ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Σκουρτόπουλος: «Να πάρει πρωτάθλημα ο Γιάννης με τους Μπακς και θα τα βρούμε τα υπόλοιπα»

Σκουρτόπουλος: «Να πάρει πρωτάθλημα ο Γιάννης με τους Μπακς και θα τα βρούμε τα υπόλοιπα»

Σκουρτόπουλος: «Να πάρει πρωτάθλημα ο Γιάννης με τους Μπακς και θα τα βρούμε τα υπόλοιπα»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έκανε τον απολογισμό των προκριματικών και φυσικά αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Σκουρτόπουλου στον «Επικοινωνία 94FM»:

Για την παρουσία της ομάδας στα προκριματικά και την πρόκριση-πρωτιά: «Είναι ευχάριστο το συναίσθημα και για μένα και για όλα τα παιδιά και για όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν. Η αλήθεια είναι, όσον αφορά την πρόκριση, ότι έχουμε ανακουφιστεί πολύ γρήγορα, από τον Σεπτέμβρη, όμως είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα έμεινε συγκεντρωμένη. Υπήρχε ένας δεύτερος στόχος, ο οποίος ήταν να αναρριχηθούμε όσο μπορούμε ψηλότερα στο Ranking της FIBA, η ομάδα μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών ανέβηκε τέσσερις θέσεις. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και όσον αφορά το παγκόσμιο, που μπορεί να τεθεί επικεφαλής ομίλου, αλλά και για τις μετέπειτα διοργανώσεις, που η ομάδα θα είναι σε προνομιούχα θέση»

Για τα προβλήματα που ξεπεράστηκαν…: «Ήταν πάρα πολλά τα προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα ήταν το άγχος των αγώνων, δηλαδή μια διοργάνωση για την οποία δεν είχαμε εμπειρία πρωτύτερα, ούτε εμείς, ούτε κάποιοι άλλοι. Δεύτερο και πολύ σημαντικό ήταν ότι σχεδόν όλοι στερηθήκανε πολύ σπουδαία ονόματα και παίχτες που ήταν στην Euroleague, αν και αποδείχτηκε στην πράξη ότι με καλύτερη οργάνωση απ’ όλες τις ομάδες, τις ομοσπονδίες και αν η Euroleague ήταν λίγο πιο δεκτική σ’ αυτό θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή, όχι απόλυτη, αλλά πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή παιχτών της Eurolague».

Για τη «σχολή» Ελλήνων προπονητών: «Είναι πάρα πολλά τα παιδιά τα οποία έχουν δώσει δείγματα και ακόμα περισσότερα τα παιδιά που μπορούν να δώσουν δείγματα. Κάπως έτσι έγινε και η ιστορία με την Εθνική Ομάδα και με εμένα».

Για το πρώτο ματς κόντρα στην Αγγλία και το σουτ του Αθηναίου: «Με το σουτ αυτό πήραμε το δικαίωμα να πιστεύουμε όλα αυτά που συζητάγαμε πριν, ότι όλα μπορούμε και όλα τα κάνουμε. Εντάξει, εγώ πιστεύω ότι εύκολα ή δύσκολα θα διεκδικούσαμε τη δεύτερη θέση και θα ήμασταν στο παγκόσμιο. Θα έπρεπε να είναι κάποιος πολύ κακοήθης για να το βλέπει διαφορετικά. Έτσι ήταν και για τα παιδιά. Το θέμα είναι ότι σε ένα παιχνίδι, το οποίο το ελέγχαμε στο μεγαλύτερο μέρος και από λάθη δικά μας κινδυνέψαμε να το χάσουμε, με μια συγκλονιστική στιγμή από τον Γιάννη τον Αθηναίου, την ώρα που είχε προηγηθεί ο τραυματισμός του Βασιλόπουλου που μας έκοψε στη μέση στην κυριολεξία, με του Γιάννη το σουτ και όλα όσα επακολούθησαν, όλο αυτό το μείγμα που είχαμε ετοιμάσει έδεσε με τον καλύτερο τρόπο και αυτό έδωσε ώθηση».

Για τη δουλειά από εδώ και πέρα και μέχρι το Φθινόπωρο: «Όσον αφορά τα διαδικαστικά είμαστε σχεδόν έτοιμοι, δηλαδή όσον αφορά την προετοιμασία της ομάδας, τουρνουά, φιλικά παιχνίδια, είμαστε ένα βήμα από το να ολοκληρώσουμε τα πάντα, έχει γίνει μια προεργασία πολύ σημαντική. Για πρώτη φορά ίσως δεν θα ταξιδέψουμε στο εξωτερικό για τουρνουά, αυτό γίνεται και για λόγους καταπόνησης και αφού το έχουμε συζητήσει και με άλλους παίχτες και με άλλες χρονιές και θα γίνουν δύο τουρνουά στην Ελλάδα, ένα στο Ηράκλειο και ένα στο ΟΑΚΑ το Ακρόπολις, το οποίο θα είναι το τελευταίο και μετά θα φύγουμε για την Κίνα, όπου θα συμμετάσχουμε στο Στάνκοβιτς Cup».

Για την «καυτή πατάτα» της συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Εθνική μας:«Είναι πολύ ευχάριστο για όλους μας, κακά τα ψέματα, δεν κρυβόμαστε… Από εκεί και πέρα, έχει γίνει από την πλευρά μας ότι είναι απαραίτητο και θα γίνει ακόμα, να είμαστε σε επαφή, γιατί ο Γιάννης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Μάλιστα με την εξέλιξη που έχει παρουσιάσει κάθε χρόνο να ανεβαίνει επίπεδο και αυτή τη στιγμή να έχει φτάσει να ακουμπάει την κορυφή, δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να κάνει, να είναι κοντά στην Ελλάδα, γιατί ακόμα έχει πάρα πολλά χρόνια προσφοράς στο μπάσκετ. Και προσωπικά μιλώντας με πολλούς φίλους στην Αμερική, ξέρουν πολύ καλά, ότι όσο αυτό το στάτους του Γιάννη μεγαλώνει είναι μετά και πιο εύκολη η απόφαση για τον ίδιον. Γιατί αλλιώς είναι ένα παιδί το οποίο ζητάει να κάνει το πρώτο του συμβόλαιο στην Αμερική και δουλεύει μέρα-νύχτα σαν σκυλί για να τα καταφέρει και να αποδείξει ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει και αλλιώς είναι ένας παίχτης, ο οποίος είναι σταρ, έχει την άνεση των συμβολαίων και βέβαια έχει στη διάθεσή του το χρόνο του το καλοκαίρι πως θα τον χρησιμοποιήσει. Αυτά για την Ελλάδα μπορεί να είναι διαφορετική νοοτροπία, αλλά για την Αμερική είναι πολύ σημαντικά και ο Γιάννης πλέον ανήκει στην ελίτ των παιχτών αυτών και πολύ σύντομα θα έχει όλη την τύχη του στα χέρια του».

Για τη συνεργασία με τους Μιλγουόκι: «Εμείς θέλουμε πέρα από τον Γιάννη να είμαστε σε επαφή και με τους ανθρώπους του Μιλγουόκι, ώστε να είμαστε σωστοί στη λειτουργία και στη συνεργασία. Πράγμα το οποίο δεν είχε γίνει τις προηγούμενες φορές και μετά μπορούσε ο καθένας να λέει και νομίζει για όλα τα θέματα. Εγώ πιστεύω είμαι ένας άνθρωπος που είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συζήτηση, σε οποιοδήποτε τρόπο συνεργασίας και με το σωστό τρόπο. Δηλαδή, πρώτα απ’ όλα πρέπει να προστατεύουμε τους αθλητές και στην πορεία να βρίσκουμε τι συμφέρει καλύτερα τις ομάδες. Το θέμα είναι ότι ο Γιάννης στην ομάδα τη συγκεκριμένη είναι λογικό να καταπονείται πάρα πολύ. Δεν είναι μόνο ο χρόνος σαν χρόνος συμμετοχής, αλλά είναι και η επιβάρυνση που έχει ο Γιάννης. Ακόμα και να μην φτάσουν στον τελικό, αλλά στον τελικό της Ανατολής, ο αριθμός των παιχνιδιών θα είναι τεράστιος. Εμείς αυτή τη στιγμή ευχόμαστε να γίνει ο Γιάννης πρωταθλητής στο ΝΒΑ και στην πορεία θα τα βρούμε εμείς τα υπόλοιπα!»