Μετά τις εκλογές ο τελικός!

Φώτης Καρακούσης
Μετά τις εκλογές ο τελικός!

bet365

Μετά από παρέμβαση του Πάνου Μπιτσαξή ο πέμπτος τελικός θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές. Κίνδυνος για συμμετοχή Ντόκιτς. Για φαρσοκωμωδία κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ηρακλή Θεόφιλος Κολύμπατζης μιλώντας στο gazzetta.gr.

Δεν υπάρχει πάτος στο ελληνικό βόλεϊ και δεν θα σταματάμε να το φωνάζουμε. Μιλάμε οι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους και κάνουν ότι μπορούν για να καταστρέψουν ακόμα περισσότερο το άθλημα. Τελευταίο τους και ίσως και τελειωτικό χτύπημα είναι αυτό με την μετάθεση του πέμπτου τελικού ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου για μετά τις εκλογές.

Εντάξει η αλήθεια είναι πως η απόφαση ήταν του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή, αλλά αυτό έγινε γιατί τα μέλη της ΕΣΑΠ δεν μπόρεσαν να αποφασίσουν από την πλευρά τους το πότε επιτέλους θα γίνει το ματς. Υπήρξε συνεχώς διαφωνία, με τους ανθρώπους του «γηραιού» να αποχωρούν και τον πρόεδρο του «κυανόλευκου» ΤΑΑ Θεόφιλο Κολύμπατζη φανερά εκνευρισμένο να αναφέρει στο gazzetta.gr: «Δεν μπορώ να κάνω τίποτα στις 12:00. Περιμένω τόση ώρα και δεν μπορώ να ενημερώσω τους παίκτες τέτοια ώρα για το πότε θα γίνει ο αγώνας. Αυτά είναι φαρσοκωμωδία και το άθλημα είναι αυτό που χάνει».

Αποφάσισε ο Μπιτσαξής

Από την στιγμή που για ακόμα μία φορά η ΕΣΑΠ δεν μπόρεσε να κάνει το αυτονόητο, όπως άλλωστε κάθε φορά φέτος, ανέλαβε δράση ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος σε συνεννόηση με την αστυνομία αποφάσισε ο τελικός να διεξαχθεί μετά τις εκλογές με την ΕΣΑΠ να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Μετά από την παρέμβαση του ΓΓΑ κ. Πάνου Μπιτσαξή και σε συνεννόηση με την ΕΣΑΠ κατόπιν και σχετικής ενημέρωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για αδυναμία κάλυψης αθλητικών γεγονότων λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων το διάστημα πριν από τις εκλογές, αποφασίστηκε η οριστική αναβολή του προγραμματισμένου για σήμερα 5ου τελικού και η μετάθεση του για μετά τις βουλευτικές εκλογές»,

Χωρίς Ντόκιτς ή μετά τις 13!

Μετά την απόφαση αυτή ο Φοίνικας έχει όλα τα δίκια να φωνάζει, καθώς αν γίνει ο πέμπτος τελικός μετά τις εκλογές οι Συρθανοί κινδυνεύουν να αγωνιστούν χωρίς τον πρώτο τους σκόρερ και καλύτερό τους παίκτη Τόμισλαβ Ντόκιτς. Ο Σέρβος διαγώνιος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική του στο προολυμπιακό που θα διεξαχθεί 8-13 στην Σόφια, ενώ στις 18 Μαΐου αρχίζει το Γουόρλντ Λιγκ. Έτσι για να μην υπάρξει αλλοίωση πρωταθλήματος θα πρέπει ο τελικός να διεξαχθεί ανάμεσα στις ημερομηνίες, αν και πάλι η Εθνική Σερβίας έχει το δικαίωμα να μην αφήσει τον παίκτη να παίξει, καθώς από τις 30 Απριλίου σύμφωνα με την FIVB οι παίκτες πρέπει να είναι στις εθνικές τους ομάδες. Στον Φοίνικα ελπίζουν πως θα τον αφήσουν, αλλά και να γίνει θα πρέπει να οριστεί ο πέμπτος τελικός ανάμεσα σε Προολυμπιακό και Γουόρλντ Λιγκ.

Θέμα και με Κράβαρικ

Θέμα αλλά σαφώς μικρότερο προκύπτει και με τον Αντρέι Κράβαρικ. Ο αρχηγός του Ηρακλή μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα αναλάμβανε βοηθός προπονητή στην Εθνική Σλοβακίας. Βέβαια στην περίπτωσή του τα πράγματα δείχνουν πιο εύκολα, καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό να πάρει άδεια για να αγωνιστεί και σίγουρα πιο εύκολο από το να πάρει άδεια ο Ντόκιτς.

Διαβάστε εδώ το ιστορικό της διαφωνίας.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα