Λαμόνικα: «Να διατηρήσουμε το μπάσκετ λιγότερο μολυσμένο» (pic)

Λαμόνικα: «Να διατηρήσουμε το μπάσκετ λιγότερο μολυσμένο» (pic)

Λαμόνικα: «Να διατηρήσουμε το μπάσκετ λιγότερο μολυσμένο» (pic)

Ο Ιταλός διαιτητής αναφέρθηκε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook στο περιστατικό μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα. 

Ενας Ιταλός δημοσιογράφος διαχειρίζεται την επίσημη σελίδα του Λουίτζι Λαμόνικα στο facebbok.

Ο διαιτητής που δέχτηκε επίθεση μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ανέφερε στο ποστάρισμα που έκανε νωρίτερα...

«Σε σχέση με ό,τι συνέβη σε μένα και τους άλλους διαιτητές, τον Νταμίρ Γιαβόρ και τον Εμίν Μόγκουλκοτς, χθες το βράδυ, μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα και αναφορικά με όσα γράφτηκαν στην Ιταλία, που τοποθέτησαν ως πηγές τα ΜΜΕ από την Ελλάδα, παίρνω αφορμή για να σας δώσω τη δική μου οπτική των γεγονότων, έχοντας ήδη λάβει πολλά μηνύματα συμπαράστασης.

Θα ξεκινήσω από τα καλά νέα, αυτού του άσχημου συμβάντος: τη συμπαράσταση που έλαβα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς, που μου έδειξαν τη συμπαράστασή τους. Όταν τυχαίνει να είσαι μέσα σε άσχημες καταστάσεις, το πόσο κοντά έρχονται οι άλλοι σε σένα είναι απαραίτητο για να παραμείνεις ήρεμος και να πάρεις κουράγιο. Οπότε, σας ευχαριστώ όλους.

Όσον αφορά το περιστατικό, αυτά συνέβησαν με λίγα λόγια. Δεχθήκαμε επίθεση από δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή, δίχως όμως αυτή να έχει πινακίδα. Δεν μπορούσαμε να τους αναγνωρίσουμε γιατί είχαν κράνη στο κεφάλι, χτύπησαν το ταξί στο οποίο ήμασταν. Όπως εμείς, έτσι κι ο οδηγός τρόμαξε πάρα πολύ απ' όσα έγιναν. Κολλήσαμε στην κίνηση, γυρνώντας προς το ξενοδοχείο μετά το παιχνίδι, σχεδόν 45' μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Μετά την άφιξη των Αρχών, από την στιγμή που οι βάνδαλοι έσπασαν το τζάμι του ταξί,μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο, για να βεβαιωθούμε ότι τα θραύσματα γυαλιού που έπεσαν πάνω μου, δεν είχαν προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, μας είπαν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και το ίδιο βράδυ με έστειλαν στο ξενοδοχείο.

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, πήγαμε με συνοδεία μέχρι το αεροδρόμιο και φύγαμε από την Αθήνα. Τώρα που σας γράφω, είναι 14:30, έχοντας ήδη προσγειωθεί στη Ρώμη, κι είμαι εν αναμονή για την εσωτερική πτήση που θα με πάει στο σπίτι μου.

Μετά την κακή περιπέτεια που είχα χθες το βράδυ, μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό που έχω πει εδώ και χρόνια στις διάφορες συναντήσεις με ομοσπονδίες και νέους διαιτητές: όλοι μαζί δουλεύουμε για να διατηρήσουμε το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο όσο το δυνατόν πιο μακριά και λιγότερο μολυσμένο από τέτοιου είδους ενέργειες. Αν το κάνουμε όλοι μαζί, οι διαιτητές, οι αθλητές, οι σύλλογοι, οι δημοσιογράφοι, οι φίλαθλοι, τότε θα χτίσουμε κάτι καλύτερο στο άθλημα για τις επόμενες γενιές».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού