Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Χολμς για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη (pics)

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Χολμς για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη (pics)

Κάτια Πετροπούλου
Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Χολμς για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη (pics)

bet365

Μια απόφαση που θέλει μεγάλο θάρρος και κουράγιο πήρε ο Τζόναθαν Χολμς και αποκάλυψε με ανάρτησή του στο instagram το δράμα που βίωσε όταν ήταν 6 ετών.

Είναι από τις στιγμές που δεν θέλεις να θυμάσαι, αλλά θα μένουν πάντα μέσα σου.

Άλλοι τις κλειδώνουν για τα καλά σε ένα χρονοντούλαπο και προσποιούνται ότι δεν υπήρξαν ποτέ, ενώ άλλοι αποφασίζουν να βγουν μπροστά και να αποκαλύψουν όσα άσχημα πέρασαν, ώστε να βοηθήσουν με τον τρόπο τους άλλα θύματα, τα οποία δεν βρίσκουν το κουράγιο να μιλήσουν.

Ο Τζόναθαν Χολμς επέλεξε να κάνει το δεύτερο.

Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Χάποελ Τελ Αβίβ γνωστοποίησε μέσω instagram την κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν 6 ετών και ζήτησε συγγνώμη από όσα πρόσωπα πλήγωσε έκτοτε με την συμπεριφορά του.

«Το σκέφτηκα πολύ πριν το αποκαλύψω στον κόσμο, αλλά ήρθε η ώρα.

Λυπάμαι βαθύτατα για τον πόνο που προκάλεσα σε κάποιον μέσα στα χρόνια, εξαιτίας των αποφάσεων που πήρα και πράγματα που είπα κι έκανα. Είμαι ένας άνθρωπος με ελαττώματα, με μεγάλα προβλήματα που έχουν ρίζες πίσω στην παιδική μου ηλικία.

Όταν ήμουν παιδί, είχα παρενοχληθεί και κακοποιηθεί σεξουαλικά για χρόνια. Το κρατούσα μέσα μου για 15+ χρόνια και δεν κατάλαβα τι μου έκανε υποσυνείδητα. Αυτό με οδήγησε στο αλκοόλ και τα φάρμακα, όσο ήμουν στο λύκειο.

Η πρώτη φορά που μίλησα σε κάποιον, ήταν όταν ήμουν 22. Μέσα από την θεραπεία και βλέποντας ψυχίατρο, κατάλαβα πως ό,τι μου συνέβη, ήταν εν αγνοία μου ένα μαύρο σύννεφο πάνω από την ζωή μου.

Είμαι ένας άνθρωπος με πολλή αγάπη και χαρά μέσα μου και όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν αυτό καλά. Ο σκοπός αυτού δεν είναι να νιώσει κάποιος άσχημα για εμένα ή να μου πει πόσο λυπάται. Ο σκοπός αυτού είναι να χρησιμοποιήσω την μικρή αυτή πλατφόρμα για να δώσω, σε όσους έχουν περάσει περίπου τα ίδια πράγματα με εμένα, αυτοπεποίθηση, ώστε να ξέρουν πως δεν είναι μόνοι.

Είναι επίσης ένας τρόπος για να μάθουν οι άνθρωποι που έχω πληγώσει πως δεν έχουν να μου κρατήσουν... μούτρα για τίποτα.

Το κρατούσα μέσα μου 15 χρόνια και με έχει καταστρέψει. Βγείτε μπροστά και πείτε την αλήθεια σας, ό,τι κι αν γίνει.

Πέρασα από κατάθλιψη, από σκέψεις αυτοκτονίας κι από πολύ πόνο, περισσότερο από όσο μπορώ να εκφράσω. Όχι μόνο για όσα πέρασα, αλλά περισσότερο επειδή προκάλεσα πόνο και στεναχώρια σε ανθρώπους που αγαπάω αληθινά, εξαιτίας των ανεπίλυτων προβλημάτων μου.

Μαμά και μπαμπά, συγγνώμη. Άμπερ και Στέρλινγκ, συγγνώμη. Άννα Στίβενς, συγγνώμη. Σε όλους τους φίλους και τους ανθρώπους που είναι κοντά μου και που πλήγωσα ανά τα χρόνια, συγγνώμη.

Στον 6χρονο Τζόναθαν Χολμς, συγγνώμη. Έλα δικέ μου. Μην αφήσεις την παρενόχληση να σου καταστρέψει τη ζωή, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες για τους άλλους. Συμπεριλαμβανομενου κι εμού».

 

Τελευταία Νέα