Κάντας Πάρκερ: Το «παιδί» της θρυλικής Πατ Σάμιτ έμαθε να χάνει, προτού κερδίσει

Κάντας Πάρκερ: Το «παιδί» της θρυλικής Πατ Σάμιτ έμαθε να χάνει, προτού κερδίσει

bet365

Η περίπτωση της Κάντας Πάρκερ είναι μοναδικό. Θα μπορούσε να έχει στα χέρια της 4 ή 5 τίτλους του WNBA. Θα μπορούσε να μην έχει και κανέναν! Κρατάει τη συμβουλή της Πατ Σάμιτ και σφίγγει την κόρη της στην αγκαλιά της.

Ο κύκλος της μπασκετικής ζωής της Κάντας Πάρκερ ολοκληρώθηκε. Έκλεισε εκείνη τη στιγμή που έσφιξε την κόρη της Λάιλα, στην αγκαλιά της. Η μητέρα και μπασκετομπολίστρια Κάντας Πάρκερ, αδερφή του θρύλου της Μακάμπι Τελ Αβίβ Άντονι Πάρκερ, αναζητούσε το «σπλάχνο» της.

Η ιστορία αφορά μητέρες και παιδιά. Πνευματικές μητέρες και παιδιά. Η Πάρκερ μόλις είχε κατακτήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας στο WNBA. Για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Θεωρητικά την πιο γλυκιά, αν και κανείς δεν θέλει να διαχωρίζει τις επιτυχίες του.

Η 35χρονη φόργουορντ το καλοκαίρι αποφάσιζε να αφήσει πίσω της μία ολάκερη ζωή. Στο Λος Άντζελες και στις Σπαρκς. Με τα απαραίτητα διαλείμματα, για να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Εκεί έζησε τον θρίαμβο. Το πρωτάθλημα του 2016. Εκεί έζησε τον... πόνο. To 2017, στην επανάληψη των τελικών του 2016, οι Μινεσότα Λινξ πήρε την εκδίκησή της (3-2 από 1-2).

H 35χρονη Πάρκερ το πήρε απόφαση. Θέλησε να κάνει κάτι που έχει τολμήσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Να γυρίσει στην πόλη που γεννήθηκε και να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Ο Τζέιμς το έκανε το 2016 με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Κατά σύμπτωση την ίδια χρονιά με το πρώτο δακτυλίδι του Bron.

Η Πάρκερ έχει γεννηθεί στο Ιλινόι του Σικάγο. Και αποφάσισε, στην 14η σεζόν της καριέρας της να φορέσει τη φανέλα των Σικάγο Σκάι.

Ο πρώτος (χαμένος) τίτλος

Το 2008, το Λος Άντζελες αντιμετώπισε το Σαν Αντόνιο. Οι Σπαρκς απέναντι στις Σίλβερ Σταρς της Μπέκι Χάμον. Ένα τρίποντο στη λήξη του χρόνου, με την άμυνα να... κρέμεται από τα χέρια της, η Σοφία Γιανγκ έδωσε τη σεζόν του Σαν Αντόνιο. Και μια ημέρα αργότερα, οι Σίλβερ Σταρς πήραν άλλη μία νίκη και την πρόκριση στους τελικούς του WNBA.

Οι Σπαρς απέτυχαν τόσο το 2009, όσο και το 2012, χάνοντας στους τελικούς της Περιφέρειας.

Η συμβουλή της Πατ Σάμιτ

Η Πάρκερ είναι «παιδί» της θρυλικής κόουτς Πατ Σάμιτ, η οποία κάθισε στον πάγκο του Τενεσί για 38 ολόκληρα χρόνια. «Είμαι ικανή να βρίσκομαι εδώ και να αποδεχτώ τη στεναχώρια από τον τρόπο που με προπόνησε», έχει παραδεχτεί η Πάρκερ. «Μπορώ να δεχτώ τους ανθρώπους που δεν με γουστάρουν. Τώρα κάποιοι με αγαπούν, αλλά αυτό δεν συνέβαινε πάντα. Το αποδέχομαι. Η κόουτς μου είπε "Διαχειρίσου την επιτυχία, όπως την αποτυχία", οπότε αυτό έγινε ένα από τα μάντρα μου».

Η αλλαγή ομάδα για την Πάρκερ σήμαινε ότι ο κοινός χρόνος με την κόρη της, η οποία έμεινε στο Λος Άντζελες, περιορίστηκε. Η Πάρκερ έγινε μητέρα μόλις στη δεύτερη σεζόν της στο WNBA, το 2009.

«Το περάσαμε μαζί, το ξέρεις;», είπε η νέα πρωταθλήτρια για τη σχέση με τη θυγατέρα της. Και συμπλήρωσε: «Θυσίασε τη μαμά της, για να μπορώ να ζήσω το όνειρό μου. Την ευγνωμονώ, είναι πάντα εδώ στις μεγάλες στιγμές μου».

Η Λάιλα δεν ήταν εκεί μόνο στην «υγεία». Ήταν και στην «αρρώστια». Για να θυμηθούμε τους όρκους που ανταλλάσσει ένα ζευγάρι στον γάμο του. Οταν η Πάρκερ αδυνατούσε να βρει κίνητρο, ακόμη και να κάνει στατικό ποδήλατο, η Λάιλα τη βοηθούσε. Της άλλαζε γνώμη.

Η Κάντας Πάρκερ δεν έχει κάτι άλλο να αποδείξει. Γύρισε στο Σικάγο με το πρωτάθλημα. Και πλέον, ενώ πλησιάζει στα 36 έτη ζωής, μπορεί να σκεφτεί και το επόμενο βήμα. Εκτός αν θέλει να τολμήσει για τα έξι δακτυλίδια μίας άλλης θρυλικής μορφής του Σικάγο. Θα τον έχετε ακουστά...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

WNBA Τελευταία Νέα