O Μιχάλης Υφαντής κάνει βουτιά στο παρκέ της πολιτικής (pic)

O Μιχάλης Υφαντής κάνει βουτιά στο παρκέ της πολιτικής (pic)

bet365

Ο Μιχάλης Υφαντής θέλει να δώσει πίσω στην πόλη του, τόσα κι άλλα τόσα από όσα αυτή του πρόσφερε τα 25 περίπου χρόνια που έπαιξε στον Παπάγου.
Ένας εργάτης του μπάσκετ, πέφτει για να πιάσει το «Σταυρό» στα θολά νερά της πολιτικής.

Μιχάλης για τους φίλους, Mike για την κερκίδα, Υφαντής για τον αντίπαλο, ο ψηλός για τους γείτονες, μπαμπάς και σύζυγος, όπως και να τον πεις, αυτός ο τύπος μόνο απαρατήρητος δεν πέρναγε σε ό,τι και αν έκανε.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στα γήπεδα, ρίχνεται στη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να προσφέρει στη γειτονιά της καρδιάς του. Όσα πρόσφερε φορώντας την αγαπημένη του φανέλα και άλλα τόσα, σε ένα ρόλο που δεν έχει σορτσάκι και φανέλα αλλά απαιτεί τον ίδιο τσαμπουκα. Ίσως και περισσότερο.

Λίγα 24ωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση, ο Μιχάλης Υφαντής απαντά σε 6 ερωτήσεις που θα ήθελες και εσύ να του κάνεις.

Τελικά αυτός ο κεραυνός που έχει για σήμα η φανέλα του Παπάγου, δεν φεύγει με τίποτα από το στήθος?

Με τίποτα. Αυτός ο κεραυνός μπήκε στην καρδιά μου όταν ήμουν μικρός και τίποτα δεν κατάφερε να τον ξεριζώσει. Ο Παπάγος με μεγάλωσε ως γιο, με έκανε παίκτη, πατέρα, σύζυγό και κάθε μέρα μου χαρίζει ζωή. Μια πόλη, μια ομάδα, εγώ. Τρεις παράλληλες ιστορίες. Μια γειτονιά που χτίστηκε για λίγους και έγινε μια σύγχρονη πόλη. Μια ομάδα που ξεκίνησε από μια παρέα και έπαιξε στην Ευρώπη. Και εγώ που πήρα μια μπάλα και την κοίταξα καλά καλά. Η συνέχεια γνωστή.

Και γιατί τώρα? Τι σε έκανε να πεις το ναι?

Τρία πράγματα. Η ανάγκη για ανάπτυξη του αθλητισμού που είναι πιο επιτακτική στην κοινωνία μας από ποτέ. Τα παιδιά μου που μεγαλώνουν και ο χρόνος είναι περισσότερος. Και φυσικά η πρόσκληση του Δημάρχου μας Ηλία Αποστολοπούλου, ενός ικανού ανθρώπου με όραμα, αδιαπραγματευτη αγάπη για το Δήμο και ηθική.

Μπαίνεις σε ένα καινούργιο γήπεδο και δεν ξέρεις και το παιχνίδι ...

Όπως τότε. Κράτησα χαμηλά τη μπάλα, σήκωσα ψηλά το κεφάλι, ορκίστηκα να υπηρετώ την ομάδα και κάθε μέρα ιδρωνα τη φανέλα. Κάτι ανάλογο σκέφτομαι και τώρα.

Άμυνα η επίθεση στα δημοτικά συμβούλια?

Ξέρεις πως η άμυνα δεν υπήρξε ποτέ η αδυναμία μου. Ωστόσο βασίστηκα στη συνεργασία και το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές με δικαίωσε. Στην επίθεση ήμουν καλύτερος. Όμως επίθεση δεν σημαίνει μόνο καλάθι. Σημαίνει οργάνωση, σύστημα, πάσα, ηρεμία και αιφνιδιασμός. Και κυρίως σεβασμό στον αντίπαλο. Εδώ, αντίπαλος είναι μόνο κάθε αρνητικό για την πόλη μας και το κοινό καλό. Και εγώ με τους αντιπάλους ξέρεις πως δεν ήμουν ποτέ επιοικης.

Αθλητισμός και νέοι σημαίνει μόνο ωραία γήπεδα η μήπως μπορείς να κάνεις και κάτι ακόμα?

Αθλητισμός σημαίνει παιδεία. Σημαίνει διδαχές. Σημαίνει καλές συνθήκες. Σημαίνει υποδομές που θα φέρουν τα παιδιά κοντά. Σημαίνει πολυχρωμία στα γήπεδα. Σημαίνει δημιουργία κινήτρων. Και φυσικά σημαίνει καλλιέργεια μιας κουλτούρας που το γήπεδο γίνεται τόπος συνάντησης.

Δώσε μου 5 λόγους για να σε ψηφίσουν. Και γρήγορα...

Γιατί οι προθέσεις μου είναι αγνές και το μεράκι μου πολύ.

Γιατί είμαι παίκτης ομάδας και προτιμώ πολλά χαμόγελα από ένα.

Γιατί ζω μια ζωή μαζί με νέους και ξέρω τι πρέπει να κάνω για να βελτιώσω την καθημερινότητά τους.

Γιατί όσα χρόνια και αν πέρασαν, εγώ έχω την ίδια όρεξη που είχα εκείνη την πρώτη μέρα στο γήπεδο.

Γιατί αυτή η πόλη μου έδωσε περισσότερα από όσα φανταζόμουν και εγώ θέλω να της δώσω περισσότερα από όσα φαντάζεται.

 

Τελευταία Νέα