Σαν τον κεραυνοβόλο έρωτα

Σαν τον κεραυνοβόλο έρωτα

bet365

Ο Οκάρο Ουάιτ επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο και διένυσε μια απόσταση περί των 10.000 χιλιομέτρων για να γράψει τα πρώτα κεφάλαια μιας νέας καριέρας. Στη δε Ούνικς Καζάν περίμεναν σχεδόν πέντε χρόνια γι’ αυτή τη στιγμή και το gazzetta.gr ξεδιπλώνει το κουβάρι ενός κεραυνοβόλου έρωτα…

Ανεξαρτήτως της όποιας κριτικής μπορεί να ασκήσει κανείς στον Οκάρο Ουάιτ για τις επιλογές του, οφείλει να του αναγνωρίσει τη σταθερότητά σε επίπεδο αντιλήψεων και την επιμονή στην υλοποίηση προσωπικών στόχων. Έστω κι αν έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα. Είναι περιττές οι συστάσεις για τον Αμερικανό καθώς μετά από εκείνη την εξαιρετική σεζόν που είχε με τη φανέλα του Άρη πριν από πέντε χρόνια (2015-16), δεν συστήθηκε απλά στο ελληνικό κοινό αλλά και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό. Πειστήριο τούτης της άποψης ήταν όλοι όσοι… σφάχτηκαν στην ποδιά του το καλοκαίρι του 2016.

Δεν ήταν μόνο οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός αλλά και άλλες ομάδες της Euroleague. Τότε ο Αμερικανός βρέθηκε ενώπιος ενός διλήμματος καθώς από τα 170.000 δολάρια που είχε εισπράξει από τον Άρη, ξαφνικά είδε στα πόδια του περί των δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Γι’ αυτόν τον λόγο είχε χαρακτηριστεί «τρελός» για την απόρριψη εκείνων των προτάσεων που είχε δεχθεί. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν τίποτε λιγότερο από ιδεολόγος. Κι έμεινε πιστός στα δόγματά του μέχρι πριν από περίπου 3-4 εβδομάδες, όταν αποφάσισε να κάνει ξανά το υπερατλαντικό ταξίδι, διανύοντας απόσταση περί των 10.000 χιλιομέτρων. Από τη Φλόριντα, στο Καζάν!

Η αλήθεια είναι ότι πήρε την απόφαση επιστροφής στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ούνικς καθώς τον έπεισαν οι μοναδικοί που θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. Στα χέρια του Δημήτρη Πρίφτη στον Άρη άνθισε όπως ο καρπός του τριαντάφυλλου, με τον Θωμά Νίκου μοιραζόταν τους καθημερινούς προβληματισμούς του, ο Χάρης Γλάρος ήταν πάντα στο πλευρό του και φυσικά ο Βασίλης Σίμτσακ ήταν το «κολλητάρι» του. Δηλαδή, πριν πάρει την απόφαση απόσυρσής του από την αγορά των free agent του ΝΒΑ, προφανέστατα αξιολόγησε το περιβάλλον και εκτίμησε ότι είναι το πλέον ιδανικό για μια καινούργια αρχή. Κι αυτή ήταν απαραίτητη, διότι μετά από εκείνη την καταπληκτική σεζόν του στον Άρη, παραδόθηκε στη μανία των τραυματισμών.

57 ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τον 28χρονο (πλέον) Αμερικανό ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα φρέσκος από το κολέγιο. Για την ακρίβεια, 44 αγώνες στην G League και μόλις 13 στο ΝΒΑ. Είναι αυτά τα παιχνίδια της μοίρας, η τύχη που χρειάζεται κάθε επαγγελματίας για να προοδεύσει. Ο Ουάιτ δεν την είχε καθώς υπέστη δύο σοβαρούς τραυματισμούς, ο τελευταίος τον άφησε εκτός δράσης στον τελευταίο ενάμιση χρόνο! Αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξαν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό του. Είναι πολύ πεισματάρης για να συμβιβαστεί με μια αρνητική κατάσταση. Αυτό ήξερε και ο Δημήτρης Πρίφτης. Ο νυν προπονητής της Ούνικς Καζάν ανέκαθεν πίστευε στις ικανότητες του Αμερικανού, δεν είχε καμία αμφιβολία για το ποιόν της προσωπικότητάς του και ο Ουάιτ πήρε το… πρώτο αεροπλάνο για Καζάν. «Είναι σε καλή κατάσταση τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Έχουμε υπομονή, ξέρουμε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη διαχείριση και δεν θα ρισκάρουμε. Ο αγωνιστικός ρυθμός έρχεται με τον καιρό και ο Οκάρο θα είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα μετά από δύο μήνες», είπε στο gazzetta.gr.

«Η ΟΥΝΙΚΣ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΑΡΗ»

Πίσω από αυτή τη μεταγραφή υπάρχει μια ιστορία. Στην Ούνικς Καζάν αξιολόγησαν τον Οκάρο Ουάιτ πριν από πέντε χρόνια. Από τότε δηλαδή που τόσο ο Αμερικανός όσο και ο Πρίφτης ήταν στον Άρη. Τότε οι «κίτρινοι» είχαν κερδίσει δύο φορές τη ρωσική ομάδα και ειδικά η νίκη μέσα στο Καζάν είχε αποτελέσει τεράστια έκπληξη. Ο Αμερικανός δεν είχε κάνει δα και το καλύτερό του παιχνίδι (σ. σ. 10π., 8ρ.), αλλά μπήκε στο μάτι των ιδιοκτητών της ομάδας. Κυρίως σ’ αυτό Μπόγκνταν Μπόγκατσεφ, γιου του ιδιοκτήτη της Ούνικς Καζάν, σε σημείο να αποτελέσει τον διακαή πόθο του!

Τα δε συναισθήματα του Δημήτρη Πρίφτη ήταν χιλιοεκφρασμένα. Καθόλου τυχαία, κάθε καλοκαίρι, ήθελε να ξέρει τα σχέδια του Αμερικανού. «Στα χρόνια που ακολούθησαν της συνεργασίας μας στον Άρη, διατηρούσαμε αραιή επαφή. Ο Οκάρο είχε εμμονή με το ΝΒΑ. Προσωπικά θεωρώ ότι εκεί ανήκει γιατί πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες. Απλώς, κάποιες ατυχίες και κυρίως οι τραυματισμοί τον έχουν κρατήσει σε απόσταση από το ΝΒΑ. Το περασμένο καλοκαίρι μιλήσαμε μαζί του, του κάναμε πρόταση αλλά αρνήθηκε γιατί ήθελε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια στο ΝΒΑ. Στη συνέχεια, βλέποντας τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στο ΝΒΑ, στην επόμενη επαφή που κάναμε, αποφάσισε να έρθει. Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο η εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας, η σχέση με όλο το σταφ, τον Θωμά Νίκου τον Χάρη Γλάρο, ενώ με τον Βασίλη Σίμτσακ ήταν ίδιο δωμάτιο όταν ήταν στον Άρη. Υπάρχει όμως κι ένα ακόμη στοιχείο. Στην Ούνικς ήθελαν τον Οκάρο από τότε που έπαιζε στον Άρη. Οπότε η απόφαση ήταν γενική, κυρίως βέβαια δική μου», είπε.

«ΕΙΝΑΙ ΡΙΣΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ»

Στο δια ταύτα, η επιλογή ενός παίκτη που έχει να παίξει μπάσκετ ενάμιση χρόνο δεν είναι απλά δύσκολη απόφαση, αλλά κάτι περισσότερο. «Πράγματι είναι απόφαση με πολύ υψηλό ρίσκο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχει να παίξει ενάμιση χρόνο, αλλά προέρχεται από αλλεπάλληλους τραυματισμούς και ήρθε σε μια στιγμή όπου οι αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν ξεκινήσει. Θα μιλούσαμε διαφορετικά αν ερχόταν το καλοκαίρι και ακολουθούσε μια νορμάλ προετοιμασία. Τώρα θα προσπαθήσει να βρει ρυθμό μέσα από τα επίσημα παιχνίδια. Πιστεύω όμως ότι αξίζει το ρίσκο γιατί έχω γνώση των δυνατοτήτων του, του χαρακτήρα του και της προσωπικότητάς του. Γνωρίζοντας όλ’ αυτά, αποφάσισα να πάρω αυτό το ρίσκο», κατέληξε ο Πρίφτης.
 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα