«Μείνετε σπίτια σας, μην κάνετε βλακείες όπως στην Ιταλία»!

Γιώργος Κούβαρης
«Μείνετε σπίτια σας, μην κάνετε βλακείες όπως στην Ιταλία»!

bet365

Ο μπασκετικός δημοσιογράφος του Sportando και κάτοικος του Μιλάνου, Εμιλιάνο Καρσία, μιλάει στο gazzetta.gr για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία και δη στη Λομβαρδία λόγω του κορoνοϊού, ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα στους Έλληνες για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι καταστάσεις που βιώνει η παγκόσμια ανθρωπότητα είναι πρωτοφανείς λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Ερημωμένοι δρόμοι, καταστήματα κλειστά, πόλεις «στοιχειωμένες» και να έχουν παραδοθεί στο έλεος του ιού. Τα βλέπαμε σε κινηματογραφικές και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι μια πανδημία θα χτυπούσε την πόρτα όλων των χωρών του πλανήτη. Κι όμως...

Τα κρούσματα αυξάνονται, άνθρωποι χάνουν τις ζωές τους από τον κορονοϊό αλλά πάντα υπάρχει η ελπίδα για την... μεγάλη ανατροπή της κατάστασης. Αρκεί να τηρούνται κατά γράμμα τα αυστηρά μέτρα και όλοι να μένουμε στα σπίτια μας! Αυτό ακριβώς τονίζει από την Ιταλία και δη από το Μιλάνο που βρίσκεται στην «κόκκινη γραμμή» του κορονοϊού, ο δημοσιογράφος του Sportando, Εμιλιάνο Καρσία. Μιλώντας στο gazzetta.gr σχολιάζει την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουν όλοι στη γειτονική χώρα ενώ σπεύδει να στείλει στην Ελλάδα το δικό του μήνυμα ώστε να... γλιτώσει τα χειρότερα.

«Η Ιταλία αυτή τη στιγμή είναι 'σφραγισμένη' από τους πάντες και τα πάντα. Πρέπει να μένουμε στο σπίτι και να βγαίνουμε έξω μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, όπως στο σούπερ μάρκετ για τρόφιμα ή στο φαρμακείο. Ακόμα για να τρέξεις, αρκεί να είσαι απόλυτα μόνος σου χωρίς κανέναν άλλον τριγύρω σου. Πραγματικά πολύ περίεργη η κατάσταση, κάτι το οποίο δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση θα φτάσουν στο peak τους σε μια εβδομάδα. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν να μειώνονται, κάτι το οποίο ευχόμαστε όλοι» λέει αρχικά και συνεχίζει:

«Αυτό θα γίνει μόνο αν μένουμε όλοι στο σπίτι. Αν τα μέτρα λειτουργούν σωστά και τα τηρεί όλος ο κόσμος αναμένεται και μείωση των κρουσμάτων. Το ελπίζουμε. Και αυτό διότι στην περιοχή της Λομβαρδίας δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα κρεβάτια στις μοναδικές εντατικής θεραπείας. Μάλιστα η διάσημη fashion blogger, Κιάρα Φεράνι μαζί με τον σύζυγό της και τραγουδιστή Φέντεζ συγκέντρωσαν ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξουν ακόμα περισσότερες μονάδες στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε, στο Μιλάνο.»

Οι δρόμοι στη Λομβαρδία είναι έρημοι. Και το Μιλάνο μοιάζει να είναι... ακατοίκητο βάσει των όσων μας είπε και ο ίδιος ο Καρσία που κατοικεί στην ιταλική πόλη: «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Μιλάνο είναι σαν στοιχειωμένη πόλη, αλλά τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στο Μπέργκαμο. Η αστυνομία εδώ κάνει συνέχεια περιπολίες και σταματάει κόσμο για να ρωτήσει τους λόγους που βρίσκονται έξω. Που πάνε και τι ανάγκες έχουν.»

Δεν κρύβει ότι «δεν έχω τρομοκρατηθεί, αλλά σίγουρα έχω φοβηθεί. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί και τι σου ξημερώνει η επόμενη μέρα. Φοβάμαι και για την νεογέννητη κόρη μου. Σίγουρα υπάρχει ο φόβος. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι πολλές οι ανάγκες και πρέπει να πηγαίνουμε στα σούπερ μάρκετ. Υπάρχει και υπηρεσία delivery στο σπίτι όσον αφορά τα τρόφιμα, αλλά είναι τόσες πολλές οι απαιτήσεις και τόσα πολλά τα σπίτια που παραγγέλνουν πράγματα από το σούπερ μάρκετ και είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες.»

Πώς έχει επηρεάσει όμως η όλη κατάσταση τον αθλητισμό και όλα τα πρωταθλήματα στην Ιταλια; «Όπως ξέρετε ο αθλητισμός έχε μπει στον πάγο μέχρι τις 3 Απριλίου. Δεν θα υπάρχει καμία αθλητική δραστηριότητα. Θα δούμε πότε και αν θα γίνει η επανέναρξη σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Σίγουρα το ποδόσφαιρο έχει προτεραιότητα γιατί υπάρχουν μεγαλύτερα συμφέροντα και τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με το μπάσκετ. Θα κάνουν τα πάντα για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, ειδικά αν αναβληθεί για φέτος το Euro 2020. Και αυτό διότι θα πάει πολύ αργά, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Στο μπάσκετ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πολλοί Αμερικανοί αφήνουν τις ομάδες και επιστρέφουν στις πατρίδες τους, ενώ κάποιοι φεύγουν χωρίς να πουν και τίποτα όπως για παράδειγμα ο Κλαρκ της Καντού και οι Αμερικανοί της Ρόμα. Δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψουν, ακόμη και αν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Και εκτός από αυτό οι ομάδες έχουν υποστεί οικονομική ζημιά και δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους παίκτες, με εξαίρεση τις Αρμάνι Μιλάνο, Βενέτσια ή Βίρτους Μπολόνια. Μην ξεχνάμε ότι και στην περίπτωση της επανεκκίνησης, τα ματς θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Θα δούμε τι θα γίνει γιατί μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και τα προολυμπιακά τουρνουά.»

Όσο για την Αρμάνι Μιλάνο; «Αυτή τη στιγμή οι παίκτες, οι προπονητές και γενικά τα μέλη της Αρμάνι Μιλάνο βρίσκονται σε καραντίνα η οποία λήγει σε λίγες μέρες, όταν και θα έχουν συμπληρωθεί οι δύο εβδομάδες από το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όλοι βρίσκονται εδώ. Κανείς δεν έχει φύγει, ακόμα και οι Αμερικανοί. Άλλωστε η Αρμάνι πληρώνει καλά, οπότε γιατί να φύγουν; Είναι όλοι στα σπίτια τους.»

Και κατέληξε στέλνοντας τη δική του συμβουλή στους Έλληνες για να προλάβουν τις ίδιες καταστάσεις με την Ιταλία: «Μείνετε στα σπίτια σας! Πραγματικά είναι η μοναδική συμβουλή που μπορώ να στείλω. Αποφύγετε τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις. Μην κάνετε καμιά βλακεία όπως έκαναν στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έμεναν προσωρινά στο Μιλάνο λόγω των πανεπιστημίων στη Λομβαρδία και έκαναν πραγματική έφοδο στα τρένα προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους που βρίσκονται στη Νότιο Ιταλία.»

 

Τελευταία Νέα