Χάνσελ Ενμάνουελ Ντομίνγκεζ: Το (χαμένο) αριστερό μου χέρι (vids)

Χάνσελ Ενμάνουελ Ντομίνγκεζ: Το (χαμένο) αριστερό μου χέρι (vids)

bet365

Η ζωή του Χάνσελ Ενμάνουελ Ντομίνγκεζ άλλαξε σε μία στιγμή. Ο ίδιος διάλεξε να μείνει ίδιος. Παίζει το αγαπημένο του μπάσκετμπολ και ας έχει μόνο ένα χέρι! Η απίθανη ιστορία ενός 17χρονου που ψάχνει τον ουτοπικό δρόμο για το ΝΒΑ!

Ένα σουτ. Ένα σουτ που μπορεί να κοστίζει το παλιό αμερικανικό όνειρο, του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Χάνσελ Ενμάνουελ Ντομίνγκεζ θέλει να το δοκιμάσει. Κάποια στιγμή στη ζωή του.

3...2...1, η μπάλα στο χέρι του. Και το τελευταίο σουτ, δικό του. Έχει μοχθήσει περισσότερο από άλλους για να τα καταφέρει, αν και είναι μόλις 17 ετών.

Περνάει ατελείωτες ώρες στο γήπεδο. Το μπάσκετμπολ ήταν και είναι το αγαπημένο του άθλημα. Και η πορτοκαλί μπάλα δεν σταματάει να χτυπάει στο παρκέ. Συνέχεια.

Ναι, ο Χάνσελ Ενμάνουελ Ντομίνγκεζ έχει ένα χέρι. Το δεξί. Το καλό χέρι. Και έχει μάθει να ζει μόνο με αυτό.

Ο 17χρονος γεννημένος στη Δομινικανή Δημοκρατία έχασε το χέρι του πριν από 11 χρόνια.

Ένας τοίχος γκρεμίστηκε πάνω του. Του εγκλώβισε το δεξί χέρι. Η βοήθεια που κατέφθασε ήταν καθυστερημένη. Δύο ώρες μετά, το χέρι του κρίθηκε δίχως ζωή. Έπρεπε να ακρωτηριαστεί! Καλωσόρισες στη νέα σου ζωή!

Ο Ντομίνγκεζ δεν τα παράτησε. Η ζωή του μοίρασε... χαρτιά και αυτός αποφάσισε να παίξει. Με τους δικούς του κανόνες.

Και μολονότι έχει ένα χέρι, δεν είναι σε καμία περίπτωση χαμένος από χέρι! Στο γήπεδο αποκτά άλλη ζωή. Αισθάνεται σαν να έχει δύο χέρια. Και όποιος επιλέξει να τον υποτιμήσει, θα το πληρώσει.

Εδώ και μερικές εβδομάδες άφησε τη Δομινικανή Δημοκρατία για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Λύκειο Life Christian Academy στη Φλόριντα του έδωσε υποτροφία.

Και εκείνος μπορεί να παίξει μπάσκετμπολ! Σε ένα τουρνουά τριών αγώνων με τη νέα του ομάδα ο 17χρονος μέτρησε 25 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Και ας προσπαθούν όλοι να τους κλείσουν τον αριστερό διάδρομο. Εκείνος πια ξέρει. Σκοράρει με lay up, με καρφώματα, ενώ έχει μάθει, με ένα χέρι, να πασάρει!

Στο DNA του είναι γραμμένος ο πορτοκαλί κώδικας. Ο μπαμπάς, Χάνσελ Σαλβαδόρ, γνωστότερος και ως Κικίμα, έπαιζε μπάσκετ.

Ο Κέβιν Ντουράντ μπορεί να είναι το πρότυπο του Χάνσελ Ενμάνουελ Ντομίνγκεζ, αλλά ο μπαμπάς θα είναι για πάντα ο αγαπημένος του αθλητής.

«Είναι το μεγαλύτερο είδωλό μου. Με πήγε σε ένα τουρνουά μπάσκετ όταν ήμουν πέντε ετών και από τότε παίζω μπάσκετ», έχει δηλώσει ο πιτσιρικάς.

Οι άλλοι μονόχειρες που θέλησαν να γίνουν επαγγελματίες

Πλέον, η ζωή του μεταφέρθηκε σε μία άλλη χώρα. Με μοναδικό «όπλο» το μπάσκετ. Και την ύπαρξη άλλων αθλητών που κατάφεραν να αγωνιστούν, δίχως να επιτρέψουν στην αναπηρία τους να τους σταματήσει.

O Ζακ Χόσκινς κατάφερε να αγωνιστεί στο NCAA με τη φανέλα του Φλόριντα. Και μολονότι δεν έγινε επαγγελματίας, σαρώνει όλα τα ανοικτά γήπεδα, όπως φαίνεται και στον λογαριασμό του στο Instagram.

To ίδιο συνέβη και με τον Κέβιν «Άτλας» Λάου! Ο σέντερ με ύψος 2.11 kevin atlasέλαβε υποτροφία στο κολέγιο του Μανχάταν. Και μετά τα χρόνια του μπάσκετ, προσπαθεί να δώσει δύναμη σε ανθρώπους μέσα από τις ομιλίες του, ενώ έχει γράψει και βιβλία.

Υπάρχει και το υπέροχο παράδειγμα του Ρόμπερτ Ουίτακερ Τζούνιορ. Και εκείνος έχασε το χέρι του σε ένα τραγικό ατύχημα, όταν τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα! Και μέχρι πριν από μερικά χρόνια κυνηγούσε την ευκαιρία να παίξει επαγγελματικά. Μάταια.

Ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Κανείς δεν θέλει στην ομάδα του τον τύπο με το ένα χέρι. Το ξέρει και ο Ντομίνγκεζ. Όπως γνωρίζει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του... υπαγορεύσει τα όνειρά του.

«Θέλω να πάω στο κολέγιο, να γίνω καλύτερος. Να γίνω επαγγελματίας και να παίξω στο ΝΒΑ». Αυτό είναι το όνειρό του. Και αυτό θέλει να επιδιώξει. Όσο παιδικό, όσο ουτοπικό μπορεί να φαντάζει στα δικά μας μάτια.

Στους οφθαλμούς του Χάνσελ Ενμάνουελ Ντομίνγκεζ υπάρχει μόνο εκείνο το τελευταίο σουτ. 3...2...1 και η μπάλα στο χέρι του. Το τελευταίο σουτ, ολοδικό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χόρνετς - Λέικερς 93-101: Αντέχουν οι λιμνάνθρωποι! (vid)

Πέισερς - Κλίπερς 115-126: Ο Τζορτζ... πλήγωσε την πρώην! (vid)

Τίμπεργουλβς - Νετς 97-127: Με πρωταγωνιστή Ντουράντ! (vid)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα