Εθνική: Η ζωή στη «φούσκα» της Βικτόρια

Εθνική: Η ζωή στη «φούσκα» της Βικτόρια

Εθνική: Η ζωή στη «φούσκα» της Βικτόρια

bet365

Το Gazzetta γράφει για τις συνθήκες επιβίωσης στη «φούσκα» της Βικτόρια εν μέσω κορονοϊού. Τι ισχύει σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα και πότε ένας παίκτης αποβάλλεται από τη διοργάνωση.

Η Εθνική ομάδα ρίχνεται τα ξημερώματα της Τετάρτης 30/6 (2:05, ΕΡΤ) στη μάχη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κόντρα στον οικοδεσπότη του Προολυμπιακού τουρνουά Καναδά, σε ένα ασφαλές και αποστειρωμένο περιβάλλον που στήθηκε στη Βικτόρια για την περίσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο, όπως και όλα τα μέλη των έξι εθνικών ομάδων φεύγουν από το ξενοδοχείο μόνο για τις προπονήσεις και τους αγώνες! Λίγες ώρες πριν από το πρώτο τζάμπολ του τουρνουά, το Gazzetta παρουσιάζει τις συνθήκες που επικρατούν στη Βικτόρια με στόχο την ασφαλή διεξαγωγή του Προολυμπιακού

Κατά την άφιξή τους στη Βικτόρια στις 25 Ιουνίου τα μέλη της αποστολής της Εθνικής ομάδας υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ. Την Τρίτη 28/6 υποβλήθηκαν σε νέο τεστ και εφόσον προκριθούν στα ημιτελικά του Προολυμπιακού τουρνουά, θα κάνουν και τρίτο COVID PCR τεστ στις 2 Ιουλίου.

Σε περίπτωση, λοιπόν που κάποιο μέλος των έξι εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στο Προολυμπιακό τουρνουά παρουσιάσει συμπτώματα, ο ίδιος και ο συγκάτοικός του θα τεθούν σε άμεση απομόνωση στο ξενοδοχείο όπου καταλύει η αποστολή. Παρεμπιπτόντως, οι γιατροί των έξι εθνικών ομάδων καλούνται να ελέγχουν για πιθανά συμπτώματα όλους τους παίκτες κάθε μέρα και να ενημερώνουν τον αρμόδιο υπεύθυνο της FIBA. Εφόσον, λοιπόν κάποιο μέλος της αποστολής βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, θα νοσηλευτεί εφόσον κριθεί αναγκαίο. Αν το τεστ είναι αρνητικό, θα παραμείνει σε απομόνωση στο ξενοδοχείο και η FIBA θα οργανώσει επανεξέταση. Αν σε αυτή την περίπτωση βρεθεί κρούσμα, το μέλος της αποστολής θα μπει σε καραντίνα και η πορεία της υγείας του θα ελέγχεται καθημερινά.

Σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού στη «φούσκα» της Βικτόρια, όλες οι στενές επαφές του υποβάλλονται σε τεστ. Συγκεκριμένα:
1. Υποβάλλονται σε PCR τεστ την πρώτη μέρα που εντοπίζεται το κρούσμα.
2. Υποβάλλονται σε rapid test πριν από κάθε παιχνίδι.
Επίσης, θα μεταφερθούν σε μονόκλινο δωμάτιο ενώ θα μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στις προπονήσεις και τους αγώνες με ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τεστ την παραμονή του αγώνα ή πριν από το τζάμπολ.

Η διοργανώτρια αρχή έχει ξεκαθαρίσει πως όλα τα μέλη των έξι αποστολών πρέπει να μείνουν μέσα στη «φούσκα»! Κάτι που σημαίνει πως ο μόνος λόγος για να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο είναι να πάνω στο γήπεδο για προπόνηση και τους αγώνες, δίχως να έρχονται σε επαφή με τρίτους. Παράλληλα, υπάρχουν σημεία ελέγχου στο ξενοδοχείο και την είσοδο του γηπέδου, επιτρέποντας την είσοδο και έξοδο μόνο σε διαπιστευμένα άτομα. Αναφέρεται, μάλιστα ρητά πως οι παραβάτες των παραπάνω υποχρεώσεων δεν θα μπορούν να μπουν ξανά στη «φούσκα».

Εννοείται, επίσης πως είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και αντισηπτικών για κάθε άτομο στο γήπεδο και το ξενοδοχείο με εξαίρεση:
1. Τους παίκτες, κατά τη διάρκεια των αγώνων και των προπονήσεων (ακόμα και όταν κάθονται στον πάγκο)
2. Τον πρώτο προπονητή, κατά τη διάρκεια των αγώνων και των προπονήσεων
3. Τους τρεις διαιτητές, την ώρα του αγώνα
4. Τους σχολιαστές της τηλεόρασης

Επίσης, δεν υπάρχει εξαίρεση για τον παραπάνω κανόνα όσον αφορά τους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει ήδη από Covid-19.

Αν μάλιστα κάποιος παίκτης φύγει για λόγο μη ιατρικό από τη «φούσκα», αποβάλλεται από τη διοργάνωση και είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών όπως προβλέπει η Κυβέρνηση του Καναδά!

 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα