Ο Σάντσεζ έφτιαξε το πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο εκτός ΝΒΑ! (pics & vids)

Αντώνης Καλκαβούρας
Ο Σάντσεζ έφτιαξε το πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο εκτός ΝΒΑ! (pics & vids)

bet365

Ο Πέπε Σάντσεζ μιλάει στο gazzetta.gr για το νέο μπασκετικό project στο οποίο έχει αφιερώσει τον χρόνο του μετά το τέλος της καριέρας του και το οποίο έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει καρπούς στο μπάσκετ της πατρίδας του.

Οι πιο παλιοί θα τον θυμούνται με την «πράσινη» φανέλα τη σεζόν 2001-02, όταν ως συμπληρωματικός point-guard συνεισέφερε στην κατάκτηση του 3ου ευρωπαϊκού τροπαίου του Παναθηναϊκού, το 2002 στην Μπολόνια! Προηγουμένως, είχε καταγράψει μία πολύ ενδιαφέρουσα κολεγιακή πορεία στο πανεπιστήμιο του Τεμπλ (είναι 3ος «κλέφτης» όλων των εποχών στο NCAA) και ένα σύντομα πέρασμα από το ΝΒΑ, ενώ εν συνεχεία έκανε σπουδαία καριέρα στην Ισπανία, με τα χρώματα της Αλικάντε, της Μάλαγα, της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο λόγος για τον Πέπε Ιγκνάσιο Σάντσεζ, που ήταν από τα βασικά στελέχη της δευτεραθλήτριας κόσμου (2002) και χρυσής ολυμπιονίκη (2004) Εθνικής Αργεντινής και από το 2013, οπότε και «κρέμασε» τη φανέλα του, έχει επιστρέψει στη γενέτειρά του (Μπάϊα Μπλάνκα) κι έχει αφιερώσει τον χρόνο του στις μικρές ηλικίες και στην παραγωγική διαδικασία του αθλήματος.

«Ήθελα πολύ να μείνω στον χώρο, να αξιοποιήσω την τεχνογνωσία και τις εμπειρίες που απέκτησα παίζοντας αρκετά χρόνια στην Αμερική και την Ευρώπη και φυσικά να ανταποδώσω στο άθλημα, στο οποίο οφείλω το ευ ζην!», μας είπε αρχικά ο 42χρονος παλαίμαχος Αργεντινός διεθνής point-guard που πλέον είναι πρόεδρος της δεύτερης τη τάξει ομάδας της πόλης και αντιπάλου της Εστουντιάντες Μπαϊα Μπλάνκα, στην οποία και έκανε τα πρώτα του βήματα ως παίκτης, μαζί με τον παιδικό του φίλο, Μάνου Τζινόμπιλι.

Μόνιμος σχολιαστής της κρατικής τηλεόρασης της Αργεντινής στις μεγάλες διοργανώσεις από το 2014 κι εντεύθεν, ο παλιόφιλος Πέπε ταξίδεψε και στην Κίνα, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις σημερινές του δραστηριότητες γύρω από το μπάσκετ και για το αθλητικό κέντρο-κόσμημα που έχτισε λίγο έξω από την Μπάϊα Μπλάνκα και στο οποίο στεγάζονται οι ακαδημίες του συλλόγου του.

«Έχοντας την τύχη να περάσω από τρεις ομάδες του ΝΒΑ (σ.σ.: Σίξερς, Χοκς και Πίστονς), αλλά και από την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, δεν δυσκολεύτηκα να διαπιστώσω πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γηπεδικών εγκαταστάσεων, στην ανάπτυξη των νέων ταλέντων. Αυτό ήταν ο κύριος λόγος που με ώθησε να επενδύσω στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου (σ.σ.: ίσως το αρτιότερο που υπάρχει παγκοσμίως εκτός του «μαγικού κόσμου»), στο οποίο στεγάζονται πλέον όλα τα τμήματα του συλλόγου!», προσθέτει το πρώην «αφεντικό» του “Σέπο” Τζινόμπιλι, που ακόμη εκτελεί χρέη προπονητή στην Εστουντιάντες.

«Ολοκληρώνοντας την καριέρα μου στην πρώτη μου ομάδα, διετέλεσα για μερικά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου και μέσω αυτή της ενασχόλησης, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας κάτι που θα είναι εντελώς δικό μου! Έτσι προέκυψε η “Bahia Basket”, αρχικά στη μορφή της ακαδημίας, που αποτέλεσε ένα project που γιγαντώθηκε από την στιγμή που μπήκε μπρος η ιδέα του προπονητικού κέντρου!», υπερθεμάτισε ο Σάντσεζ, ο σύλλογος του οποίου πλέον έχει μαζέψει τα περισσότερα παιδιά της πόλης και ήδη έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση, μετά και την πώληση του 19χρονου Λεάντρο Μπολμάρο στην Μπαρτσελόνα.

«Το “DOW Center” είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε προπονητικό κέντρο – που ταυτόχρονα μετατρέπεται σε σύγχρονο γήπεδο 4.000 θέσεων – έξω από τα σύνορα της Αμερικής και του ΝΒΑ και αύξησε σημαντικά την αξιοπιστία του προγράμματός μας σε όλη την χώρα. Έτσι πέρα από τα παιδιά της πόλης, η ακαδημία μας άρχισε να προσελκύει και ταλέντα απ' όλη την Αργεντινή, όπως ο Μπολμάρο. Ο Λεάντρο δούλεψε έναν χρόνο μαζί μας και εν συνεχεία επελέγη για το “Nike Hoops Summit” που έγινε στο Πόρτλαντ κι άνοιξε ο δρόμος για την μετεγγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Πλέον θεωρείται ως το επόμενο μεγάλο NBA prospect της Αργεντινής και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτόν!», υπογραμμίζει ο Πέπε Σάντσεζ, που το βράδυ της πρόκρισης των «γκαούτσος» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δείπνησε με τον Τζινόμπιλι και τον Σκόλα στο Πεκίνο και θυμήθηκαν τα παλιά.

Ο Σάντσεζ, άλλωστε, μπορεί να μην υπήρξε ποτέ ο μεγάλος παίκτης, απολαμβάνει ωστόσο της καθολικής αναγνώρισης στο μπάσκετ της Αργεντινής. Το όραμά του και η πρωτοβουλία του να κατασκευάσει το “DOW Center”, τον έχουν αναγάγει σε μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες του αθλήματος στην χώρα του “τανγκό” και το μέλλον του σε διοικητικό επίπεδο προδιαγράφεται λαμπρό.

Υγ.: Το “DOW Center” περιλαμβάνει τρία γήπεδα προπόνησης, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο με σάουνα, υπερσύγχρονα γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων, 16 σουίτες, χώρους διασκέδασης, ξενώνα που μπορεί να φιλοξενήσει 100 αθλητές, ενώ για τις ανάγκες ενός επίσημου αγώνα, μετατρέπεται σε μία καυτή έδρα που μπορεί να χωρέσει έως και 4.000 θεατές.

 

Τελευταία Νέα