Άρης - Λέφσκι 81-76

Άρης - Λέφσκι 81-76

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης - Λέφσκι 81-76

bet365

Με δέκα κλεψίματα και ισάριθμες τάπες, ο Άρης ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του καθώς επικράτησε της Λέφσκι Λουκόιλ στο Nick Galis Hall με 81-76.

Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου φάνηκε στο επίπεδο έντασης των δύο ομάδων στην άμυνα. Οι συνεργασίες έβγαιναν ευκολότερα και για τον Άρη οι 17 τελικές πάσες στο πρώτο ημίχρονο στοιχειοθέτησαν φετινό ρεκόρ. Η δε Λέφσκι Λουκόιλ σούταρε με ποσοστό ευστοχίας 100% (σ. σ. 4/4) στο πρώτο δεκάλεπτο. Αυτή η ευστοχία της έδωσε και το προβάδισμα με 24-26, ενώ ο κύριος τρόπος έκφρασης για τον Άρη ήταν ο Λάκι Τζόουνς ο οποίος σημείωσε 12 πόντους σ’ αυτό το διάστημα.

Φλιώνης, Βεργίνης και Χρηστίδης έδωσαν επιπλέον συνεργασίες στην ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά και το προβάδισμα με 34-29 (13’). Η Λέφσκι βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Ντέγιαν Ιβάνοφ αλλά και από τον Πάτρικ Ρίμπερτ και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 46-43.

Περισσότερο λόγω επιπολαιότητας και λιγότερο λόγω έντασης στην άμυνα, οι δύο ομάδες με δυσκολία έβρισκαν λύσεις στο τρίτο δεκάλεπτο. Με κοινό χαρακτηριστικό επίσης τα λάθη και των δύο είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού είτε transition game. Μοιραία το επιμέρους σκορ στη συγκεκριμένη περίοδο περιορίστηκε στο 13-11. Η διαφορά ήταν ότι ο Άρης βρήκε δύο μακρινά σουτ με τους Τζόουνς, Βεργίνη και προηγήθηκε με 59-54 στο τέλος της περιόδου.

Οι ίδιοι παίκτες μαζί με τον Δημήτρη Φλιώνη έδωσαν λύσεις και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ανεβάζοντας τη διαφορά στα επίπεδα των εννιά πόντων (68-59, 33’). Τα τρίποντα από τους Νταλό, Χάρις έδωσαν τη δυνατότητα στον Άρη να πατήσει σε διψήφια διαφορά (74-63, 35:30) η οποία τον κράτησε στην τελευταία προσπάθεια της Λουκόιλ Λέφσκι για επιστροφή στη διεκδίκηση της νίκης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί βρήκε κίνητρο σ’ ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και αυτό αποτυπώνεται μέσα από τα 10 κλεψίματα αλλά και τις ισάριθμες τάπες.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λάκι Τζόουνς παραμένει «ζεστός» κι έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο μακρινό σουτ. Ο Δημήτρης Βεργίνης χρησιμοποιήθηκε τόσο στη θέση «1» και «2», έδωσε λύσεις στην επίθεση, οργάνωση και τελική πάσα.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Δημήτρης Φλιώνης και Μπορίς Νταλό. Ο πρώτος έδωσε οργάνωση, σκορ έως και δύο κοψίματα, ο δεύτερος πρόσφερε επιπλέον κατοχές μέσα από τα κλεψίματά του αλλά και σκορ στην επίθεση.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ραμόν Χάρις δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση και κατ’ επέκταση το μακρινό σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα κλεψίματα μέσα από τα οποία ο Άρης βρήκε καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, σε συνδυασμό με το 44% στα τρίποντα.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης έδωσε τη δυνατότητα στη Λέφσκι Λουκόιλ για επιπλέον κατοχές μέσα από τα 13 επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι Βούλγαροι. Οι τελευταίοι ήταν επιπόλαιοι σε πάσα αλλά και σε εκτέλεση

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η συνεργασία του Δημήτρη Βεργίνη με τον Μαϊκάλ Κάιζερ στο δεύτερο δεκάλεπτο και ο εντυπωσιακό κάρφωμα του τελευταίου.

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 46-43, 59-54, 81-76.

Δείτε ξανά το παιχνίδι

 

Τελευταία Νέα