Volbeat στο gazzetta.gr: «Ξέρουμε ότι είστε τρελοί οι Έλληνες μεταλάδες» (vids)

Γιάννης Κονταξής
Volbeat στο gazzetta.gr: «Ξέρουμε ότι είστε τρελοί οι Έλληνες μεταλάδες» (vids)
Το Gazzetta επικοινώνησε με τον Rob Caggiano, κιθαρίστα του συγκροτήματος, για να μας πει λίγα πράγματα πριν την εμφάνισή τους στο Rockwave Festival.

Από τον Γιάννη Κονταξή

Κουβαλώντας 17 χρόνια εμπειρίας στην πλάτη, οι Volbeat είναι ίσως το πιο πετυχημένο metal συγκρότημα της Δανίας τα τελευταία χρόνια. Όλα τα άλμπουμ τους έχουν γίνει «χρυσά» στη Δανία, ενώ κάποια από αυτά έγιναν «χρυσά» στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Αυστρία και τις ΗΠΑ. Από αυτό και μόνο μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο διάσημοι είναι οι Δανοί μεταλάδες.

Με έντονες επιρροές από καλλιτέχνες όπως ο Τζόνι Κας και από μουσικές σκηνές όπως το thrash και το death, οι Volbeat καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο μουσικό κράμα και να αγγίξουν ένα αρκετά ετερόκλητο μουσικό κοινό, από τον κλασικό μεταλά μέχρι τον πιο «ψαγμένο» πιτσιρικά. Ένταση, δυνατά riffs, ωραία solos και απολαυστικές live εμφανίσεις, συνθέτουν το παρουσιαστικό των Volbeat.

Το Gazzetta επικοινώνησε με τον Rob Caggiano, κιθαρίστα του συγκροτήματος, για να μας πει λίγα πράγματα πριν την εμφάνισή τους στο Rockwave Festival.

Γεια σου Ρομπ! Πού σε πετυχαίνουμε;

Γεια! Αυτή τη στιγμή (σ.σ. Δευτέρα 9 Ιουλίου) είμαστε στο Χορζόφ της Πολωνίας, μαζί με τους Guns 'n' Roses, με τους οποίους παίζουμε σήμερα το βράδυ.

Όπως φαίνεται, θα έχετε ένα πολύ όμορφο βράδυ!

Θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία. Οι Guns 'n' Roses είναι ένα ιστορικό συγκρότημα και θα περάσουμε πολύ όμορφα.

Συνεχίζεται πάντως να είστε πολύ δημιουργικοί. Από το 2005 μέχρι και σήμερα έχετε κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ και όπως μαθαίνουμε, στα σκαριά βρίσκεται και το 7ο. Τι είναι αυτό που σας δίνει τόση δύναμη;

Θέλουμε πάντα να δημιουργούμε το καλύτερο αποτέλεσμα και για εμάς και για τους οπαδούς μας. Έχουμε στόχο να συνθέτουμε συνεχώς όλο και περισσότερη και καλύτερη μουσική. Και όταν βλέπεις πόσο πολύ αρέσει στους οπαδούς μας, χαίρεσαι λιγάκι παραπάνω. Για αυτό και έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος στις συναυλίες μας. Άρα, κάτι κάνουμε καλά.

Και τώρα, το 2018 μπαίνετε στο στούντιο και το 2019 κυκλοφορείτε νέο δίσκο. Σωστά;

Σωστά! Έχουμε πολλές ιδέες κατά νου και ανυπομονούμε να τις μετουσιώσουμε σε riffs. Κάνουμε συνεχώς πρόβες και θα συνεχίσουμε έτσι και μετά το τέλος της περιοδείας. Το 2019, όπως όλα δείχνουν, θα κυκλοφορήσουμε το νέο μας δίσκο.

Θα ακούσουμε καινούριο υλικό στη συναυλία σας;

Ήδη σε αρκετές συναυλίες παίζουμε ένα νέο τραγούδι, το «Everlasting». Λογικά, θα το ακούσετε και εσείς!

Ρομπ, έχω μια απορία. Οι τίτλοι των άλμπουμ σας είναι αρκετά μεγάλοι. Ως μεταλάδες έχουμε συνηθίσει τους πιο μικρούς και ευθείς τίτλους όπως «Painkiller», «Killers» ή «Raining Blood». Εσείς γιατί επιμένετε να έχετε μεγάλους τίτλους;

(γέλια) Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό. Η αλήθεια είναι πως υπεύθυνος για τους τίτλους των άλμπουμ μας είναι ο Μάικλ. Αυτός τους σκέφτεται και προσπαθεί πάντα να καταλήγει σε ένα αποτέλεσμα που να ταιριάζει με τη μουσική.

Την Παρασκευή θα παίξετε στην ίδια σκηνή με τους Iron Maiden. Την Πέμπτη, Judas Priest, Saxon και Accept θα εμφανιστούν επίσης στο Rockwave. Πώς νιώθετε που θα συμμετέχετε σε ένα τέτοιο ονειρικό διήμερο;

Ό,τι και να πούμε για αυτά τα συγκροτήματα είναι λίγο. Μεγαλώσαμε μαζί τους και είμαστε μεγάλοι fans. Θα είναι τεράστια τιμή για εμάς!

Μήπως να έρθεις στο mosh pit για να απολαύσεις τους Iron Maiden και να ζήσεις την απόλυτη ελληνική heavy metal εμπειρία;

(γέλια) Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο! Θα το σκεφτώ σοβαρά. Άλλωστε, εγώ έχω ξανάρθει στην Ελλάδα με τους Anthrax και ξέρω πόσο τρελοί είστε.

Τι να περιμένουν από εσάς την άλλη Παρασκευή οι Έλληνες fans σας;

Ένα πολύ δυνατό show, με όλες μας τις επιτυχίες. Θα φροντίσουμε να περάσετε πολύ καλά και να σας ταρακουνήσουμε!

Περισσότερες πληροφορίες για το Rockwave Festival 2018:

Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

TerraVibe Park: 37ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας

Doors Open: 13:00

Web: http://www.rockwavefestival.gr/

Day 1: ROCKWAVE FESTIVAL 19.07.2018 Judas Priest, Saxon, Accept

Day 2: ROCKWAVE FESTIVAL 20.07.2018: Iron Maiden, Volbeat, Tremonti