Ρούντι: «Η ύπνωση με βοηθάει ψυχολογικά»

Ρούντι: «Η ύπνωση με βοηθάει ψυχολογικά»

Κάτια Πετροπούλου
Ρούντι: «Η ύπνωση με βοηθάει ψυχολογικά»

bet365

Ο Ρούντι Φερνάντεθ «σπάει» τα ταμπού και δηλώνει πως στον αθλητισμό η ψυχολογική στήριξη είναι απαραίτητη, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που ακολουθεί εκείνος, για να ηρεμεί.

Ο 34χρονος φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε συνέντευξη στην «El País», ενόψει του Copa del Rey (13-16/02), και μεταξύ άλλων, απάντησε αφοπλιστικά στο ερώτημα για το πως «γυμνάζει» το μυαλό του.

«Κάνω ύπνωση για χρόνια. Είναι μια διαδικασία που με χαλαρώνει, καθαρίζει το μυαλό μου και μένει κενό και με βοηθάει να βλέπω το σωστό δρόμο. Στον αθλητισμό υπάρχουν στιγμές που μπλοκάρεις πνευματικά. Μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία, όταν σκέφτεσαι διαρκώς την αποτυχία, τον πόνο και ό,τι μπορεί να σε ενοχλεί. Η ύπνωση με βοήθησε να ξεμπλοκάρω. Η εικόνα που υπάρχει για τους παίκτες είναι ότι ζουν σε μια φούσκα, αλλά έχουμε κι εμείς προβλήματα και δύσκολες στιγμές, εντός κι εκτός παρκέ, και η ψυχολογική βοήθεια είναι απαραίτητη».

Όσο για το πρότυπο στην ζωή του, τόνισε πως αυτό είναι η αδερφή του, η οποία έχασε το μωρό της, λίγες ημέρες πριν εκείνος ταξιδέψει στην Κίνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική Ισπανίας. «Το πιο μεγάλο πρότυπο στη ζωή μου είναι η αδερφή μου (πρώην διεθνής Μάρτα Φερνάντεθ), για την εμπειρία που αναγκάστηκε να ζήσει και ξεπέρασε, που δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό της κι επειδή με έχει καθοδηγήσει, για να είμαι ο άνθρωπος που είμαι σήμερα».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα