Παπαμακάριος: «Συνειδητή η απόσυρσή μου, φεύγω γεμάτος»

Gazzetta team
Παπαμακάριος: «Συνειδητή η απόσυρσή μου, φεύγω γεμάτος»

bet365

Ο Μανώλης Παπαμακάριος μίλησε για την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ, το πόσο κοντά ήταν στο Περιστέρι, την πικρία που τού άφησε η Εθνική, ευχαρίστησε τον Αργύρη Πεδουλάκη και αναφέρθηκε στο νέο του ρόλο στον Ήφαιστο Λήμνου.

Αναλυτικά όσα είπε στον «ΣΠΟΡ FM 94.6»:

Για την απόφασή του να αποσυρθεί: «Ήταν συνειδητή επιλογή. Ήμουν σε καλή κατάσταση, έκανα προπονήσεις και είχα στο μυαλό μου να παίξω μια ακόμη χρονιά, με προτίμηση το Περιστέρι, αλλά οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν. Η οικογένεια Μπούμπουρα μού έκανε μια πρόταση με προοπτική, ξεκινάμε από το μηδέν και χρειάζεται πολλή δουλειά. Έτσι αποφάσισα να ολοκληρώσω την καριέρα μου».

Daily Predictor* με έπαθλο* €125.000 μετρητά* σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Για τα συναισθήματά του: «Φεύγω γεμάτος. Δεν θα περίμενα ούτε στα όνειρά μου πως θα έκανα αυτή την καριέρα. Ότι θα παίξω στον Ολυμπιακό, σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην ACB, σε τελικό Κυπέλλου με ομάδα της Α2… Είμαι πολύ χαρούμενος με όσα έζησα και τους ανθρώπους που συναναστράφηκα. Αποχωρώ γεμάτος συναισθήματα που μόνο το μπάσκετ μπορεί να σου χαρίσει».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι: «Μερικές φορές δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο συναισθηματικός. Μου στοίχισε κυρίως σε χρήμα. Έπρεπε να λειτουργώ λιγότερο με το συναίσθημα και να είμαι πιο σκληρός σαν επαγγελματίας».

Για τις στιγμές που τον έχουν στιγματίσει: «Πρώτα στο Τελ Αβίβ με το χαμένο σουτ στα play offs της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό απέναντι στη Μακάμπι. Και μετά ο τελικός με το non call, το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο Διαμαντίδης και κάποιες φάσεις που ακολούθησαν, που δεν μας δόθηκε η δυνατότητα ίσως να αλλάξουμε τη ροή της σειράς».

Για την ήττα του Μακεδονικού από τη Λιέτουβος Ρίτας στον τελικό του Σαπόρτα: «Αγχωθήκαμε περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Όταν έφυγε η πίεση παίξαμε καλύτερα και αν το ματς είχε λίγο παραπάνω χρόνο θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τον προπονητή και τον συμπαίκτη που ξεχωρίζει στην καριέρα του: «Ο προπονητής στον οποίο χρωστάω πολλά πράγματα είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης. Με έχει βοηθήσει σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Είναι μια ανθρώπινη σχέση. Σε όλες τις ομάδες ερχόμουν κοντά με όλα τα παιδιά. Στις περισσότερες ομάδες ήμουν αρχηγός, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συμπαίκτη».

Για την εικόνα του ελληνικού μπάσκετ: «Παρότι δεν υπάρχει η ευημερία των προηγούμενων χρόνων, το μπάσκετ παράγει και παίκτες και προπονητές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε λίγο τη νοοτροπία μας».

Για την παρουσία του στην προεδρία του ΠΣΑΚ: «Μου ζήτησαν να συνεχίσω μέχρι το τέλος της θητείας μου, δηλαδή μέχρι το Νοέμβριο του 2019. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα εγγυημένο εισόδημα για τους παίκτες και την ασφάλιση των παιδιών στην Α2 και των προστατευόμενων μελών τους. Αυτές είναι πλέον οι προτεραιότητες».

Για την Εθνική ομάδα: «Θα ήθελα να είχα λάβει μέρος σε τουλάχιστον μια μεγάλη διοργάνωση. Πριν το Ευρωμπάσκετ της Σερβίας είχα κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω πως άξιζα μια θέση σε εκείνη την ομάδα. Υπάρχει μια μικρή πικρία, αλλά συνεχίζουμε».

Για το ρόλο του στον Ήφαιστο Λήμνου: «Θα είμαι υπεύθυνος της ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι σε συνεργασία με τον προπονητή και τη διοίκηση, ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στην ομάδα. Επίσης στις ακαδημίες θέλουμε να δώσουμε έμφαση, η οικογένεια Μπούμπουρα θέλει να δημιουργήσει όχι μόνο αθλητές, αλλά και υγιείς φιλάθλους. Γίνονται προσπάθειες να φτιαχτεί το γήπεδο και άλλες υποδομές και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

 

Τελευταία Νέα