Μάλκοβιτς: «Τα πάντα στην EuroLeague έχουν να κάνουν με τα χρήματα»

Gazzetta team
Μάλκοβιτς: «Τα πάντα στην EuroLeague έχουν να κάνουν με τα χρήματα»

bet365

Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς σχολίασε με δηκτικό τρόπο το μοντέλο των εγγυημένων συμβολαίων της EuroLeague.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκατσε για τελευταία φορά σε πάγκο ομάδας το 2012 όταν εργάστηκε στην Τσεντεβίτα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο νικητής της Αδριατικής Λίγκας ενδέχεται να μην αγωνίζεται πια στην EuroLeague.

«Ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν παίζουν με 7-8 ξένους παίκτες… Θα ήθελα πολύ να δω μία από αυτές τις ομάδες να κατακτά τον τίτλο στην ABA League, αλλά τι θα γίνει μετά; Δεν θα παίξουν στην EuroLeague. Άρα, για ποιο λόγο παίζουμε; Το πρόβλημα είναι ο τρόπος που σκέφτεται η EuroLeague. Όταν μίλησα με τον Τζόρντι Μπερτομέου του είπα ότι είναι αδύνατον αυτή η περιοχή να μη δώσει μία ομάδα στην EuroLeague.

Αλλά προφανώς η δύναμη του χρήματος υπερισχύει. Όλοι ξέρουμε ποιος είναι από την Αγία Πετρούπολη. Πιστεύω ότι ο πρωταθλητής της ΑΒΑ δε θα παίζει πια στην EuroLeague. Αλλά ακόμα κι αν παίξουμε, θα έχουμε πολλούς Αμερικάνους παίκτες και δε θα υπάρχει κανένα όφελος για το δικό μας μπάσκετ. Τα πάντα έχουν να κάνουν με χρήματα. Η EuroLeague έτσι όπως έχει γίνει, βασίζεται μόνο στα χρήματα. Αλλά όταν η Λίβερπουλ, που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε 300εκ., η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν μεγάλη χασούρα. Τι συζητάμε»;

Για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς ξεκαθαρίζοντας πως: «Δεν έχει νόημα να παίζεις στην Αδριατική αν δεν συνδέεται με την EuroLeague».

 

Τελευταία Νέα