Όβι Σόκο: Από τα Τρίκαλα και τα παρκέ, σε reality κι από εκεί... celebrity!

Κάτια Πετροπούλου
Όβι Σόκο: Από τα Τρίκαλα και τα παρκέ, σε reality κι από εκεί... celebrity!

bet365

Η συμμετοχή του σε reality show ήταν αρκετή, για να περάσει το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα. Το gazzetta.gr γράφει για τον πρώην παίκτη των Τρικάλων και της Μούρθια, Όβι Σόκο, που... παραμέρισε τα παρκέ και απολαμβάνει μια glamorous ζωή.

Είχε τις προδιαγραφές να γίνει, αν όχι μεγάλο, τότε σίγουρα ένα καλό όνομα στο μπάσκετ. Διακρινόταν για τα αθλητικά του προσόντα και την ενέργειά του, ενώ έβαζε με ευκολία την μπάλα στο καλάθι, προσφέροντας εντυπωσιακές φάσεις με τα καρφώματά του.

Η επαγγελματική καριέρα του Όβι Σόκο άρχισε το 2014-15 από την Μπουλαζάκ και την επόμενη σεζόν έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στα Τρίκαλα (16.5π., 7.9ρ., 2.6ασ., 1.9κλ., 19 ματς). Τον Απρίλιο του 2016 έφτιαξε βαλίτσες για την Μπρίντιζι κι έπειτα καθιερώθηκε στην Μούρθια, στην οποία έμεινε τρία χρόνια κι αγαπήθηκε από το κοινό. Αντιμετώπισε στον ημιτελικό του Final 4 του Basketball Champions League του ΟΑΚΑ (2018) την ΑΕΚ, η οποία τον «πολιόρκησε» πέρυσι, για να τον ντύσει στα κιτρινόμαυρα.

Τον προηγούμενο Ιούνιο, η είδηση πως ο ταλαντούχος φόργουορντ (2.01μ ύψος) έπαιρνε μέρος σε reality show στην πατρίδα του, τη Μεγάλη Βρετανία, παραξένεψε.

Ο Σόκο κέρδισε αμέσως το κοινό, γυναίκες και άνδρες, για την εξωτική του ομορφιά, το χαρακτήρα του, το στυλ του και το χιούμορ του. Μήνες μετά το τέλος του show, ο ίδιος απολαμβάνει ζωή... ροκ σταρ στην πατρίδα του και τα παρκέ έχουν σχεδόν περάσει σε δεύτερη μοίρα. Για την ακρίβεια, υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα Α' κατηγορίας στη Μεγάλη Βρετανία, τους London Lions, αλλά το βρετανικό μπάσκετ δεν είναι τόσο... αναπτυγμένο και «φημισμένο», όσο άλλα πρωταθλήματα.

Αφήστε που ο ίδιος, χαριτολογώντας, λέει πως μπορεί πια να πηδήξει για κάρφωμα, όχι πάνω από άνθρωπο, αλλά πάνω από τα αγαπημένα του... καπέλα!

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή...

Μια σχέση, δυο φλερτ, μια φιλία και ένας... βαρύς χωρισμός

Στις 28 Ιουνίου, ο Όβι Σόκο εμφανίστηκε στην 5η σεζόν του «Love Island» ή αλλιώς «Casa Amor», για να βρει την... αγάπη. Με το πρώτο του βήμα στο σπίτι, τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον των κοριτσιών, ειδικά της Άννα Βάκιλι, με την οποία ήταν μαζί αρχικά. Εκείνη, όμως, παρά το γεγονός πως ήθελε ένα ψηλό, μελαχρινό και καλό παιδί, είχε αισθήματα για τον «πρώην», Τζόρνταν Έιμς.

Αυτό δεν άρεσε στον Όβι και την άφησε ελεύθερη να γυρίσει στα παλιά. Έπειτα έκανε παρέα με την καλή της φίλη, Άμπερ Γκιλ και το κοινό τους έβρισκε ωραίο ζευγάρι και τους ήθελε μαζί (συμφωνούμε!). Αυτό, όμως, δεν έγινε, και αρκέστηκαν στο να λέει ο ένας τον πόνο του στον άλλον. Στη συνέχεια, κάτι παίχτηκε με την Φρανσκέσκα Άλεν και την Χάρλεϊ Μπρας, αλλά κατέληξε με την Ίντια Ρέινολντς.

Παρόλο που δημοσιεύματα και το κοινό υποστήριζαν πως η Ίντια τον ήθελε, γιατί είχε καταλάβει ότι έχει πέραση και μαζί του είχε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσει το έπαθλο των £50.000, το ζεύγος κατετάγη τρίτο. Νικήτρια αναδείχθηκε η φίλη του Άμπερ, μαζί με τον Γκρεγκ Ο' Σι.

THANKS FOR HAVING US @gbbasketball and that was a big time win tonight

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ovie Soko (@oviesoko) στις

Ο ίδιος είχε πει, αναφερόμενος στην βαθμολογία που θα έδινε στον εαυτό του: «Νιώθω πως είμαι "8", αλλά ένα διεθνές "8". Άλλοι λένε πως είναι "10", αλλά μπορείς να είσαι "10" σε ένα μέρος και να πας κάπου αλλού στον κόσμο και να είσαι "4"». Σε κείμενα και άρθρα πλέον στην χώρα του αναφέρεται ως «Love Island Star» ή «hunk», δηλαδή... παιδαράς!

Τώρα πια δηλώνει single, καθώς, όπως αποκάλυψε η «Daily Mail» στις 26 Οκτωβρίου χώρισε με την πληθωρική Ίντια. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για βεβαρημένο πρόγραμμα και των δύο, που έφερε τον χωρισμό, όμως, ο τόπος... βούιξε πως αμφότεροι δεν ήταν και πολύ πιστοί! Ο Σόκο φημολογούταν πως την έκανε την... αμαρτία με την Μάγια Τζάμα (που φέρεται να είναι σε σχέση με τον Μπεν Σίμονς), αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. «Ξέρετε ποιο είναι το αστείο; Δεν έχω συναντήσει καν την Μάγια. Το ορκίζομαι, δεν την έχω δει ποτέ στη ζωή μου». Τόσο απλά!

Από την άλλη, η Ίντια, λέγεται πως τον απάτησε με τον ποδοσφαιριστή της Γουέστ Μπρομ, Κιεράν Γκιμπς, ενώ εθεάθη και στο πάρτι γενεθλίων του, αλλά η ίδια απάντησε πως γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και δεν τρέχει τίποτα. Πάντως, συνεχίζει να δηλώνει πως της είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τον Σόκο!

Από την... αφάνεια, πρώτο θέμα!

"Tezza can s you you know"

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ovie Soko (@oviesoko) στις

Οι πέντε εβδομάδες που έμεινε ο Σόκο μέσα στο σπίτι του «Love Island» ήταν αρκετές, για να εκτοξευθεί η δημοφιλία του! Λέγεται πως μέσα σε μια ημέρα τον ακολούθησαν ένα εκατομμύριο (!) χρήστες στο instagram και πλέον αριθμεί 2.2! Χαρακτηριστικό είναι επίσης, ότι οι Βρετανοί δεν γνώριζαν και πολλά για την καριέρα του, πριν το reality, καθώς υπάρχουν πολλά κείμενα και βίντεο με αναφορές στα κατορθώματά του στα παρκέ και κάποια εξ' αυτών τιτλοφορούνται με ύφος «Σίγουρα δεν ήξερες για την μπασκετική καριέρα του Όβι, πριν το "Love Island"». Αμ, ξέραμε!

Ιστοσελίδες και περιοδικά κάνουν... πανικό για ένα ενσταντανέ του, ο ίδιος πλέον είναι μέρος του lifestyle της Μεγάλης Βρετανίας, αφού δίνει το «παρών» σε κάθε πιθανή εκδήλωση κι εκπομπή, και οι φωτογραφίες του κάθε τρεις και λίγο γίνονται πρώτο θέμα. Το «Reality Titbit», μάλιστα, ανέφερε πως η καθαρή αξία του 28χρονου για το 2019 ανήλθε στα £100.000 (δηλαδή, περίπου 119.000 ευρώ), χωρίς τις συνεργασίες, χορηγούς, δημόσιες εμφανίσεις και διαφημίσεις! Αν τα προσθέσετε και όλα αυτά, φανταστείτε το ποσό!

Ο λόγος των... ασυνήθιστων αποφάσεων

KEEP THAT SAME ENERGY

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ovie Soko (@oviesoko) στις

Σε συνέντευξή του για το λόγο που αποφάσισε να αφήσει για λίγο το μπάσκετ στην άκρη και να συμμετέχει σε ένα τέτοιο show, είχε πει: «Βασικά, ο αδερφός μου φταίει. Βλέπαμε το show μαζί πέρυσι το καλοκαίρι και μού είπε πως θα ήταν τρέλα, αν ήμουν εκεί». Ήθελε, όμως, να πάρει και αποστάσεις από τον αθλητισμό. «Ήταν μια ευκαιρία να γίνω γνωστός κι εκτός μπάσκετ και να πω πως είμαι πολλά περισσότερα από αυτό». Επίσης, είχε υποστεί δύο σοβαρούς τραυματισμούς, κάτι που τον έβαλε σε σκέψεις για την καριέρα του, ενώ βίωσε και τον θάνατο ενός φίλου του, που τον έκανε να φιλοσοφήσει περισσότερο τη ζωή. «Ένας φίλος μου πέθανε, παίζοντας μπάσκετ (Κάμερον Μουρ, 2016). Έπαθε καρδιακή προσβολή σε προπόνηση, στη Βόρεια Μακεδονία. Ήταν μακριά από το σπίτι του. Εκείνον το χρόνο έκανα πολλές σκέψεις».

Κάπως έτσι, προηγήθηκαν όλα τα παραπάνω. Από το μπάσκετ, όμως, δεν μπορείς να ξεφύγεις εύκολα. Ειδικά αν από πολύ μικρή ηλικία είσαι με μια μπάλα στο χέρι. Στις 20 Νοεμβρίου, σε ακόμα μια κίνηση - έκπληξη, υπέγραψε συμβόλαιο με τους London Lions. Ομάδα που παίζει στην πρώτη κατηγορία του βρετανικού πρωταθλήματος και πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο, ενώ τερμάτισε δεύτερη, καθώς ηττήθηκε στους τελικούς από τους London Royals. Ο μισθός από την ομάδα του, υπολογίζεται μεταξύ £100.000-£200.000.

«Χαίρομαι που επέστρεψα σπίτι μου και που θα συνεισφέρω στο μπάσκετ, από το μέρος που άρχισε η αγάπη μου γι' αυτό. Έχει μεγάλη σημασία για μένα που θα παίζω μπροστά στους φίλους, στην οικογένεια και στους φιλάθλους στην πατρίδα μου. Ανυπομονώ πολύ», δήλωσε με την υπογραφή του.

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί...

Και τηλεσχολιαστής...

Ο πολυάσχολος Σόκο σχολιάζει και αγώνες του ΝΒΑ για χάρη του «Sky Sports» τη σεζόν 2019-20, αφού το γνωστό κανάλι ήρθε σε συμφωνία για τηλεοπτική μετάδοση 134 παιχνιδιών της κορυφαίας λίγκας. Κάτι που δεν θα είναι δύσκολο για εκείνον, αν κρίνουμε από το προσωνύμιο «Motorola», που τού έχει δώσει η μητέρα του, Φολούσο, επειδή μικρός μίλαγε πολύ.

«Ζω κι αναπνέω για το μπάσκετ από όταν ήμουν παιδί, οπότε, δεν μπορούσαν να απορρίψω την ευκαιρία να είμαι μέρος μιας ομάδας, που μεταδίδει το άθλημα σε εκατομμύρια φιλάθλους. Αυτή η σεζόν στο ΝΒΑ θα είναι η καλύτερη!», είχε πει ενθουσιασμένος, βάζοντας ακόμα περισσότερα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό.

...και μοντέλο!

Με τέτοια - εξωαγωνιστικά - προσόντα, ήταν δύσκολο ο Όβι να μην ασχοληθεί με το χώρο της μόδας. Από τότε που βγήκε από το reality, έχει ποζάρει για τον γνωστό οίκο μόδας, «Calvin Klein», και όχι μόνο, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία του ίδιου και του πατέρα του, Ρέιμοντ, με την βρετανική διαδικτυακή εταιρεία ρούχων, «ASOS».

Το μήνυμα που θέλει να περάσει

«Η προσοχή μετά το σπίτι είναι μεγάλη. Αυτό σε κάνει να νιώθεις καλά, αλλά την ίδια στιγμή είμαι ο εαυτός μου κάθε ημέρα. Είναι κάπως... άγριο πως όλο αυτό, μπορεί να έχει απήχηση σε τόσους πολλούς ανθρώπους.Υπάρχει μια σύγχυση μέσα μου», είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος και...μπερδεμένος, θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα.

Με καταγωγή από τη Νιγηρία και μεγαλωμένος στο Λονδίνο, στόχος του είναι να δείχνει πως η διαφορετικότητα είναι ωραία και πως πρέπει να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου. «Αν υπάρχει ένα πράγμα που ελπίζω να έδειξα, είναι πως το να είσαι εσύ είναι υπέροχο. Είναι κουλ να είσαι αυθεντικός. Σκέψου τι αξία έχει αυτό. Ο κάθε άνθρωπος, ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, είναι μοναδικός. Ακόμα κι από τόσο μικρή ηλικία (που εκτέθηκε στην τέχνη λόγω του πατέρα του) έβλεπα τα πράγματα διαφορετικά».

Looking for love

Thanks to the @asos family, I appreciate you guys, had a wonderful night, congrats to all the winners and all the nominees

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ovie Soko (@oviesoko) στις

Πάντως, από δηλώσεις του από εδώ κι από εκεί, ο Σόκο φαίνεται πως γυρεύει το άλλο του μισό. Στη διάρκεια που ήταν στο «Casa Amor», η κάμερα τον «έπιασε» να λέει «Επειδή είμαι αθλητής, οι γυναίκες με κυνηγούν για τα λεφτά μου. Το να έχεις λεφτά, σημαίνει μοναξιά», ενώ σε μια συζήτηση με την φίλη του, Άμπερ, είχε πει «είναι πιο βαθύ, από όσο μπορεί να καταλάβει ο κόσμος».

Όσο για τη γυναίκα που τού αρέσει; «Η εκθαμβωτική Μέγκαν Μαρκλ και η "άγρια" Ριάνα».

Κάπως αντίθετα θα λέγαμε...

Πηγές: The Guardian, This Morning Show, Love Island, Reality Titbit, The Sun, BBC, Daily Mail, Mirror

 

Τελευταία Νέα