Ντνίπρο - Άρης 51-55

Ντνίπρο - Άρης 51-55

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ντνίπρο - Άρης 51-55

bet365

Ο Άρης επικράτησε στην Ουκρανία της Ντνίπρο με 51-55 για τη 2η αγωνιστική του FEC αλλά η απόδοσή του ήταν και πάλι προβληματική με ενδεικτικό στοιχείο τη λειτουργία του στην επίθεση και τα 46 άστοχα σουτ!

Πρέπει να υπολογιστεί βέβαια ότι οι «κίτρινοι» υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία στο ταξίδι τους στην Ουκρανία καθώς έφτασαν στην πόλη Ντνιεπροπετρόφ στις δύο τα ξημερώματα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου συνεχίζει να αντιμετωπίζει έντονο επιθετικό πρόβλημα.

Ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, επικράτησαν κανόνες… streetball, με τη διαφορά ότι στο πρώτο δεκάλεπτο η Ντνίπρο έβαλε τα σουτ σε αντίθεση με τον Άρη που σούταρε με απελπιστικό ποσοστό ευστοχίας (6/20, 30%) με συνέπεια να βρεθεί στο -9 (12-3) έπειτα από τέσσερα αγωνιστικά λεπτά αλλά και στο -12 (17-5) δύο λεπτά αργότερα. Τα μακρινά σουτ των Φλιώνη, Μποχωρίδη σε συνδυασμό με την πιεστική άμυνα συνετέλεσαν στη μείωση της διαφοράς στο τέλος της περιόδου (22-15).

Ο Αρης μάζεψε 10 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, γενικώς είχε 12 επιθέσεις από τη Ντνίπρο στο πρώτο ημίχρονο αλλά με 11/40 σουτ και επιλογές (σαν αυτές που είχε κυρίως ο Λάκι Τζόουνς) δεν θα μπορούσε να δει… χαΐρι. Η ελληνική ομάδα μείωσε σε 25-23 στα μισά της δεύτερης περιόδου, δίχως όμως να ανατρέψει την εις βάρος της κατάστασης μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (33-28).

Ο Άρης κράτησε την άμυνά του και στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά στην επίθεση παρέμεινε το ίδιο απογοητευτικός απέναντι στην άμυνα ζώνης των γηπεδούχων. Λόγω άμυνας, έκανε επιμέρους σκορ 4-14 και προηγήθηκε με 37-42 (37:30), αλλά στα τελευταία 2:30 λεπτά της 3ης περιόδου είχε διαδοχικές κακές επιλογές και με 7-0 των Ουκρανών το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 44-42.

Τα κλεψίματα του Δημήτρη Φλιώνη και τα «τελειώματα» του Λευτέρη Μποχωρίδη έδωσαν στον Άρη διαφορά πέντε πόντων (44-49, 35’) την οποία υπερασπίστηκε μέσα από την άμυνά του, αλλά και σε συνδυασμό με τις επιλογές των Ουκρανών. Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τον αγώνα πριν μπει αυτός στο τελευταίο λεπτό, αλλά με 20/66 σουτ και 7/17 ελεύθερες βολές, δεν θα μπορούσε να το πετύχει.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί δεν θα μπορούσε να χάσει από μια ομάδα τόσο χαμηλής ποιότητας, όσο άσχημα κι αν έπαιξε…

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τον Δημήτρη Φλιώνη οι οποίοι πήραν στις πλάτες τους την ομάδα στην τελευταία περίοδο και φρόντισαν γι’ αυτή τη διαφορά των πέντε πόντων (44-49) η οποία διατηρήθηκε μέσω της άμυνας.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γκάρι Μπελ. Ήταν άστοχος αλλά τα 15 από τα 16 σουτ που πήρε ήταν σωστές επιλογές και μέσα από μπασκετική λογική.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Λάκι Τζόουνς δείχνει να έχει χάσει την κατεύθυνσή του κι έπαιξε ατομικά. Ο Ραμόν Χάρις μάζεψε τα ριμπάουντ στην άμυνα αλλά στην επίθεση οι κινήσεις του δυσκόλευαν τους συμπαίκτες του. Βεργίνης και Νταλό στον χρόνο που έπαιξαν δεν μπήκαν στο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα κλεψίματα του Δημήτρη Φλιώνη στην τελευταία περίοδο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Άρης θα πρέπει να κοιτάξει το πώς λειτουργεί στην επίθεση και πώς θα αρχίσει να παίζει σαν ομάδα

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 33-28, 44-42, 51-55

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα