Οι 10 πιο αστείες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης (vids)

Οι 10 πιο αστείες στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης (vids)
Στα σχεδόν 28 χρόνια που η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι και διαμέρισμα της ελληνικής οικογένειας, μάς έχει χαρίσει εκατοντάδες στιγμές γέλιου και θυμού, απόλαυσης και παραίτησης, μεγαλείου και «μεγαλείου».

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 10 από τις επικότερες στιγμές της, στιγμές που μας έκαναν να σκίσουμε πτυχία και διπλώματα για το πώς πρέπει να είναι μία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ να σημειώσουμε με λύπη, πως είναι αμέτρητα τα «διαμαντάκια» που δεν χώρεσαν σε αυτό το TOP-10, αλλά κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα κι αλογόκριτα στο διαδίκτυο.

1. O Γιώργος Αυτιάς μιλάει με το βίντεο

Μία αλησμόνητη αλλά κι ανεπανάληπτη σκηνή, η οποία εξελισσόταν επί 3 ολόκληρες εκπομπές της πρωινής ενημερωτικής ζώνης, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αυτιά, ο οποίος ανερυθρίαστα συνομιλούσε με ηχογραφημένο βίντεο προηγούμενων ημερών...σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

2. Στέφανος Χίος vs παππούδες και γιαγιάδες

Σε μία εκπληκτική κατάθεση πολιτικού σκεπτικού, ο εκρηκτικός δημοσιογράφος, καλεί τους πολίτες να κλειδώσουν μέσα στα σπίτια τους ψηφοφόρους της 3ης ηλικίας γιατί... «τα γερόντια θα μας καταστρέψουν όλους».

3. Η Βάσια Τριφύλλη ...«τα χώνει»... στον φίλο της, τον Απόστολο

Παραμονές αυτοδιοiκητικών εκλογών το 2006, στο πάνελ της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Mega, οι καλεσμένοι είναι γνωστοί και πετυχημένοι ηθοποιοί. Αυτό, όμως, δε συγκινεί ιδιάιτερα τη Βάσια Τριφύλλη, η έκρηξη της οποίας παραμένει μέχρι και σήμερα, παροιμιώδης.

4. Η «μανταραπήδα» του Αλέξη Κούγια στο Alter

Μακρινές εποχές, όπου οι εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αποτελούν ευκαιρία για reunion παλιών συμμαθητών. Φήμες αναφέρουν, επίσης, ότι πριν το τρίπτυχο «πίτσα, μπύρα, μπάλα» υπήρχε το «πίτσα, μπύρα, Μάκης». Ο γνωστός ποινικολόγος εισβάλει στον τηλεοπτικό σταθμό, δίνοντας ένα αμίμητο ρεσιτάλ με άξια συμπρωταγωνίστρια την πρώην σύζυγό του, Εύη Βατίδου.

5. Τη δεκετία του '90 όλα «έκαναν κύκλους»

Ο λατρεμένος μας ρέιβερ πρόλαβε σε λίγα δευτερόλεπτα να γράψει με χρυσά γράμματα τη δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, ενώ αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν παραμένει στο ίδιο σημείο, περιμένοντας την επιστροφή στη χρυσή εποχή των υπαίθριων πάρτυ στη Βαρυμπόμπη και στο Αλεποχώρι.

6. Ο «διαβασμένος» των πανελληνίων του 1997

Πολύ πριν το Δήμο Βερύκιο και τους αποδημητικούς παπαγάλους του, ένας ακόμη «ήρωας» των nineties «τα χώνει» στο Υπουργείο Παιδείας, καθ' ότι τα θέματα ήταν μόνο για... «παπαγάλους και φυτά».

7. Ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, οι New York Times και τα «Νέα του Ψαροντούφεκου»

Πίσω στο 2002 κι έχουμε πρεμιέρα για το Fame Story 1 με παρουσιαστή τον Αντρέα Μικρούτσικο, ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου χωράει σε ένα πεντάλεπτο διάγγελμα, να «ξεκατινιαστεί» με τη Δάφνη Μπόκοτα, να απαιτήσει ελευθερία για την Τσετσενία αλλά και να μας συστήσει σε όχι και τόσο διάσημα ενημερωτικά μέσα, όπως τα «Νέα τοπυ Ψαροντούφεκου».

8. Ο κύριος Νεκτάριος, η άσπλαχνη Αλέκα κι η Βίκυ Χατζηβασιλείου σε ρόλο... Χαβιέ Σολάνα

Οι απέλπιδες προσπάθειες του κύριο Νεκτάριου να ξανακερδίσει την καρδιά της αποφασισμένης Αλέκας αποβαίνουν άκαρπες, καθώς η Αλέκα δε θέλει λόγια αλλά έργα.

9. «Ο σαδιστής, μαζοχιστής, υποκριτής κι ... ο αντιπρόσωπος»

Ίσως το καλύτερο παρατράγουδο που πέρασε ποτέ από την εκπομπή της Αννίτας Πάνια, κατακεραυνώνει τον ...αντιπρόσωπο νεκροθάφτη άντρα της, που θέλει να της πάρει τα μέτρα για το... φέρετρο.

10. Οι ιππότες της... Χριστίνας

Η Σία Λιαροπούλου προσπαθεί να βρει μία άκρη μεταξύ των εραστών της Χριστίνας αλλά εκείνη εμφανώς μπερδεμένη μεταξύ του Σαμίρ και του Κώστα, χρειάστηκε τη βοήθεια της μητέρας της για να αποφασίσει.

Μπόνους: Επειδή είναι προφανές ότι στο TOP-10 δεν χώρεσαν όλα τα βίντεο που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική τηλεόραση, σας δίνουμε λίγη τροφή για γέλιο χωρίς το δικό μας σχόλιο. Απολαύστε υπεύθυνα.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σωτηρόπουλος