Ο Ντίνο Ράτζα στο gazzetta.gr: Η ιστορία μιας συλλεκτικής φωτογραφίας (pic & vid)

Ο Ντίνο Ράτζα στο gazzetta.gr: Η ιστορία μιας συλλεκτικής φωτογραφίας (pic & vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ο Ντίνο Ράτζα στο gazzetta.gr: Η ιστορία μιας συλλεκτικής φωτογραφίας (pic & vid)

bet365

Νοσταλγία. Από μία άλλη εποχή. Που μας τη θύμισε μία απίθανη φωτογραφία. Όχι αγωνιστική. Μία στιγμή χαλάρωσης. Χαμόγελων. Ακόμη και από τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο Ντίνο Ράτζα αφηγείται την ιστορία πίσω από μία φωτογραφία.
Αϊντχόφεν - Ολυμπιακός: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Τα πρόσωπα χαμογελαστά. Σε μία αθώα εποχή. Ετοιμαστείτε, η βουτιά στο παρελθόν θα είναι μεγάλη. Και η νοσταλγία θα προκαλέσει πολλά συναισθήματα.

Μία φωτογραφία μας πάει πίσω 29 χρόνια. Στη Βαρκελώνη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην εποχή της Dream Team. Και της Κροατίας. Της καλύτερης ομάδας του τουρνουά, εκτός από τους παίκτες του ΝΒΑ.

Είναι μία από τις πολλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και έχουν να «πουν» μία ιστορία.

Ο Ντίνο Ράτζα είναι ένας από τους πολλούς που απεικονίζονται στη φωτογραφία. Λογικά οι υπόλοιποι είναι διασκορπισμένοι στο μαγαζί. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Κροάτη και του ζήτησε να γίνει ο ... ξεναγός της ιστορίας που θα σας πούμε.

Για μία εποχή γεμάτη χαμόγελα. Τότε που κανείς δεν ήξερε τι κρύβει το μέλλον.

«Η φωτογραφία είναι από το εορταστικό δείπνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, μετά την ολοκλήρωση του τελικού απέναντι στην Dream Team», εξήγησε ο Ράτζα.

Ο Ντράζεν Πέτροβιτς είναι αυτός που κλέβει την παράσταση. Χαμογελαστός και σε μία στιγμή χαλαρότητας. Από τις λίγες του «Μότσαρτ». Αλλά και αυτός μέλος της... γαλαρίας πίσω του, η οποία δίνει το σύνθημα.

Ο Τόνι, ο Ντίνο και οι υπόλοιποι...

«Ηταν ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη, ονομάζεται “Σαλαμάνκα” (σ.σ.: υπάρχει ακόμη, βρίσκεται στην περιοχή της Μπαρτσελονέτα) και ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε. Θέλαμε να γιορτάσουμε το μετάλλιο μας. Ήταν ένα δείπνο με τους συμπαίκτες μου, μία ευκαιρία να ξεσκάσουμε μετά από τρεις μήνες προετοιμασίας και αγώνων», συνέχισε ο Ράτζα.

Τα χρόνια έχουν περάσει και ο Κροάτης, άλλοτε σέντερ (και) του Παναθηναϊκού δεν θυμάται ποιος ήταν πίσω από τον φακό. Αλλά θυμάται άλλες λεπτομέρειες: «Είπαμε πολλά εκείνο το βράδυ. Έχουν περάσει πολλά χρόνια για να θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο. Αλλά δεν έγινε κάτι κάτι συνταραχτικό. Αντρικές κουβέντες, μετά από μία ζόρικη περίοδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περάσαμε καλά. Αυτό το θυμάμαι σίγουρα».

Η επόμενη ερώτηση δεν θα μπορούσε να μη γίνει. Η απάντηση του Ράτζα ήταν σύντομη. Μονολεκτική. «Ήταν η τελευταία φορά που περάσατε καλά με τον Ντράζεν;». Βλέπετε, ένα χρόνο αργότερα, ο Πέτροβιτς έφευγε από τη ζωή. Και το κροατικό μπάσκετ έχανε τον άνθρωπο που «κολλούσε» τα πάντα. Τον ηγέτη του. Τον έναν...

«Όχι», ήταν η ορθή κοφτή απάντηση του Ντίνο Ράτζα...

H φωτογραφία είναι συλλεκτική για πολλούς λόγους. Κυρίως επειδή διαθέτει πρόσωπα από πολλά αθλήματα, εκτός από το μπάσκετ. Στη φωτογραφία εμφανίζονται οι (από αριστερά): Φράνιο Αράποβιτς, Άλαν Γκρέγκοφ, Ντίνο Ράτζα, Τόνι Κούκοτς, Βλάνταν Αλάνοβιτς. Φυσικά υπάρχει ο Ντράζεν Πέτροβιτς και η τότε σύντροφός του, Ρενάτα. Πάνω από τον Ράτζα, με το μπλε φανελάκι είναι ένας Κροάτης ακοντιστής ο Ιβάν Μούσταπιτς που είχε αγωνιστεί το 1992. Ενώ, ο κύριος στη δεξιά πλευράς της φωτογραφίας, είναι ο Βόσνιος σφαιροβόλος, Ζλάταν Σαράτσεβιτς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα