Ράτζα: «Αν παίζεις για τα λεφτά, είσαι αποτυχημένος»

Κάτια Πετροπούλου
Ράτζα: «Αν παίζεις για τα λεφτά, είσαι αποτυχημένος»

bet365

Ένα καλό μάθημα θέλησε να δώσει με το λόγο του ο Ντίνο Ράτζα στα παιδιά που βρέθηκαν στο «Basketball Without Borders» του Βελιγραδίου.

Ο πρώην παίκτης των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μίλησε πρώτα σαν πατέρας και μετά ως παίκτης στους μικρούς, επίδοξους μπασκετμπολίστες.

«Είναι κακή επιρροή για τους παίκτες που το κεφάλι τους δεν είναι... καλά. Αν αρχίσεις να παίζεις για τα λεφτά, έχεις αποτύχει ως παίκτης. Μπορεί να έχεις ένα κέρδος, αλλά θα το χάσεις, καθώς δεν εκτιμάς τον τρόπο που έφτασες ως εκεί. Αυτός που θα πιέσει τον εαυτό του για την επιτυχία, έχει την ευκαιρία να βγάλει λεφτά. Τα χρήματα είναι σαν την σκόνη στο δρόμο. Ένα αμάξι περνά, τα σηκώνει ψηλά και μετά δεν μπορείς να τα μαζέψεις. Δεν... υπάρχουν ομάδες. Είναι όλα για τα άτιμα τα λεφτά. Αυτός που τα έχεις, παίρνει τα πάντα και δεν δίνει προσοχή σε τίποτα άλλο. Όσοι σύλλογοι που δεν έχουν ιδιοκτήτη, παλεύουν».

Στην συνέχεια ανέφερε για την Ευρώπη και το ΝΒΑ: «Το χάσμα έχει μειωθεί. Υπάρχουν πολλοί παίκτες στο ΝΒΑ από την Ευρώπη, που έχουν σημαντικό ρόλο. Κάποιες από τις κορυφαίες ομάδες της Euroleague μπορούσαν άνετα να παίξουν στο ΝΒΑ, χωρίς να είναι... σάκος του μποξ».

 

Τελευταία Νέα