Άλεξ Αντετοκούνμπο: Το project της Μούρθια που θα τον στείλει στο ΝΒΑ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Το project της Μούρθια που θα τον στείλει στο ΝΒΑ

bet365

Ο general manager της Μούρθια, Αλεχάντρο Γκόμεθ αναλύει στο gazzetta.gr το πρότζεκτ «Άλεξ Αντεκούνμπο». Το «trust the process» στον ισπανικό νότο, οι εξηγήσεις στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, η δουλειά με τον Σίτο Αλόνσο και η β' ομάδα.

Ακόμα και αν η ιστορία έχει γράψει πια ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πόζαρε με τη φανέλα της Σαραγόσα πριν πάρει το ταλέντο του και μετακομίσει στο Μιλγουόκι ή ότι ο Θανάσης έπαιξε για μια σεζόν στην Ανδόρα κι αναδείχτηκε Πιο Εντυπωσιακός Παίκτης στην Ισπανία, εντούτοις ο Άλεξ είναι εκείνος που έρχεται με... φόρα στη Liga Endesa.

Εξάλλου, ο περσινός MVP του ΝΒΑ ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα στο Yahoo Sports όταν αναφέρθηκε στον μικρότερο αδελφό της οικογένειας: «Πιστεύω απόλυτα ότι ο Άλεξ μπορεί να γίνει καλύτερος από εμένα! Έχει πάντα κίνητρο, το θέλει, αυτό τον κάνει ιδιαίτερο. Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος».

Ο 18χρονος Άλεξ ολοκλήρωσε τη θητεία του στο Dominican High School κι αποφάσισε να παίξει για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μούρθια σε μια ενδιαφέρουσα πορεία μπασκετικής διαδρομής, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με τους Ισπανούς, το οποίο περιλαμβάνει NBA out κάθε καλοκαίρι.

Από την πλευρά του, ο general manager των Ισπανών, Αλεχάντρο Γκόμεθ μίλησε στο gazzetta.gr για το πρότζεκτ που αφορά τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, την επιμονή της Μούρθια στο ελληνικό στοιχείο και το πως σκοπεύει να αξιοποιήσει τον νεαρό άσο στην πιο ανταγωνιστική και απαιτητική λίγκα της Ευρώπης.

Η Μούρθια επιμένει στο ελληνικό στοιχείο αφού μετά τον Ντούσαν Σάκοτα και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, φέτος ήταν η σειρά του Άλεξ Αντετοκούνμπο και του Κόνερ Φράνκαμπ που έπαιξε στο Ρέθυμνο... Στοχεύετε επί τούτου ή ήταν απλώς σύμπτωση;
«Παρακολουθώ με θαυμασμό το ελληνικό μπάσκετ από τότε που η Ελλάδα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, από την εποχή του Γκάλη, του Γιαννάκη και του Φασούλα! Πάντα μου άρεσε να τσεκάρω παίκτες από το πρωτάθλημα της χώρας σας και μπορώ να πω ότι έχω πολύ καλούς φίλους από την Ελλάδα όπως ο Φώτης Κατσικάρης, κατά τη γνώμη μου ένας από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική Basket League είναι μια λίγκα που έχουμε πάντα υπόψη μας».

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο προέρχεται από το high - school όμως αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ως επαγγελματίας απέναντι σε ομάδες και παίκτες top επιπέδου. Δεν υπάρχει ρίσκο σε αυτή την απόφαση του;
«Για να γίνει ξεκάθαρο... Στην πρώτη του χρονιά εδώ, ο Άλεξ θα παίξει με τη δεύτερη ομάδα της Μούρθια (σ.σ. UAM Murcia Jiffy) που συμμετέχει στη Liga EBA, την τέταρτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ και θα δουλεύει παράλληλα με τον Σίτο Αλόνσο και τους προπονητές της πρώτης ομάδας. Σίγουρα υπάρχει τεράστια πίεση όταν υπογράφεις σε μια ομάδα της ACB, είναι πολύ δύσκολη η μετάβαση από το high - school στην Ισπανία και γι' αυτό ακριβώς θα προχωρήσουμε βήμα - βήμα. Αρχικώς, θα δώσουμε έμφαση στο τεχνικό κομμάτι και σε αυτό της φυσικής κατάστασης».

Με ποιον τρόπο θα ωφεληθεί η Μούρθια από τον Άλεξ Αντετοκούνμπο και με ποιον ο παίκτης από την ομάδα;
«Ο Άλεξ βρίσκεται στη φάση της καριέρας του που είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να βελτιωθεί. Ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης στο high - school, ο οποίος επέλεξε τη Μούρθια διότι γνωρίζει πως έχουμε έναν πολύ σοβαρό και απαιτητικό τρόπο δουλειάς με τους νεαρούς αθλητές. Παράλληλα, θα είναι σε επαφή και θα προπονείται με την πρώτη ομάδα της Μούρθια. Έχουμε να κάνουμε με ένα σπουδαίο πρότζεκτ, με πραγματικά μεγάλη επίδραση. Θα δουλέψουμε μαζί του με σκοπό να τον δούμε στην πρώτη ομάδα τη δεύτερη σεζόν».

Πως σας φάνηκε ως χαρακτήρας κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων;
«Είναι ένα πραγματικά ήσυχο παιδί. Μιλήσαμε μαζί με την οικογένεια του, με όλα τα αδέλφια και τους ατζέντηδες του... Είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να έλθει για να δουλέψει. Κατά τα άλλα, δεν διαφέρει από τα παιδιά της ηλικίας του».

Στη Μούρθια έχετε υπομονή να δουλέψετε και να επενδύσετε σε ένα νέο παιδί; Από τη στιγμή μάλιστα που τα αποτελέσματα των τελευταίων δυο ετών δεν ήταν καλά για την ομάδα...
«Ό,τι ισχύει στην Ελλάδα, ισχύει και εδώ. Είμαστε δυο χώρες με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο. Δεν υπάρχει υπομονή αφού κυριαρχεί συνήθως το αποτέλεσμα. Στην περίπτωση μας, είμαστε μια από τις ομάδες με τους τρεις χαμηλότερους προϋπολογισμούς κάθε χρόνο, επομένως πρέπει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και να δουλέψουμε με έναν... ριψοκίνδυνο τρόπο. Άλλες φορές τα αποτελέσματα είναι καλά, άλλες όχι. Ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουμε μπροστά μας όμως είμαστε υποχρεωμένοι να διεκδικούμε τη συμμετοχή στο Copa del Rey και τα playoffs. Το θετικό στην περίπτωση του Άλεξ είναι ότι την πρώτη χρονιά δεν θα έχει τόση πίεση και θα προσαρμοστεί καλύτερα στα ευρωπαϊκά δεδομένα».

Ο Γιάννης συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις... Πως τον πείσατε ότι η Μούρθια είναι η καλύτερη επιλογή για τον αδελφό του;
«Το βάρος της κουβέντας έπεσε στον τρόπο που δουλεύουμε, το πως δηλαδή θα χειριζόμαστε τον Άλεξ μέρα με τη μέρα. Ήμασταν ειλικρινής απέναντι στον Γιάννη, την οικογένεια Αντετοκούνμπο και τους ατζέντηδες του. Εξηγήσαμε πως αρχικώς τον προορίζουμε για το αναπτυξιακό τμήμα και παράλληλα θα προπονείται με την πρώτη ομάδα της Μούρθια. Το impact είναι τεράστιο, το βράδυ της μεταγραφής όλοι μιλούσαν για τη Μούρθια και το ισπανικό μπάσκετ χάρη στον MVP του ΝΒΑ κι εκείνο το tweet που έκανε»!

Σε τι ομάδα έρχεται ο Άλεξ Αντετοκούνμπο; Ποιοι είναι οι στόχοι της Μούρθια φέτος;
«Είμαστε ένα πραγματικά φιλόδοξο κλαμπ! Είμαστε θυμωμένοι με τα αποτελέσματα των τελευταίων δυο ετών, καθώς δουλέψαμε καλά όμως δεν είχαμε την πορεία που θέλαμε... Μας ενοχλεί, για παράδειγμα ότι δεν παίζουμε στην Ευρώπη ή ότι δεν ήμασταν στα playoffs. Ο βασικός στόχος είναι η γρήγορη παραμονή κι εν συνεχεία κοιτάμε το επόμενο βήμα. Οφείλουμε να είμαστε φιλόδοξοι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα