chemical Brothers σε πετυχημένες επιλογές!

Χωρίς υπερβολή, στα σχεδόν 30 τραγούδια τους με καλεσμένους στα φωνητικά, δεν υπάρχει ούτε ένα μέτριο, ούτε καν αδιάφορο. Δηλαδή, υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει χορέψει το «Galvanize»;

Λίγες μόνο μέρες πριν τη μεγάλη επιστροφή τους στην Αθήνα, με δυσκολία επιλέξαμε τις 10 κορυφαίες συνεργασίες τους και σας τις παρουσιάζουμε.

10. Believe (with Kele Okereke) - από το «Push The Button» (2005)

Οι Bloc Party μόλις είχαν κυκλοφορήσει το ντεμπούτο τους «Silent Alarm», ο Okereke ήταν... καυτός και το ίδιο καυτό ήταν αυτό το υβρίδιο από post-punk ενέργεια και χορευτική μουσική!

9. The Golden Path (with The Flaming Lips) - από το «Singles 93-03» (2003)

Μάλλον η πιο... φυσιολογική συνεργασία, καθώς οι Flaming Lips δείχνουν -και έχουν αποδείξει- πως παίζουν τα πάντα. Η ήρεμη φωνή του Wayne Coyne είναι ιδανική για ένα χαλαρό τετράλεπτο.

8. Life Is Sweet (with Tim Burgess) - από το «Exit Planet Dust» (1995)

Η φωνή των Charlatans είναι η πρώτη χρονολογικά συνεργασία τους σε φωνητικά και τη συναντάμε στο εκρηκτικό ντεμπούτο τους. Ο Tim τραγουδά σαν να είναι στο δικό του indie περιβάλλον και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα «αδέλφια».

7. Out of Control (with Bernard Sumner) - από το «Surrender» (1999)

Για πολλούς, το κορυφαίο τραγούδι τους. Μια συνεργασία από τον... παράδεισο, με τον ήρωά τους, Bernard Sumner των New Order να τραγουδά, να συνθέτει και να παίζει κιθάρα. Στα δεύτερα φωνητικά ακούγεται και ο Bobby Gillespie (Primal Scream) για να δέσει το γλυκό.

6. Setting Sun (with Noel Gallagher) - από το «Dig Your Own Hole» (1996)

Η πιο διάσημη από τις συνεργασίες τους, ήρθε τη στιγμή που οι Oasis κυριαρχούσαν και η συμμετοχή του Noel ήρθε για να γεφυρώσει αμετάκλητα το υποτιθέμενο χάσμα ηλεκτρονικής μουσικής και ροκ κιθάρας! Απλά, επικό.

5. Asleep From Day (with Hope Sandoval) - από το «Surrender» (1999)

To τραγούδι, στρατηγικά τοποθετημένο στη μέση του κλασικού δίσκου τους, έρχεται σαν ένα όνειρο χάρις στην απίστευτη φωνή της τραγουδίστριας των Mazzy Star, σε μια μεγάλη στιγμή των Chemicals.

4. Go (with Q-Tip) - από το «Born in the Echoes» (2015)

Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι ξέρετε το «Galvanize», αλλά ο ιδιοφυής Q-Tip φέρνει το πάντα ευπρόσδεκτο hip-hop του, χωρίς να γίνεται να κάνει λάθος. Είναι αυτό που λέμε «κομματάρα»!

3. Where Do I Begin (with Beth Orton) - από το «Dig Your Own Hole» (1997)

H γλυκιά και μελαγχολική φωνή της Βeth έχει τραγουδήσει σε ακόμα δύο τραγούδια τους («Alive Alone» και «The State We're In»), αλλά το «Where Do I Begin» στέκει για πάντα ως η πιο ανθρώπινη στιγμή τους, γεμάτη συναίσθημα λίγο πριν την big beat απελευθέρωση στο φινάλε.

2. Wide Open (with Beck) - από το «Born in the Echoes» (2015)

Ακόμα μια στιγμή γεμάτη συναίσθημα και την αίσθηση του οικείου, στην πρώτη και μοναδική συνεργασία δύο μεγάλων. Μια σπουδαία ερμηνεία του Beck σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας!

1. The Private Psychedelic Reel (with Jonathan Donahue) - από το «Dig Your Own Hole» (1997)

Γραμμένο μαζί με τον Jonathan Donahue, ηγέτη των σπουδαίων Mercury Rev, είναι το Opus Magnum τους, ένα μεγάλο τραγούδι από κάθε άποψη!

Το Release Athens επιστρέφει, παρουσιάζοντας τους θρυλικούς Chemical Brothers, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής dance σκηνής των τελευταίων 30 χρόνων, σε ένα εκθαμβωτικό οπτικοακουστικό show, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας!

Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και τον τρόπο πρόσβασης θα βρείτε εδώ.