ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Ιτούδης: «Ο πρωταθλητής στο παρκέ ακόμη και σε καταστάσεις ανωτέρας βίας»

Ιτούδης: «Ο πρωταθλητής στο παρκέ ακόμη και σε καταστάσεις ανωτέρας βίας»

Ιτούδης: «Ο πρωταθλητής στο παρκέ ακόμη και σε καταστάσεις ανωτέρας βίας»

Ο Έλληνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ευελπιστεί να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Διαβάστε όσα δήλωσε ο Ιτούδης, ο Κουρτινάιτις κι ο Πρίφτης.

Τρεις προπονητές της VTB, εκ των οποίων οι δύο Έλληνες εξέφρασαν την άποψή τους για τη φετινή σεζόν και τη διακοπή λόγο κορονοϊού.

Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε πως, «Μαζί με τον πρόεδρο Βατούτιν, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις, αλλά με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Πρώτον, αποφασίσαμε ότι όλοι οι παίκτες, οι προπονητές και το προσωπικό της ομάδας ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα προπόνηση – σπίτι, σπίτι – προπόνηση. Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους.

Δεύτερον, έχουμε φτιάξει ένα πλάνο προπονήσεων για την επόμενη εβδομάδα. Θα πρόκειται για προπονητικά διπλά και δουλειά στο γυμναστήριο. Δόξα τω Θεώ κανένας από τους παίκτες μας δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και μπορούμε να προπονούμαστε χωρίς περιορισμούς. Και σε συνδυασμό με την αναγκαστική παύση, έγινε δυνατή η βελτίωση σε ορισμένες πτυχές του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση.

Για τον Μάικ Τζέιμς που μπήκε σε καραντίνα... «Είπα στους παίκτες να σταματήσουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες μεταξύ τους, όπως συνηθίζεται στη Ρωσία. Είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι εξάπλωσης του ιού. Δεν πρόκειται για κάποια ιδιοτροπία μου, αλλά για προτροπή των γιατρών. Βρίσκονται συνεχώς μαζί μας, μετρούν τη θερμοκρασία, δίνουν κάποιες συμβουλές. Ξεχωριστά, θέλω να πω ευχαριστώ στους γιατρούς που εργάζονται τώρα σε όλο τον κόσμο και με κόστος της ζωής τους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ πιστεύει ότι η σεζόν μπορεί να ξεκινήσει πάλι τον Απρίλιο…«Έχω αυτήν την ελπίδα, παρά το γεγονός ότι είμαι μεγάλος σκεπτικιστής. Ταυτόχρονα, ανησυχώ πολύ που πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανακήρυξαν πρωταθλητές τους πρωτοπόρους στη βαθμολογία και ολοκλήρωσαν πρόωρα τη σεζόν. Ο πρωταθλητής πρέπει να αναδεικνύεται στο γήπεδο μπάσκετ, ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση ανωτέρας βίας. Καλύτερα να θεωρηθεί ως μη γενόμενη μια σεζόν από το να βγαίνουν πρωταθλητές με αυτόν τον τρόπο».

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις της Χίμκι από την πλευρά του τόνισε, «Δώσαμε στην ομάδα τρεις μέρες ρεπό για να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Τώρα γνωρίζουμε για τις αποφάσεις σχετικά με τις πιθανές ημερομηνίες για την επανέναρξη της VTB League και της Euroleague και περιμένουμε με ανυπομονησία την επανεκκίνηση.

Ξεκινήσαμε τις προπονήσεις και φτιάξαμε ένα σαφές πρόγραμμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Αν μας επιτραπεί να παίξουμε κάποια φιλικά παιχνίδια που είναι απαραίτητα για να διατηρήσουμε τη φόρμα μας, τότε το πλάνο αυτό θα αναπροσαρμοστεί. Δεν ξέρω αν είναι δυνατό να γίνει τώρα αυτό ή όχι. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι οι ξένοι μας παίκτες δεν έφυγαν. Όλοι καταλαβαίνουν τις ευθύνες τους και θέλουν πολύ να ολοκληρωθεί η σεζόν».

O Δημήτρης Πρίφτης τέλος είπε ότι, «Δεν είναι και η καλύτερη περίοδος για εμάς, λόγω της έλλειψης παιχνιδιών, αλλά προπονούμαστε σκληρά για να διατηρηθούμε σε καλή φόρμα. Φυσικά, παρακολουθούμε τι συμβαίνει στον κόσμο. Η ομάδα είναι πολύ προσεκτική όσον αφορά στα μέτρα ασφαλείας και τις συστάσεις των γιατρών από την αρχή της διάδοσης του COVID-19. Όλοι μας ενδιαφερόμαστε και προσέχουμε ο ένας τον άλλον. Λαμβάνουμε ατομικά προστατευτικά μέτρα για να αποφύγουμε ή να μειώσουμε την πιθανότητα επαφής με τον ιό. Νομίζω ότι κάλλιστα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στα παιχνίδια αν βελτιωθεί η κατάσταση στον κόσμο. Τώρα είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα συμβεί αυτό, αλλά ελπίζω ότι ο κύκλος του ιού θα τελειώσει η σεζόν τελικά θα ολοκληρωθεί.

Το “Final Eight” μπορεί επίσης να είναι μία από τις λύσεις. Αυτό θα κάνει το τελικό στάδιο της σεζόν πιο σύντομο, ταχύτερο και λιγότερο προβλέψιμο».