«Σοβαρότητα αλλά δεν είμαστε φαβορί»

«Σοβαρότητα αλλά δεν είμαστε φαβορί»

Νίκος Αθανασίου
«Σοβαρότητα αλλά δεν είμαστε φαβορί»

bet365

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα χαρακτήρισε φαβορί την Μαλάγα και ξεκαθάρισε πως το πιο σημαντικό είναι η εξασφαλισμένη συμμετοχή του «τριφυλλιού» στην Ευρώπη.

"Η Μάλαγα είναι μια ομάδα που διαθέτει καλούς παίκτες και τελείωσε στην τέταρτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, όμως δεν έχει μεγάλη ιστορία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι ένας σύλλογος που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και βεβαίως εμείς θα καθίσουμε με ηρεμία να δούμε, να αναλύσουμε την Μάλαγα και να καταστρώσουμε τα σχέδια μας. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν θα έλεγα ότι είμαστε το φαβορί, αφού η Μάλαγα συμμετέχει σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα όπως είναι το ισπανικό, όμως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την οικονομική της δομή και τους παίκτες της, αφού οι επενδυτές της έχουν αποχωρίσει. Θα αντιμετωπίσουμε τη Μάλαγα με την σοβαρότητα και την ταπεινότητα που πρέπει να έχουμε, όταν βρίσκουμε απέναντι μας τέτοια ομάδα και επαναλαμβάνω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη".

Για την Μάλαγα, την έδρα της ισπανικής ομάδας και το πρώτο παιχνίδι στο Ροσαλέδα:

"Δεν θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό στοιχείο υπέρ μας, το γεγονός ότι ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ισπανία. Είναι σημαντικό να έχουμε συναίσθηση του τι πρόκειται να συμβεί στις επόμενες δέκα ημέρες, μέχρι και τον πρώτο αγώνα.

Το θέμα είναι πως θα αντιδράσει η Μάλαγα απέναντι στα προβλήματα που έχει και ποια ομάδα θα παρατάξει εκείνη τη στιγμή. Και βεβαίως το θέμα είναι τι θα γίνει και με εμάς τις επόμενες δέκα ημέρες. Μην ξεχνάτε ότι θα λείπουν αρκετοί παίκτες, λόγω των υποχρεώσεων τους με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα και τότε θα πλησιάζει ο πρώτος αγώνας.

Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που έχουμε μπροστά μας, στερούμενοι έξι διεθνών παικτών και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες δέκα ημέρες, οι οποίες θα είναι ουσιαστικά σαν βαρόμετρο".

Για την επιστροφή του στην Μάλαγα και τα συναισθήματα του:

"Τα συναισθήματα που έχω, αφού δούλεψα ένα χρονικό διάστημα στην Μάλαγα, δεν θα έλεγα ότι είναι καλά. Πρέπει να πω, ότι διεκόπησαν οι ιδέες που σκεφτόμουν για την Μάλαγα και η γραμμή εργασίας που είχα για τον σύλλογο, σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ουσιαστικά θα έλεγα ότι, ναι, είχα συμπάθεια όταν ήμουν στην Μάλαγα, ιδιαίτερα για τους φιλάθλους, οι οποίοι είναι καλοί φίλαθλοι. Το Ροσαλέδα είναι ένα πολύ όμορφο γήπεδο, ενώ έχω νοσταλγία για καλούς ανθρώπους, τους οποίους είχα την ευκαιρία να γνωρίσω όσο καιρό ήμουν την Μάλαγα.

Αλλά είμαστε επαγγελματίες, η ζωή συνεχίζεται, η Μάλαγα δεν είναι αυτό που ήταν και έχει τα προβλήματα της. Πάντως είναι μια ομάδα που έχει καλούς παίκτες, όμως ως σύλλογος δεν έχει εμπειρία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη μεριά ο Παναθηναϊκός είναι μια έμπειρη ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως δεν έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες και θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο. Το γεγονός ότι υπάρχουν 3-4 έμπειροι παίκτες, δεν σημαίνει ότι όλη η ομάδα μας έχει εμπειρία. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Σαν σύλλογος ο Παναθηναϊκός είναι έμπειρος, έχει 250 παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει πλούσια ιστορία 50 ετών στην Ευρώπη, όμως όπως καταλαβαίνετε, δεν σημαίνει ότι όλο το ρόστερ είναι έμπειρο σε αυτή τη διοργάνωση.

Η Μάλαγα δεν είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη και ίσως να είναι η πρώτη φορά που καταλαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Φέτος η Μάλαγα τυχαίνει να έχει καλούς παίκτες και με διεθνή εμπειρία και αυτή είναι η διαφορά, η οποία τελικά μπορεί να εξελιχθεί υπέρ ή κατά μας".

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα