Σκουρτόπουλος: «Αλλάξαμε τα πάντα γιατί πέρυσι δεν ήταν όλοι στην ίδια πορεία»

Gazzetta team
Σκουρτόπουλος: «Αλλάξαμε τα πάντα γιατί πέρυσι δεν ήταν όλοι στην ίδια πορεία»

bet365

Ο Θανάσης Σκουρτόπουος εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση δημιουργίας μιας ομάδας από την αρχή, ενώ αναφέρθηκε και στη φιλοσοφία που θα έχει ο Ηρακλής την ερχόμενη περίοδο.

Στη σημερινή (9/9) media day του Ηρακλή, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ήταν πολύ ξεκάθαρος σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε το καλοκαίρι, αιτιολογώντας παράλληλα γιατί… γκρέμισε κι έχτισε κάτι άλλο από την αρχή. «Φτιάξαμε μια εντελώς καινούργια ομάδα και προσπαθήσαμε να μην μεταφερθούν πράγματα από την περσινή ομάδα στη φετινή. Θέλαμε κάτι φρέσκο, νέες ιδέες, καθαρό μυαλό και νέα πρόσωπα. Υπάρχει μεγάλη φιλοδοξία και θα πρέπει να αγωνιζόμαστε έχοντας στο μυαλό ότι εκπροσωπούμε μια ιστορική και μεγάλη ομάδα με βαριά φανέλα και πολύ κόσμο. Προφανώς και ήταν στοχευμένες οι κινήσεις μας καθώς θέλαμε έναν συνδυασμό εμπειρίας με νέα παιδιά καθώς είναι τουλάχιστον επικίνδυνο αν κάνεις μόνο το ένα από τα δύο. Πήραμε παιδιά με εμπειρία είτε στην Ελλάδα είτε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και παιδιά νεαρά με ενέργεια και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε υπεραξία μέσα από τη καθημερινή δουλειά. Για μένα αυτό είναι σημαντικό στην παρούσα φάση, η τρομερή ένταση και διάθεση που εμφανίζει η ομάδα στην καθημερινότητά τη κι αν συνεχίσει έτσι, αυτό θα μεταφερθεί και στα επίσημα παιχνίδια».

Ρωτήθηκε για τον στόχο της επόμενης χρονιάς και απάντησε ότι… «στόχος δεν μπορώ να οριοθετήσω αυτή τη στιγμή κι αυτό δεν αποτελεί υπεκφυγή αλλά είμαστε 15 ημέρες μαζί. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι εξαιρετικές ως προς το επίπεδο δουλειάς αλλά και τους χαρακτήρες των παικτών. Πλήρη εικόνα δεν έχουμε, τώρα προσπαθούμε να αποκτήσουμε γι’ αυτό και διαχειριζόμαστε αναλόγως τα φιλικά. Θέλουμε να δούμε την πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για τον κάθε παίκτη πέραν αυτών που έχουμε δει στα βίντεο και στα scouting report», είπε.

«Θέλαμε τον Κακλαμανάκη»

Ο προπονητής του Ηρακλή είπε μάλιστα ότι σε επίπεδο υλοποίησης στόχων, ο Ηρακλής άγγιξε την τελειότητα πλην ενός παίκτη. «Η ομάδα που φτιάξαμε είναι πολύ κοντά σ’ αυτό που θέλαμε και για να σας μιλήσω με ειλικρίνεια, μόνο έναν παίκτη δεν πήραμε από τους βασικούς στόχους μας, τον Δημήτρη Κακλαμανάκη, παρά την προσπάθεια που κάναμε. Προτίμησε να μείνει στην Αθήνα, όπως για παράδειγμα και ο Γιάννης Αθηναίου για τον οποίον επίσης κάναμε μια προσπάθεια η οποία υπερέβη των δεδομένων μας».

Σε ερώτηση για το αν νιώθει πίεση, στάθηκε στα περσινά συμπεράσματα τα οποία τον οδήγησαν στις ριζοσπαστικές αλλαγές. «Δε νιώθω πίεση από το περιβάλλον, πέρυσι την ένιωσα και στεναχωρήθηκα από τα δρώμενα εντός της ομάδας υπό την έννοια ότι γρήγορα διαπίστωσα ότι δεν ήμασταν όλοι στην ίδια πορεία. Γι’ αυτό φέτος φέραμε ανθρώπους που οι οποίοι έχουν κοινές φιλοδοξίες και κοινά όνειρα. Εννοώ ότι πέρυσι είδα ότι κάποιοι (παίκτες) ήθελαν να τελειώσει η χρονιά το συντομότερο δυνατό για να φύγουν, άλλοι ήθελαν να προκριθούμε στα Playoffs, γενικώς δεν ήμασταν ένα σύνολο στην ίδια πορεία. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε στη δημιουργία κάτι καινούργιου».

«Αγάπη που θα βοηθά και δεν θα στραγγαλίζει»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφέρθηκε στην επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο που τουλάχιστον για τον Ηρακλή αποτελεί μια τρομερά ευχάριστη εξέλιξη. «Το μεγάλο συν για μας είναι η επιστροφή του κόσμου και περιμένουμε την τελική μορφή σχετικά με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Θέλουμε τα παιδιά να είναι κοντά μας, να αγαπήσει την ομάδα, να νιώθουν περήφανοι για την ομάδα τους, να την αγαπήσουν. Θέλει καλή συνεργασία και καλή διάθεση. Θέλουμε αγάπη η οποία θα υποστηρίζει και δεν θα στραγγαλίζει. Θα βοηθάει την ομάδα και θα την απογειώνει».

Σχετικά με την εικόνα που παρουσίασε ο Ηρακλής στα φιλικά παιχνίδια είπε ότι… «Είδαμε θετικά και αρνητικά πράγματα στα φιλικά παιχνίδια. Θα θέλαμε να είχαμε μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας στην αντιμετώπιση καταστάσεων αλλά δεν είχαμε το επίπεδο συνοχής για να τις διαχειριστούμε. Στο κομμάτι της άμυνας τώρα βάζουμε κάποιες αρχές και θα πάμε στο κομμάτι της προσαρμογής. Γενικώς η ομάδα παρουσίασε μια εικόνα η οποία κάθε άλλο παρά ήταν ανησυχητική για την περίοδο που βρισκόμαστε. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και προσπάθεια για να βρεθούμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα