Πάσπαλιε: «Αν παίζαμε 10 φορές με την Μπανταλόνα, θα κερδίζαμε τις εννιά»

Gazzetta team
Πάσπαλιε: «Αν παίζαμε 10 φορές με την Μπανταλόνα, θα κερδίζαμε τις εννιά»

bet365

Ο Ζάρκο Πάσπαλιε μίλησε για τις αναμνήσεις του από τα χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα.

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ζάρκο Πάσπαλιε, μίλησε στον «Over FM» για τη ζωή στην Ελλάδα, τον Καπινιόνι αλλά και τον χαμένο τελικό στο Τελ Αβίβ.

Για τη ζωή του στην Ελλάδα: «Η ζωή είναι περίεργο πράγμα. Όταν είσαι πιο μεγάλος καταλαβαίνεις ότι η ζωή δεν πάει σαν μια γραμμή. Πάει πάνω κάτω. Στην Ελλάδα έπαιξα πέντε χρονιά αλλά έζησα δεκαπέντε. Έζησα μια καλή περίοδο για το μπάσκετ. Αυτά τα χρονιά και για μένα και για την Ελλάδα ήταν ξεχωριστά. Μια πολύ πετυχημένη περίοδος. Όταν βγαίνεις από το σπίτι το πρωί και βλέπεις τον κόσμο ευτυχισμένο σε κάνει και εσένα χαρούμενο».

Για το γεγονός πως άφησε μόνο φίλους στην Ελλάδα: «Είναι θέμα χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας είναι κάτι που το παίρνεις από τους γονείς σου. Εγώ διάλεξα ένα σπορ που έχει να κάνει με τον κόσμο. Εγώ πότε δεν είχα προβόδωμα με κανέναν. Πήγαινα όπου ήθελα και δεν είχα ποτέ θέμα. Σωστό είναι να κάνεις φίλους και να αφήνεις κάτι πίσω σου εκτός από το μπάσκετ».

Για τον Λουτσιάνο Καπικιόνι: «Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είχαμε μιλήσει και μου είχε πει πως είναι πάρα πολύ καλά. Δεν ήξερα ότι έφυγε από τη ζωή. Ήταν ένας κύριος μαζί μου. Ότι μου είχε πει αυτό έγινε. Είχε εμπειρία και γνώση. Για μένα ήταν πάντα φίλος και όχι απλά ένας μάνατζερ.

Για τον τελικό της Euroleague απέναντι στην Μπανταλόνα στο Τελ Αβίβ: «Εκείνη η περίοδος ήταν πολύ διαφορετική. Όποιος έχει δει το παιχνίδι καταλαβαίνει ότι η ποιότητα εκείνης της ομάδας ήταν πάρα πολύ υψηλή. Αν παίζαμε 10 φόρες εκείνον τον αγώνα θα κερδίζαμε τις 9»

Για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε ποτέ: «Από τους καλύτερους συμπαίκτες μου ήταν ο Φάνης. Όταν έχεις έναν τέτοιο παίκτη που ξέρει μπάσκετ και έχει ένα τέτοιο μυαλό είναι ευκολία. Κάθε ένας από τους παίκτες που έχεις μέσα στο γήπεδο είναι για να κάνει τη δουλειά. Και δουλειά είναι να κερδίζεις. Πρέπει να έχεις παίκτες με ποιότητα και χαρακτήρα».

Για το αν ασχολείται ακόμα με το μπάσκετ: «Δεν μπορώ να παίξω μπάσκετ λόγω του προβλήματος που έχω στην καρδιά μου. Για μένα είναι καλύτερο να βλέπω τη μπάλα από μακριά και να ονειρεύομαι πως παίζω εγώ. Αυτή τη στιγμή πίνω καφέ, μίση κόκα κόλα και καπνίζω. Είμαι όμως καλά. Έχω συνηθίσει σε αυτό το δεδομένο και προσπαθώ να παραμείνω υγιής».

Για την τωρινή ασχολία του: «Διπλά στο σπίτι μου έχω έναν δημόσιο κήπο. Βρήκα τη θέληση να ξεκινήσω να κάνω αυτόν τον χώρο λίγο καλύτερο. Πλέον ασχολούμαι με αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γιαννάκης: «Έτσι πήραμε στον Ολυμπιακό τον Πάσπαλιε» (pics & vids)

 

Τελευταία Νέα